تنها چند روز تا ورود به سال ۲۰۲۰ باقی مانده است؛ در این بازه زمانی، دانشمندان به بررسی دستاورد‌های نجومی در طول ۱۰ سال اخیر پرداخته‌اند.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان طی ۱۰ سال اخیر، شاتل فضایی ناسا برای همیشه بازنشسته شد. شرکت‌های پیشتاز، چون اسپیس ایکس، بلو اوریجین، بوئینگ و ویرجین گالاکتیک وارد عرصه رقابت فضایی برای ارسال فضانورد و گردشگر به ماورای جو زمین شدند و اکنون در آستانه تحقق آرزوی دیرینه انسان برای سفربه سیاره‌های دیگر منظومه شمسی قرار دارند.
 

چندین کاوشگر و رصدخانه فضایی به فضا برای دستیابی به هدف‌های مختلف ارسال شد و در همین زمان رصدخانه‌های زمینی بزرگ و پیشرفته‌ای به بهره برداری رسید.

سال ۲۰۱۰ میلادی؛ تنظیم نقشه دقیق از سیاره مریخ

در این سال مقدمات بازنشستگی شاتل فضایی مطرح شد، همچنین دانشمندان طرح ساخت مریخ نورد روح را پیاده سازی کردند. در این سال نقشه اولیه سیاره مریخ به دست دانشمندان بنا بر اطلاعات دریافتی از کاوشگر فضایی the orbital Mars Odyssey بدست آمد که حتی امروزه برای مطالعه درباره سیاره سرخ مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 

در این سال فضاپیمای Deep Impact برای اولین بار موفق به رصد سیارک منحصربه فرد Comet Hartley شد.

سال ۲۰۱۱ میلادی؛ بازنشستگی شاتل فضایی پس از ۳۰ سال

شاتل آخرین پرواز خود برای حمل بار به ایستگاه فضایی بین المللی را انجام داد و در جریان آن ابزار ۲ میلیارد دلاری Alpha Magnetic Spectrometer را به ایستگاه فضایی بین المللی منتقل کرد. این وسیله برای مطالعه درباره ماده تاریک هنوز مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 
 
در ماه جولای سال ۲۰۱۱ شاتل فضایی آخرین پرواز خود را انجام داد. شاتل فضایی به طور کلی ۳۰ سال به انجام ماموریت‌های مختلف پرداخته بود و حدود ۱۳۱ پرواز به وسیله آن انجام داده بود. در طول این مدت دو بار درسال‌های ۱۹۸۶ و ۲۰۰۳ میلادی پرتاب شاتل با خطا همراه و سبب مرگ دو گروه از فضانوردان شد.

پس از بازنشستگی شاتل، برای حمل و نقل فضانوردان تا کنون از کپسول سایوز روسی استفاده می‌شود و ناسا از سال ۲۰۱۴ قرارداد‌هایی با اسپیس ایکس و بوئینگ برای تولید کپسول فضایی منعقد کرده است. ناسا همچنین تصمیم به ساخت کپسول فضایی به نام اوریون گرفت تا فضانوردان را به ایستگاه فضایی بین المللی منتقل کند و برای سفر به کره ماه و حتی سیاره مریخ مورد استفاده قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید: برترین رویداد‌های نجومی و سفر‌های فضایی درسال ۲۰۱۹
در این سال پروژه ساخت تلسکوپ‌های فضایی ازجمله تلسکوپ فضایی جیمز وب تصویب شد. فضاپیمای مسنجر پس از یک سفر هفت ساله با موفقیت وارد مدار سیاره عطارد شد. فضاپیمای جونو در ۵ آگوست سال ۲۰۱۱ با موفقیت به سوی سیاره مشتری پرتاب شد.
 
 
ناسا در این سال پروژه آماده سازی سیستم ماهواره‌ای زیست محیطی برای مطالعه درباره وضعیت آب و هوایی کره زمین را شروع کرد که NPP نام گذاری شد.

سال ۲۰۱۲ میلادی؛ پرتاب کاوشگر رباتیک کنجکاوی برای کشف اسرار سیاره سرخ

در این سال اولین پرتاب فضاپیمای دارگون شرکت اسپیس ایکس به ایستگاه فضایی بین المللی برای تحویل محموله باری انجام شد. ناسا همچنین شروع ساخت پروژه موشک قدرتمند و بزرگ SLS را شروع کرد که می‌تواند فضانوردان و سفینه‌های فضایی را به سیاره‌های دور دست منظومه شمسی منتقل کند هرچند اتمام ساخت این موشک برای سال ۲۰۱۷ پیش بینی شده بود، اما به دلایل مختلف به گفته دانشمندان ساخت آن تا سال ۲۰۲۱ به طول خواهد انجامید.
 

در این سال ناسا با موفقیت کاوشگر رباتیک کنجکاوی Curiosity rover را به سوی سیاره مریخ اعزام کرد که فرودی موفق بر سطح سیاره سرخ داشت و تا کنون به انجام ماموریت خود مشغول است.
 

درهمان سال کاوشگر داون Dawn probe که درسال ۲۰۰۷ برای مطالعه درباره دو سیارک وستا و سرس به فضا پرتاب شده بود پس از پایان مطالعه و ماموریت درباره سیارک وستا به سوی سیارک سرس حرکت کرد.
 

کاوشگران در هفته‌های نخست فرود کاوشگر کنجکاوی برسطح سیاره مریخ موفق به کشف نشانه‌هایی از بقایای آب درسطح سیاره شدند که نشان می‌دهد درگذشته‌های دور درسیاره مریخ آب مایع وجود داشته و این سیاره دارای آب و هوایی متفاوت با وضعیت کنونی خود بوده است.

سال ۲۰۱۳ میلادی؛ زمان بازنشستگی ایستگاه فضایی بین المللی مشخص شد

در این سال فضانورد آژانس فضایی اروپا Luca Parmitano در حین راه پیمایی فضایی به دلیل نشت مایع سیستم خنک کننده کلاه فضانوردی خود با خطر مرگ مواجه شد، اما به سرعت با بازگشت به ایستگاه فضایی بین المللی مشکل او برطرف شد.

پس از وقوع این اتفاق، ناسا شروع به توسعه روش‌های جدیدی برای بهبود ایمنی فضانوردان و تجهیزات همراه آن در حین ماموریت‌های فضایی شروع کرد. همچنین ناسا طرح تمدید مدت زمان استفاده از ایستگاه فضایی بین المللی را تا سال ۲۰۲۰ تصویت کرد.

به دلیل آسیب دیدگی چرخ‌های کاوشگر کنجکاوی، ناسا تصمیم به دگرگون کردن مسیر حرکتی آن درسیاره مریخ کرد. همچنین ناسا به بررسی ژیروسکوپ‌های رصدخانه فضایی کپلر در این سال پرداخت و این سبب شد کپلر بتواند به ادامه ماموریت خود به نام k۲ بپردازد.
 

در این سال فضاپیمای MAVEN برای مطالعه درباره سیاره سرخ به فضا پرتاب شد. همچنین در این سال ناسا اعلام کرد برای اطلاع از وضعیت سیارک‌های خطرناکی که به سوی کره زمین در حال حرکت هستند نوعی سیستم آزمایش دفاعی را اجرا خواهد کرد تا به طور دائم به رصد حرکت سیارک‌های بالقوه خطرناک در اطراف مدار کره زمین بپردازد.
 

سال ۲۰۱۴ میلادی؛ کشف مولکول متان و عنصرهای آلی درمریخ و احتمال یافت حیات فرا زمینی در سیاره سرخ

در ماه سپتامبر این سال ناسا دو شرکت بوئینگ و اسپیس ایکس را برای عقد قرارداد‌های چند میلیارد دلاری انتخاب کرد تا آنها نسل جدید کپسول فضایی برای حمل و نقل فضانوردان و محموله‌های باری به ایستگاه فضایی بین المللی را توسعه دهند.
 

در ابتدا قرار بود ساخت کپسول‌های فضایی تا سال ۲۰۱۷ به اتمام برسد، اما بروز انواع مشکل‌ها از جمله خطا‌های طراحی و آتش گرفتن موردی چند کپسول فضایی سبب شد اتمام کار تا سال ۲۰۱۹ به تاخیر افتد. ناسا در این سال با موفقیت، فضا پیمای اوریون را در فضای عمیق مورد آزمایش قرار داد. آزمایش آتی کپسول فضایی اوریون قرار است اوایل سال ۲۰۲۰ میلادی انجام شود.
 

در این سال ناسا زمان استفاده از ایستگاه فضایی بین المللی را تا سال ۲۰۲۴ میلادی تمدید کرد. در سال ۲۰۱۴، پس از دو سال حرکت بر سطح سیاره سرخ، کاوشگر کنجکاوی سرانجام به کوه شارپ رسید، این کوه مقصد نهایی حرکت مریخ نورد کنجکاوی معرفی شده بود.
 
 
دانشمندان در نظر داشتند با استفاده از ابزار‌های نمونه برداری همراه کاوشگربه جمع آوری نمونه سنگ و خاک این بخش از سیاره سرخ بپردازند تا نشانه‌هایی از وجود حیات و عنصر‌های ضروری برای زندگی را بیابند.

با انجام نمونه برداری از سطح سیاره مریخ، کاوشگر کنجکاوی موفق به شناسایی مولکول متان، اکسیژن و برخی دیگر از مولکول‌های آلی شد. در این سال کاوشگر کاسینی ناسا به مطالعه درباره ماه‌های سیاره زحل پرداخت و اطلاعات منحصربه فردی را به زمین ارسال کرد.

منبع:Space
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۲ ۰۷ دی ۱۳۹۸
شگفت انگیزه