به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ در ایران و پیش از گشودن صندوقهای رای و شمارش آرا، ۲ تن از کاندیدا خود را پیروز قطعی میدان خواندند.
ایجاد تردید در سلامت و صحت انتخابات، از مدتها پیش در شبکههایی مانند الجزیره و بی بی سی فارسی مطرح شده بود، اما در روزهای نزدیک به انتخابات سال ٨٨ این رسانهها با دعوت از کارشناس و پخش گزارشها و خبرهای متعدد در خصوص امکان تقلب، بر قوت این اندیشه افزودند.
انتخابات ۸۸ از نظر حضور مردم، انتخاباتی متفاوت بود. ساعت برگزاری تمدید شد، اما صفها برای اخذ رای همچنان پابرجا بود.
یکی از نامزدها پیش از شمردن آرا از طریق شبکه سلطنتی صدای لندن، وابسته به وزارت امور خارجه انگلیس گفت: «بر اساس اطلاعاتی که ما از ستادهای خود داریم، برنده قطعی انتخابات اینجانب هستم.» این صحبتها به سرعت تبدیل به تیتر یکی از خبرگزاریهای خبری خارجی و برخی رسانههای همسوی داخلی شد.
نتیجه، اما متفاوت بود.
نامزد دیگر با کسب ۶٢ درصد آرا، برنده انتخابات معرفی شد و نامزدهای شکست خورده هواداران خود را به اعتراضات در خیابان دعوت کردند.
تلاش از همان روزهای آغازین برای اردوکشیهای خیابانی شروع میشود و هیچ راهی برای طی مسیر قانونی اعتراض باقی نمیماند، ناآرامی و آشوب پایتخت را فرا میگیرد، اموال عمومی و املاک خصوصی تخریب میشدند.
عدهای از معترضان به نتایج انتخابات، شیشههای بانک را میشکستند و سطلهای زباله را به آتش میکشیدند.
سرانجام پس از ٨ ماه اغتشاش، عدهای طی اقدامی بی سابقه در بی حرمتی به ساحت امام حسین (ع) و توهین به مقدسات شیعیان در روز تاسوعا و عاشورای حسینی، کف و سوت سر دادند و به عزاداران حمله کردند.
مردم نیز که از آشفتگی در خیابان ناراضی و سرخورده شده بودند، صبر اعتقادی و ایمانیشان در مقابل این نانجیبی تمام شد و در روز ٩ دی ماه ٨٨ برای پایان یافتن این آشوبها به خیابانهای تهران آمدند.
محمد مدرسیان، کارشناس علوم سیاسی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، با اشاره به اینکه، ناآرامیها در سال ٨٨ از اعتراض برخی نامزدها به نتایج انتخابات آغاز شد، گفت: برخیها بدون آنکه سندی داشته باشند اعلام کردند که ما پیروز انتخابات هستیم .
او افزود: در آغاز برخی این ادعا را جدی گرفته و منتظر سند بودند، اما سندی ارائه نشد و آرام آرام صف مردم از اغتشاشگران جدا شد که همین امر موجب شد تا فتنه در ٩ دی مهار گردد.
این کارشناس گفت : حمله به خیمههای عاشورا و مساجد نشان داد که این افراد مشکلشان با اصل دین و ملت ایران است؛ لذا مردم به خیابان آمدند و میان خود و آشوب گران مرزبندی کردند.
مدرسیان با در نظر گرفتن این مسئله که نباید از فتنه ها ترسید، بیان کرد: بشر روزانه در حال امتحان است و امتحانات بعدی دشوارتر از قبلیها هستند، اما چه باید کرد تا از دل فتنهها سربلند بیرون آمد؟
این کارشناس علوم سیاسی اظهار داشت: ما ضعفهایی داریم که دشمنان از بیرون در حال استفاده هستند، در نتیجه از مسئولین میخواهیم که سستیها را برطرف نمایند تا کسی سوء استفاده نکند.
یکی از شهروندان اهوازی در گفت و گو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران زلزلهای در جهان ایجاد شد و کمر استکبار غرب و شرق را شکاند، که در نتیجه باید منتظر واکنشهای آنان نیز باشیم. دشمن نه برای ۵ سال آینده بلکه برای ٢۰ سال آینده برنامه ریزی میکند، تا فرهنگ این مملکت را تغییر دهد.
او افزود: تا انقلاب زنده است، فتنه هم وجود دارد. در سال ٨٨ مردم تا دیدند عدهای در حال آشوبگری هستند، خود را کنار کشیدند. دشمن از عوامل خویش حمایت میکند، زیرا خودش قادر نیست تا وارد مملکت شود. آنها به گونهای حمایت میکنند گویا دلسوزتر هستند .
این شهروند بیان داشت: مردم مطالباتی دارند که به حق است و برای دستیابی به این مطالبات راه قانونی وجود دارد، اما باید گفت که در هرکجا و هر زمان ناحقی را شاهد باشیم فریاد میکشیم، زیرا مسئله ایران است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در تاریخ هشتم دی ماه ۱٣٨٩ با اشاره به بپاخاستن مردم در مقابله با آشوبهای خیابانی سال ٨٨، «نهم دی در سرتاسر کشور» را زدن «مشت محکمی به دهان فتنهگران» عنوان کردند.
گزارش از ساسان ناصری زاده
انتهای پیام/ن