مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی گفت: به منظور اسکان دائم زلزله‌زدگان، پرداخت مرحله دوم کمک بلاعوض دولت به این افراد آغاز شد.

زلزله

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، باباپور مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی گفت: به منظور اتصال مرحله اسکان موقت زلزله‌زدگان به اسکان دائم، پرداخت مرحله دوم کمک بلاعوض دولت به این افراد آغاز شد.

باباپور با بیان اینکه اسکان موقت در مناطق زلزله زده تمام شده است، افزود: در مرحله دوم ۷۰ میلیون ریال دیگر نیز از مجموع کمک‌های بلاعوض ۱۰۰ میلیون ریالی به زلزله زدگان پرداخت می‌شود و این مرحله تاکنون برای بیش از ۷۰۰ نفر از زلزله زدگان شهرستان‌های سراب و میانه اجرا شده است.

او  با بیان اینکه این کار به منظور تسهیل و ایجاد امکان خرید میلگرد و مصالح ساختمانی برای زلزله زدگان انجام شده است،گفت: تلاش می‌شود تا کمتر از یک هفته کل پرونده اسکان موقت بسته شود و مراحل معرفی، عقدقرارداد و اعطای تسهیلات برای اسکان دائم نیز در حال انجام است.

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی گفت: هم اکنون کار پی کنی ۲۰۰ واحد، فونداسیون و آرماتوربندی ۸۰ واحد و نصب اسکلت و پوشش سقف ۳۰ واحد در مناطق زلزله زده انجام شده است.

باباپور، با اشاره به مشکلات ناشی از برودت و سردی هوا در اجرای اسکان دائم زلزله زدگان،گفت: به منظور ادامه فعالیت و جلوگیری از یخ زدن بتن در این مناطق تمهیدات لازم از جمله افزودن ضدیخ و سایر افزودنی‌ها به ملات، استفاده از پوشال و پشم شیشه و روشن کردن آتش در اطراف محل انجام می‌شود.

او با بیان اینکه ۳ هزار واحد مسکونی در شهرستان‌های سراب و میانه آسیب دیده است، افزود: عملیات تعمیر واحد‌های آسیب دیده در این مناطق در مرحله تشکیل پرونده و معرفی به بانک بوده و تاکنون بیش از ۳۰۰ نفر به بانک معرفی شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی گفت: یک هزار و ۹۰۰ واحد در شهر‌های سراب، میانه، ترکمنچای، آچاچی و ترک و یک هزار و ۱۰۰ واحد نیز در روستا‌های این شهر‌ها دچار خسارت شده است و پرونده تعمیر واحد‌ها در شهر‌ها در حال تکمیل و معرفی به بانک بوده و تلاش می‌شود این هفته مرحله پرداخت تسهیلات تعمیرات واحد‌های شهری و روستایی آغاز شود.

باباپور، با بیان اینکه براساس مصوبه هیات وزیران برای پرداخت تعمیرات واحد‌های شهری مشکلی وجود ندارد، افزود: تنها ۳۹۰ واحد در این شهر‌ها نیاز به احداث وجود دارد که رایزنی برای احداث آن‌ها از محل وام بهسازی مسکن روستایی درحال انجام است.

او با اشاره به تامین مصالح عمده ساختمانی مناطق زلزله زده،گفت: تاکنون ۴ هزار و ۶۰۰ تن فولاد خریداری شده که از این میزان یک هزار و ۵۰۰ تن به مناطق زلزله زده حمل شده و در حال توزیع بین مردم است و سیمان رایگان اعطایی رهبر معظم انقلاب نیز در انبار‌ها موجود است و به ازای هر واحد ۱۶۰ کیسه سیمان رایگان توزیع می‌شود.

باباپور، با تاکید بر اینکه هم اکنون کسی در چادر در مناطق زلزله زده زندگی نمی‌کند، افزود: حدود ۲ هزار واحد از مجموع ۳ هزار واحد تخریب شده مناطق زلزله زده آواربرداری انجام شده است و آواربرداری یک هزار واحد نیز در حال انجام است.

او با اشاره به تعیین تکلیف احداث واحد‌های دامی مناطق زلزله زده به علت اهمیت آن‌ها در تامین معیشت روستائیان، گفت: برای این منظور از طرح‌های ارایه شده جهاد کشاورزی یا سازه‌های پیش ساخته در متراژ ۲۲ متر مربعی و قابل تبدیل به ۴۴ متر مربعی استفاده می‌شود.

باباپور، با بیان اینکه تا ۲ ماه آینده تلاش می‌شود تمامی واحد‌های دامی احداث شود و در اختیار روستائیان قرار گیرد، افزود: تقاضا برای استفاده از سازه‌های پیش ساخته برای واحد‌های دامی پایین است به طوری که از یک هزار واحد آسیب دیده دامی شهرستان سراب فقط ۱۵۰ نفر این فریم‌های پیش ساخته را درخواست کرده اند.

زلزله ۵.۹ ریشتری آذربایجان شرقی با کانون ترک میانه ساعت ۲ و ۱۷ دقیقه بامداد جمعه ۱۷ آبان ۹۸ اتفاق افتاد.

در این زلزله بیش از ۱۲ هزار نفر در شهرستان‌های میانه و سراب خانه خود را از دست دادند و در زمان حاضر بیشترشان در اتاقک‌های اسکان موقت زندگی می‌کنند.

دولت برای جبران خسارت زلزله‌زدگان ۱۱۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض و ۲۱۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی ۴ درصد اختصاص داده است.

این کمک‌های بلاعوض و تسهیلات شامل ساخت، تعمیر، خرید لوازم خانه، کمک هزینه اسکان، احداث جایگاه دامی وخدمات فنی است.

بر اساس بخشنامه دولت، برای احداث هر واحد مسکونی روستایی آسیب دیده مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال و برای تعمیر واحد‌های مسکونی شهری و روستایی به ازای هر واحد ۵۰ میلیون ریال کمک بلاعوض اختصاص می‌یابد.

همچنین کمک بلاعوض برای تامین لوازم معیشتی به ازای هر واحد ۵۰ میلیون ریال و کمک هزینه اسکان موقت برای هر واحد مسکونی روستایی ۱۰۰ میلیون ریال تعیین شده است.

علاوه بر آن کمک بلاعوض برای احداث هر جایگاه دامی نیز ۵۰ میلیون ریال است.

همچنین برای ساخت واحد‌های مسکونی در شهر و روستا نیز به ترتیب تسهیلات بانکی ۵۰ و ۴۰ میلیون تومانی با سود ۴ درصد در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار