به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، پیمان عشقی، مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران در مراسم روز ملی خونهای نادر که در بیمارستان شریعتی تهران برگزار شد؛ ضمن عرض تسلیت سردار سلیمانی و جانباختگان در کرمان و حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی اظهار کرد: انتقال خون یکی از حوزههای مغفول مانده در پزشکی است و حتی پزشکان عمومی واحدی مربوط به خون در دوران تحصیل خود ندارند.
او ادامه داد: ۳ درصد ایرانیان گروه خونی O منفی دارند و از ۳۸ سیستم گروه خونی، مردم تنها چند گروه خونی را میشناسند. بانک خون نادر در نجات افراد دارای گروههای خونی نادر و بسیار نادر حائز اهمیت است.
عشقی با بیان اینکه ایران تنها کشور اسلامی عضو کارگروه خونهای نادر در بین کشورهای اسلامی است، گفت: منابع انسانی، امکانات فنی، ذخیرهسازی خونهای نادر، اطلاعات خونی افراد دارای گروه خونی نادر، قابلیت تولید سرم تشخیصی از جمله موضوعات مهم در حوزه گروههای خونی نادر است.
او با بیان اینکه ایران، تنها مرجع منطقهای در حوزه خونهای نادر است، گفت: بسیاری از کشورها که زیر پرچم برتری و سابقه علمی ایران نمیروند در حوزه خونهای نادر مجبور هستند با ما مکاتبه کنند و درخواست ارسال خون نادر داشته باشند. ایران آمادگی دارد تا به کشورهای منطقه در حوزه خونهای نادر امدادرسانی کند. اخیرا درخواستهایی از کشور کویت، عمان و پاکستان داشتیم و مرجعیت منطقهای در خونهای نادر محسوب میشویم.
مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران بیان کرد: ما یک هزار و ۲۰۰ خون نادر و حدود ۱۰۰ خون بسیار نادر داریم که بعد از تست و غربالگری ۴۰ هزار نفر شناسایی شدند.
او با بیان اینکه ما ۲۰۰ کیسه خون نادر در سازمان انتقال خون ذخیره داریم، گفت: بیماران تالاسمی، شیمیدرمانی، پیوند مغز و استخوان، جراحی اورژانس، زنان باردار و نوزادان از مهمترین گروههای مصرفکننده بانک خون نادر محسوب میشود.
عشقی تأکید کرد: ایران تنها کشور مسلمان جهان است که در کارگروه بانک خون نادر عضویت پیدا کرده است و در بین ۲۳ کشور عضو، تنها کشور در حال توسعه محسوب میشود که در این کارگروه عضویت دارد.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با اشاره به لزوم تولید صنعتی کیتهای غربالگری برای تشخیص گروههای خونی نادر گفت: ما توانستهایم شمار محدودی از کیتها را به صورت آزمایشگاهی تولید کنیم، اما نتوانستیم این کیتها را به شکل صنعتی تولید کنیم که این مسئله نیازمند مشارکت بخش خصوصی، دولت و وزارت بهداشت است.
او افزود: باید توجه داشت که وزارت بهداشت و دولت کارخانهدار نیستند که بخواهند تولید انبوه این کیتها را به دست بگیرند بلکه باید از تولیدکنندگان بخش خصوصی حمایت کنند و امیدواریم با تولید انبوه کیت غربالگری آنتی بادی بتوانیم یک گام دیگر رشد و توسعه در حوزه انتقال خون نزدیک شویم.
انتهای پیام/