به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، حسین بهاروند رئیس پژوهشکده زیست شناسی و فناوری سلولهای بنیادی پژوهشگاه رویان در مراسم افتتاح مرکز شتابدهی و تجاریسازی فناوریهای نوآورانه رویان که در پژوهشگاه رویان برگزار شد، درباره تاریخچه پژوهشگاه رویان اظهار کرد: این پژوهشگاه نخست فعالیت خود را با مرکز درمان ناباروری آغاز کرد و سپس وارد حوزه سلولهای بنیادی شد؛ سلولهای تپنده قلب از فناوریهای نوآورانه این پژوهشگاه محسوب میشود.
رئیس پژوهشکده زیست شناسی و فناوری سلولهای بنیادی پژوهشگاه رویان بیان کرد: تا کنون بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ سند رویان در ISI ثبت شده است که اچ ایندکس ۵۸ دارند و ۱۷ هزار مورد به آنها ارجاع شده است، همچنین از این میان هزار سند مربوط به پژوهشکده سلولهای بنیادی است که اچایندکس ۴۸ بوده و ۹ هزار و ۷۰۰ مورد ارجاع به آنها وجود دارد.
بهاروند افزود: زیست بوم پژوهشگاه رویان به صورت تدریجی شکل گرفته است؛ زیست بوم، جامعهای متشکل از انواع موجودات زنده در یک ناحیه مشخص است که این موجودات زنده در پژوهشگاه رویان محققان و کارشناسان هستند.
او تأکید کرد: از جمله مشکلات اکوسیستم پژوهشگاه رویان را میتوان فقدان فناوری و حرکت کمرنگ به سمت فناوری و تجاریسازی برشمرد؛ ما توانستیم که مرکز رشد، نوآوری و تجاری رویان را ایجاد کنیم.
رئیس پژوهشکده زیست شناسی و فناوری سلولهای بنیادی پژوهشگاه رویان تصریح کرد: در مرکز جامع سلولهای بنیادی و پژشکی بازساختی سرمایه انسانی با عوامل بیرونی برای خلق ثروت در ارتباط نیستند، بنابراین این مرکز به ایجاد شرکتهای مختلف اقدام کرده است؛ رمز موفقیت پژوهشگاه رویان نوآوری است، همچنین آنچه موجب رونق این پژوهشگاه شده است انسانها و روابطی هستند که مسئولان به طور زیرکانه بین این افراد ایجاد کردهاند.
همچنین در ادامه امیررضا ادیب آذر مدیر مرکز شتابدهی و تجاری سازی فناوریهای نوآورانه رویان اظهار کرد: در سال ۸۲ سلولهای بنیادی رویان انسانی را تولید کردیم و در سال ۸۳ قرارداد بانک پول بند ناف منعقد شد؛ در سال ۸۴ شرکت بنیاختههای رویان تأسیس شد و پس از آن انباشت دانش و کاربرد سلولهای بنیادی به همراه کارآزمایی بالینی آن ۱۰ سال طول کشید.
بیشتر بخوانید: تولید۲۰ پروتئین نوترکیب در یک شرکت دانش بنیان
او بیان کرد: در سال ۹۲ ما توافقنامه تأسیس سلتک را امضا کردیم که در سال ۹۷ به بهرهبرداری رسید؛ شرکت بن یاختههای رویان یکی از شرکتهای بالغ پژوهشگاه رویان است، این شرکت برای ۳۵۰ نفر اشتغال ایجاد کرده است و پیشبینی میشود درآمد آن برای ۵ سال آینده ۵۵۰ میلیارد تومان باشد.
ادیب آذر یادآوری کرد: صندوق جسورانه رویش لوتوس و صندوق نیکوکاری لوتوس رویان هم در سال ۹۵ تأسیس شدهاند.
انتهای پیام/