یک متخصص زنان و زایمان گفت: سرطان سینه شایع‌ترین سرطان در زنان است که در دهه پنجم تا ششم زندگیشان بیشترین شیوع را دارد.

مهراندخت نکاوند متخصص زنان و زایمان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تاثیر غربالگری بر تشخیص زودهنگام سرطان سینه اظهار کرد: خوابیدن بطور مداوم در مکان‌هایی با چراغ روشن و کار کردن‌های طولانی مدت و بدون استراحت مى تواند موجب افزایش خطر ابتلا به  بیمارى قلبى، افسردگى و سرطان سینه در زنان شود.

او ادامه داد: در این میان عارضه سرطان سینه را می‌توان شایع‌ترین سرطان در زنان دانست که در دهه پنجم تا ششم زندگیشان بیشترین شیوع را دارد.

نکاوند تصریح کرد: امروزه به دلیل پیشرفت علم در سراسر دنیا روش هاى زیادی برای تشخیص زودهنگام سرطان سینه وجود دارد و بهترین آن‌ها روش غربالگرى است که تقریبا باید از سنین ۲۰ سالگى این کار را انجام داد.

او گفت: زنان باید ماهانه بعد از تمام شدن قاعدگی‌شان سینه‌های خود را معاینه کرده و علاوه بر آن سالى یک بار حتما به یک پزشک متخصص براى معاینه مراجعه کنند. از سن ۴۰ سالگی به بعد باید ماموگرافی انجام شود.

متخصص زنان و زایمان اظهار کرد: در زنانى که سابقه سرطان سینه در بستگان درجه اول، آن‌ها وجود دارد در صورت تابیده شدن اشعه به سینه آن‌ها باید غربالگری زودتر و با دقت بیشترى انجام شود.

او در ادامه افزود: این نوع  سرطان متاسفانه تا مرحله اى که بزرگ مى شود ممکن است غدد لنفاوى زیر بغل را هم درگیر کند، ولی علائمى ندارد. از علائمى که باعث مى شود زنان زودتر متوجه عوارض نور مصنوعی بر ملاتونین بدنشان شوند و به پزشک مراجعه کنند ترشحات غیر طبیعى به صورت ترشحات خونى، لمس توده، تغییر شکل وقرمز شدن پستان است. از دیگر علائم می‌توان وجود فرو رفتگى هاى پستان را نام برد. علائم مذکور از جمله علائم خطرناکى هستند که زنان در صورت مشاهده باید حتما به پزشک مراجعه کنند و تحت درمان قرار بگیرند.


بیشتر بخوانید: سرطان سینه دومین عامل مرگ و میر در زنان


نکاوند گفت: این سرطان از زمان شکل گیرى تا مرحله تشخیص ۱۰ تا ۱۲ سال به طول مى‌انجامد و در این زمان احتمال این که این بیمارى غدد، ریه، استخوان‌ها و دیگر اعضاى بدن را درگیر کند وجود دارد.

او درباره پیشگیری از این نوع عارضه بیان کرد: جهت پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه استفاده از غذاهاى کم چرب، زایمان در سنین پایین‌تر از ۳۵ سالگى و شیردهى مادران در جلوگیرى از ابتلا به این سرطان مؤثر است.

متخصص زنان و زایمان گفت: کلید درمان این سرطان برداشتن کامل غده است. اگر لازم باشد باید شیمى درمانى و رادیوتراپى نیز انجام شود. مصرف زیاد یا ناصحیح ملاتونین آهنگ و ریتم فیزیولوژیک بدن را بهم می‌زند و باعث اضطراب و تحریک پذیری می‌شود. ملاتونین همچنین در صورتی که در طول روز استفاده شود باعث خواب آلودگی می‌شود.

سرطان سینه

نکاوند افزود: اگر افراد بعد از مصرف ملاتونین، دچار خواب آلودگی هنگام صبح شدند باید میزان مصرف خود را کمتر کنند. ملاتونین در پیشگیری و درمان بعضی از سرطان‌ها مخصوصا آن‌هایی که وابسته به هورمون‌ها هستند موثر است. این ماده همچنین تأثیر مثبت دارو‌های ضد سرطان مانند اینترفرون و اینترلوکین را افزایش و عوارض جانبی آن‌ها را کمتر می‌کند.

او در آخر بیان کرد: متاسفانه ملاتونین در مواد غذایی یافت نمی‌شود، اما به صورت قرص، کپسول و قرص‌های زیر زبانی در دسترس است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار