به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، خالد جعفری در جلسه استاندارد سازی محصولات کشاورزی با بیان اینکه تولید محصول سالم اولویت این سازمان است، گفت: این مزارع ویژه محصولاتی مانند سیب زمینی، پیاز، گوجه فرنگی، توت فرنگی و خیار بود که تلاش میشود در سالهای آینده عرضه محصولات گواهی شده در استان با همکاری سازمان استاندارد اضافه شود.
وی افزود: صدور گواهی از طریق اداره کل استاندارد با همکاری سازمان جهاد کشاورزی انجام میشود که تداوم این فعالیتها، اطمینان خاطر برای مصرف کنندگان و افزایش درآمد برای تولید کنندگان را به همراه دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: بخش قابل توجهی از محصولات استان، شرایط لازم برای کسب گواهی را دارند و در مقایسه با مناطق دیگر کشور شرایط مناسب تری دارد و برای ایجاد بازار مناسب، غرفههایی هم برای عرضه این محصولات توسط سازمان تعاون روستایی در نظر گرفته شده است.
جعفری یادآور شد: بسیاری از محصولات تولیدی بخش کشاورزی استان سالم و حتی میتوان گفت ارگانیک است که میتوان به محصولاتی مانند توت فرنگی، انگور سیاه، توت سفید و انجیر اشاره کرد.
وی بیان کرد: با توجه به آزمایشات انجام شده ۱۰۰ درصد محصولات اساسی استان مانند نخود و گندم که بیشترین سطح زیر کشت در استان را هم دارند سالم است و اخذ گواهی محصول موجب فراهم شدن زمینه افزایش صادرات میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: عرضه محصولات کشاورزی دارای نشان استاندارد که باقیمانده نیترات، آفت کشها و فلزات سنگین در آنها آزمایش شده باشد و اطمینان بیشتری در خصوص سلامت محصول به مصرف کننده بدهد در اولویت جهاد کشاورزی استان کردستان است.
مدیرکل استاندارد کردستان نیز در این جلسه با بیان اینکه این اداره کل آمادگی دارد ضمن کاهش هزینهها، دورههای آموزشی را برای کارشناسان برگزار کند، اظهار داشت: اخذ پروانه استاندارد، مشمول کارمزد خدماتی بوده و سازمان استاندارد به منظور تشویق کشاورزان ۹۰ درصد در سال اول تخفیف اعمال میکند.
ژیلا یزدانی افزود: هماهنگی بیشتری برای آسان سازی فرآیند صدور گواهی استاندارد مورد نیاز است که تعامل و همکاری بین دو دستگاه در این موضوع راه گشا است.
انتهای پیام/م