نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان درباره خواص اسفناج اظهار کرد: اسفناج یک سبزی با برگهای سبز تیره است.
او در ادامه افزود: این سبزی دارای انرژی و کالری بسیار کم، اما پر خاصیت است. اسفناج سرشار از منیزیم، پتاسیم، اسید فولیک، ویتامین ب ۳ و ب ۶، انواع کاروتنوئیدها، ویتامین K و C، آهن و کلسیم است.
جوزدانی تاکید کرد: پتاسیم موجود در اسفناج موجب حفظ بافتهای ماهیچهای بدن میشود. به همین علت ورزشکاران میتوانند این گیاه را در رژیم غذایی خود قرار دهند. همچنین این سبزی به دلیل وجود پتاسیم در دفع سنگ کلیه موثر است.
او توصیه کرد: برخی از هموطنان از سنگ کلیه وابسته به پتاسیم رنج میبرند این افراد بهتر است مصرف اسفناج را محدود کنند. (بیماران میتوانند با آزمایشهای پزشکی به نوع وابستگی سنگ کلیه خود پی ببرند.)
همچنین این متخصص تغذیه و رژیم درمانی، گفت: پتاسیم موجود در این سبزی تیره رنگ باعث بهبود عملکرد قلب و عروق می شود و در کاهش فشار خون هم نقش بسزایی دارد.
جوزدانی درباره خواص کلسیم موجود در سبزی اسفناج، بیان کرد: این ماده مغذی موجود در اسفناج جذب بسیار پایینی دارد (حداکثر ۱۰ درصد) بنابراین افراد به دلیل وجود کلسیم نمیتوانند در رژیم غذایی خود قرار دهند. (هموطنان عزیز میتوانند برای مصرف کلسیم از لبنیات به جای اسفناج استفاده کنند.)
او گفت: اسفناج یکی از سبزیهای حاوی پروتئین است که در هر ۲۴۰ گرم خام این سبزی ۷ گرم و در هر ۲۴۰ گرم پخته آن ۴۱ گرم پروتئین وجود دارد. پروتئین موجود در اسفناج همچون پتاسیم موجب حفظ و نگهداری بافتهای ماهیچهای بدن و استحکام استخوانی موثر است.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در ادامه، افزود: یکی دیگر از مواد مغذی موجود در اسفناج ویتامین K است؛ که این ویتامین در سبزی اسفناج باعث تامین شدن کامل ویتامین K در بدن میشود.
جوزدانی درباره خواص ویتامین K برای بدن، تصریح کرد: ویتامین K موجود در اسفناج موجب جلوگیری از شکستگی استخوان بدن شده همچنین ویتامین K میتواند موجب تعادل کلسیم در بدن هم شود.
او درباره تاثیرات کمبود ویتامین K در بانوان، تاکید کرد: کمبود این نوع ویتامین باعث کاهش چگالی استخوان در خانمها میشود. (کمبود ویتامین K شکستگی استخوانهای لگن در بانوان میانسال را افزایش میدهد.)
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در ادامه افزود: اسفناج سرشار از آهن غیرهم است (آهن غیرهم یعنی جذب این نوع آهن برای بدن بسیار پایین است)، بنابراین هموطنان اگر میخواهند از این سبزی استفاده کنند بهتر است در کنار ویتامین c مورد استفاده قرار دهند (هموطنانی که از سالاد اسفناج استفاده میکنند در آن کنار از آب لیمو یا لیمو ترش مصرف کنند که موجب افزایش آهن در بدن شود.)
بیشتر بخوانید: در این فصل "اسفناج" و کرفس را باهم بخورید!
جوزدانی توضیح داد: اسفناج حاوی آنتی اکسیدان است که باعث پیشگیری از انواع سرطان (در زنان سینه و تخمدان و در مردان پروستات) میشود. همچین این سبزی سرشار از موادی که باعث دفع و نابود سموم مواد غذایی میشود.
او درباره خواص دیگر اسفناج، بیان کرد: این سبزی تیره باعث پیشگیری از آلرژی و آسم هم میشود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: اسفناج دارای آلفومیک اسید است که این ماده موجب کاهش چشمگیر بیحسی دست و پای افراد دیابتی و کنترل قندخون می شود.
جوزدانی در پایان درباره ویتامین آ موجود در سبزی اسفناج، گفت: ویتامین آ موجود در اسفناج در سلامت پوست و مو نقش بسزایی دارد. همچنین این ویتامین باعث هضم بهتره غذا هم میشود.
انتهای پیام/