به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گل نرگس یکی از گلهای زیبا، معطر و پرطرفداری است که از گلهای پیازدار به شمار میرود و امکان رشد و تکثیر طبیعی آن تنها در نقاط خاصی با شرایط آب و هوایی ویژه وجود دارد.
گلهای نرگس به رنگ سفید، زرد، نارنجی، کم پر و پُر پر هستند و برگهای این گیاه از بن ریشه به صورت صاف یا شیاردار بیرون میآیند و در طول ساقه قرار میگیرند.
۲۵ گونه گل نرگس وجود دارد که برخی از آنها با تنوع بسیار زیاد است و در ایران و مازندران نرگس شهلا و نرگس هلندی بیشتر موجود است.
یک شاخه نرگس هزار تومان
محمدی یکی از باغدران جویباری میگوید: ۵ سال متوالی نرگس کشت میکند و درآمد خوبی از فروش آن عایدش میشود.
او افزود: هر شاخه نرگس در باغ حدود ۷۰۰ تومان از ما خریداری میشود و در بازار به قیمت هزار تومان به فروش میرسد.
این کشاورز مازندرانی گفت: پرورش گل نرگس علاوه بر درآمد حس خوبی به افرادی که در باغ کار می کنند میدهد و عطر و بوی خوشش بر روح انسان تاثیر مثبت میگذارد.
بهادری یکی دیگر از کشاورزان بابلسری میگوید: کشت گل نرگس در ۳ هکتار از زمینهای کشاورزی سبب به کارگیری اعضای خانواده اش در این باغ شد.
او افزود: به دلیل راحت بودن شرایط برداشت گل نرگس و بوی خوش آن، حتی کوچکترین عضو خانواده که ۷ ساله است، هم میتواند در این کار سهیم باشد.
پایان برداشت نرگس از نرگس زارهای مازندران
حسن مولایی معاون مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه برداشت نرگس در مازندران به پایان رسیده است، گفت: ۱۵ میلیون شاخه گل نرگس در ۶۰ هکتار از باغهای مازندران برداشت شده است.
او با بیان اینکه ارزش اقتصادی نرگسهای برداشت شده در مازندران ۹۰ میلیارد ریال است، افزود: شهرهای جویبار، ساری، بهشهر، آمل، بابلسر، قائم شهر بیشترین سطح کشت گل نرگس را در مازندران دارند.
مولایی گفت: معاون مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی مازندران افزود: قیمت هر شاخه گل نرگس در باغ ۷۰۰ تومان و در بازار هزار تا هزار و ۲۰۰ تومان است.
اضافه شدن گل نرگس به سبد صادراتی مازندران
مهدی گلچوب مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران گفت: با توجه به تقاضای کشورهای حوزه خزر، گل نرگس با حمایت استانداری به سبد صادراتی استان اضافه میشود.
او افزود: کمیت و کیفیت خوب گل نرگس تولیدی در مازندران به ویژه جویبار جذابیت این محصول را برای صادرات افزایش میدهد و استانداری هم با همکاری سایر دستگاههای ذیربط برای صادرات آن از تولید کنندگان و تجار حمایت خواهد کرد.
گلچوب، صادراتی شدن گل نرگس مازندران را نیازمند توجه بیشتر کشاورزان به این محصول در مراحل کشت، فرآوری و بازاریابی دانست و گفت: مازندران تجربههای موفقی از حمایت مسئولان از تولیدات و کشت و کار و کسب موفقیت تولید کنندگان در سالهای اخیر دارد که میتواند برای کشت گل نرگس و صادراتی کردن آن به کار آید.
مازندران رتبه سوم تولید گل نرگس در کشور
مازندران پس از استانهای فارس و خوزستان رتبه سوم کشور را در تولید گل نرگس دارد و ۳۵۰ بهره بردار مستقیم و ۳ هزار و ۵۰۰ نفر غیرمستقیم در تولید، برداشت و فروش گل نرگس فعالیت دارند.
گل دهی نرگس همه ساله از نیمه دوم سال آغاز و تا پایان بهمن و گاهی نیمه اول اسفند در مازندران ادامه دارد.
با توجه به اینکه کاشت گل نرگس میتواند سهم قابل توجهای در ایجاد اشتغال داشته باشد میتوان با اندکی حمایت و تلاش مسؤولان برای تعداد بسیاری اشتغال ایجاد کرد.
گزارش از سیده حکیمه موسوی ازنی
انتهای پیام/ س
گل زمستان است!
زمستان است...
گل نرگس نمیآیی؟!