به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در حالی که شنیده میشود کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) نسبت به برخی از مواضع خود در رابطه با محرومیت ایران از میزبانی در لیگ قهرمانان آسیا عقب نشینی کرده است همچنان به نظر میرسد تصمیم قطعی مبنی بر همین محرومیت است که صد البته در صورت قطعی شدن این اتفاق تمام نمایندگان ایرانی در این فصل به میدان نخواهند رفت.
در این رابطه با عباس اسماعیلی کارشناس حقوق ورزشی تماس گرفتیم. وی در رابطه با این پرسش که AFC به عنوان بالاترین نهاد فوتبال آسیا حق سلب میزبانی ایران از لیگ قهرمانان آسیا را دارد یا خیر به جام جم آنلاین گفت: این نهاد حق این را ندارد تصمیمی را بدون دخالت مرجع اتخاذ کند. مرجع تصمیم ما هستیم و دراینباره کاملا یک طرفه با ما برخورد شده است. در واقع مثال دادگاه بدون متهم و ادله و دفاعیاتش است.
اسماعیلی عنوان کرد: ما به عنوان مرجع باید مورد پرسش قرار میگرفتیم، آنگاه دفاعیات خود را ارائه میدادیم، ادله و شواهد میآوردیم و سپس به تشریح وضعیت کنونی میپرداختیم. اما به هیچ یک از این موارد دقت نشده و به همین دلیل تصمیمی که AFC اتخاد کرده از لحاظ قانونی درست نیست.
این کارشناس حقوقی بیان داشت: کنفدراسیون فوتبال آسیا یکی از بزرگترین نهادهای ورزشی جهان محسوب میشود، اما این شرایط به هیچ عنوان به معنای تبدیل شدن آن به بستر تصمیم گیریهای مبتنی بر حدود خارج از قوانین ورزشی نیست. به عبارت سادهتر بگویم، تصمیمی که اتخاذ شده از لحاظ قانونی درست نیست، اما شاید در نهایت مجبور به تمکین از آن شویم.
وی یادآور شد: امنیت هوایی ایران تامین شده است و سلب میزبانی تیمهای ایرانی به معنای نقض بارز آن است. این حق کشی آشکار به سهولت باید در CAS (دادگاه بین المللی ورزش) قابل پیگیری است.
اسماعیلی در پاسخ به این پرسش که حتی اگر ایران شرط بازی در کشور ثالث را پذیرفت آیا باید تمامی بازیهای رفت و برگشت خود را در کشور ثالث به میدان برود یا فقط در دیدارهایی که قرار بود در آن به میدان برود، گفت: شرایط تا همین الان هم غیرقانونی بوده و قابل رجوع به CAS است، اما اگر شرط بازی در کشور ثالث هم مورد پذیرش فدراسیون فوتبال ایران قرار بگیرد شرایط در ادامه باز هم ناعادلانه و غیرقانونی خواهد بود چرا که ما را مجبور به این میکنند که بازیهای خارج از خانه را به کشور تیم حریف برویم و بازیهایی که میزبان آن هستیم را به کشور ثالث بیندازیم.
این کارشناس حقوق ورزشی ادامه داد: ما با شرایطی روبرو هستیم که لایه لایه بی عدالتی به آن اضافه میشود. وقتی پای کشور ثالث در چنین شرایطی به میان بیاید تمام بازیها باید در همان جا باشد نه اینکه فقط شامل بازیهایی باشد که مثلا پرسپولیس و یا استقلال میزبان آن هستند.
وی در پایان گفت: نفوذی که عربستان سعودی، امارات، قطر و حتی بحرین بر روی کنفدراسیون فوتبال آسیا دارد شرایطی غیرقانونی را رقم زده است که به نفع فوتبال ما نیست. حائز اهمیت این است که بدانیم این شرایط باید از مدتها قبل پیش بینی میشد، اما در مقابل توطئههایی از این دست معمولا غافل گیر شده ایم و هیچ گاه چند قدم از بدخواهان فوتبال ایران عقبتر بوده ایم.
منبع: جام جم
انتهای پیام/