فرزانه خدا قلی زاده، کارشناس ارشد تغذیه در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره فواید سیرابی گفت: سیرابی و شیردون جزو اغشاء درونی بدن نشخوارکنندگان و یکی از غذاهای سنتی ایران است که مصرف آن باعث تقویت معده میشود.
او افزود: سیرابی از نظر ویتامین ها، مواد معدنی و چربیها با املاح معدنی سایر گوشتها کمی متفاوت است، اما یک منبع غنی از پروتئین به حساب میآید.
این کارشناس ارشد تغذیه درباره فواید سلنیوم در سیرابی گفت: سلنیوم یک آنتی اکسیدان قوی است که نقش آن خنثی کردن سموم در بدن و جلوگیری از بروز سرطان است. برای تامین حدود ۷ ونیم گرم سلنیوم در بدن، میتوان سیرابی رو مصرف کرد.
بیشتر بخوانید: دلمهای محلی برای درمان آسیبهای معده/ زنان باردار مصرف این غذا را فراموش نکنند
خداقلی زاده دربار زینک موجود در سیرابی گفت: زینک دارای فواید بسیار زیادی است که مصرف آن به شدت توصیه میشود و از آنجایی که در داخل سیرابی مقدار زیادی زینک وجود دارد استفاده از آن باعث افزایش اشتها، افزایش حس چشایی و بویایی، تقویت سیستم ایمنی و بهبود زخم میشود.
این کارشناس ارشد تغذیه با اشاره به کلسترول موجود در سیرابی گفت: کلسترول موجود در سیرابی از گوشت حیوانات دیگر کمتر است و به هیچ وجه کلسترول خون را افزایش نمیدهد، اما عملکرد کله پاچه در مقایسه با سیرابی در این موضوع بسیار کمتر است.
خدا قلی زاده اظهار کرد: سیرابی سرشار از ویتامینهای گروه B و A است که مصرف آنها باعث تنظیم واکنشهای شیمیایی بدن و حفظ سلامتی بدن میشود.
خدا قلی زاده در پایان گفت: افراد مبتلا به کم خونی، مبتلایان به زخم معده و روده و افرادی که از ریزش مو و افسردگی رنج میبرند با قرار دادن سیرابی در برنامه رژیم غذایی خود میتوانند از فواید این غذای دارویی لذیذ و خوشمزه، بهره مند شوند.
انتهای پیام/