به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، پریچهر پورانصاری، فلوشیپ طب مادر و جنین صبح امروز، چهارشنبه ۱۶ بهمن در حاشیه برگزاری سومین کنگره بین المللی چالشهای بالینی در مامایی، زنان و نازایی که تا ۱۸ بهمن در سالن ابوریحان مرکز همایشهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه خواهد داشت، مطرح کرد؛ چاقی یکی از مشکلاتی است که ابتلا به آن برای مادران باردار و جنین عوارض زیادی را میتواند به همراه داشته باشد بنابراین پیشگیری از آن و درمان به موقع چاقی بسیار حائز اهمیت است.
او افزود: مادران باردار چاق در معرض ابتلا به بیماریهای دیگری همچون دیابت بارداری و مسمومیت بارداری ناشی از فشار خون بالا هستند به طوری که فشار خون بالا در بارداری میتواند منجر به مرگ مادر شود؛ بنابراین پیشگیری از چاقی در زنان باردار و درمان آن بسیار ضرورت دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: همچنین افرادی که گرفتار بیماری چاقی هستند از اختلالات خواب و آپنه خواب نیز رنج میبرند که این موضوع در بارداری تشدید میشود و میتواند عوارضی را برای مادر باردار و جنین به همراه داشته باشد.
پورانصاری بیان کرد: زنان باردار در معرض ابتلا به زایمانهای زودرس ثانویه و خود به خودی هستند که زنان باردار چاق این وضعیت در آنها احتمال بیشتری را دارد و به نوعی برای زنان باردار و جنین آنها دردسرساز است.
بیشتر بخوانید: وزارت بهداشت ۲۵ درصد در حفظ سلامت مادران باردار و نوزادان نقش دارد
مسئول پنل چاقی در سومین کنگره بین المللی چالشهای بالینی در مامایی زنان و نازایی گفت: جنینهای مادران چاق میتوانند دچار اختلال رشد مانند وزن بالای موقع تولد باشند که این میتواند پس از تولد باعث چاقی و افزایش خطر ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی عروقی در آینده شود.
او تاکید کرد: زنان چاقی که قصد بارداری دارند باید قبل از بارداری از مشاورههای لازم بهرهمند شوند و وزن آنها بسته به سن و میزان چاقی شان بر اساس BMI یا توده بدنی اصلاح شود که این اصلاح در برخی از افراد تنها با رژیم غذایی یا ورزش و در برخی از افراد درصورتی که چاقی آنها از نوع مرضی باشد با عمل جراحی چاقی درمان و کنترل میشود.
انتهای پیام/