محمد رضا حاجی حیدری متخصص طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره خواص سیاه دانه اظهار کرد: سیاه دانه، گیاهی تلخ مزه بوده که در عربی به شونیز مشهور است. این گیاه طبع گرم و خشک دارد و بومی ایران است و بیشتر در اصفهان و اراک کشت میشود.
حاجی حیدری با اشاره به تاثیر مصرف سیاه دانه برای بهبود برخی بیماریها افزود: گیاه سیاه دانه برای بهبود بیمارییهای مختلف مانند مشکلات تنفسی، بیمارهای گوارشی و مشکلات سینوزیتی موثر است.
او در ادامه درباره تاثیر سیاده دانه در بهبود مشکلات گوارشی گفت: ترکیب سیاه دانه با عسل برای درمان بیماریهای گوارشی از جمله نفخ، هضم بد غذا، ترش کردن، زخم معده و مزاج سرد معده مفید است.
این متخصص طب سنتی توصیه کرد: افرادی که از این عارضهها رنج میبرند روز یک قاشق غذا خوری این مخلوط را ناشتا مصرف کنند.
بیشتر بخوانید:گیاهی که در درمان بیماریها معجزه میکند
او اظهار کرد: گیاه سیاه دانه به دلیل وجود مواد مغذی در خود باعث درمان و پاکسازی بیماریهای تنفسی مانند تنگی نفس و آسم میشود.
حاجی حیدری ادامه داد: روغن سیاه دانه به درمان بیماریهای سینوزتی به خصوص سینوزیت مزمن کمک میکند، کافی است افراد چند قطره از این روغن را داخل بینی بریزند و بعد از چند هفته تاثیر آن در بهبود سینوزیت را مشاهده کنند.
او با اشاره به خواص روغن سیاه دانه در درمان زانو درد، آرتروز و رماتیسم افزود: روغن سیاه دانه در بهبود دردهای موضعی همچون زانو درد و آرتروز موثر است. افرادی که زانو درد یا آرتروز دارند بهتر است هفته ای دوبار این روغن را در ناحیه درد ماساژ دهند.
این متخصص طب سنتی با اشاره به مضرات گیاه سیاه دانه گفت: طبع این گیاه گرم است به همین علت افراد گرم مزاج باید با احتیاط مصرف کنند.
او در ادامه گفت: سیاه دانه قاعده آور است به همین علت افرادی که باردار هستند نباید به صورت خوراکی از این گیاه استفاده کنند.
انتهای پیام/