آمار موالید در کشور برای چهارمین سال متوالی تا منفی ۱۴ درصد رشد منفی داشته است.

دپوی عید//کاهش منفی آمار موالید برای چهار سال متوالی/ افزایش ۱۰ درصدی جمعیت سالمندبه گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، براساس آخرین سرشماری در سال ۹۵، ۲۴ درصد جمعیت کشور معادل ۱۹.۲ میلیون نفر کودکان و نوجوانان زیر ۱۵ سال، ۲۵.۱ درصد معادل ۲۰.۱ میلیون نفر جوانان ۱۵ تا ۲۹ سال، ۴۴.۸ درصد میان سالان ۳۰ تا ۶۴ سال، ۶.۱ درصد معادل ۴.۹ میلیون نفر سالمند ۶۵ سال و بیشتر است و متوسط نرخ رشد سالانه جمعیت ایران حدود ۱.۲۴ درصد است.

متاسفانه آمار موالید در کشور برای چهارمین سال متوالی تا منفی ۱۴ درصد رشد منفی پیدا نموده است.

طی سه دهه با دو برابر شدن جمعیت زنان سن باروری در بین سنین ۱۵ تا ۴۹ سال ۱۲ میلیون نفر بیشتر شده، ولی آمار موالید ۵۰۰ هزار نفر کمتر شده است، همچنین نرخ باروری کلی دائما در حال کاهش بوده و در سال ۹۷ حدود ۱.۸۱ و در شش ماهه اول سال کمتر از ۱.۶۵ است درحالی که بر اساس محاسبات مرکز آمار ایران سطح جانشینی کشورمان باید بیش از ۳.۲ باشد.


بیشتر بخوانید: مراحل صدور شناسنامه برای نوزاد چگونه است؟/ ثبت ولادت توسط پدر یا مادر؟


همچنین نرخ باروری در کشور دارای توزیع و توازن منطقی نیست؛ به طور مثال در منطقه بلوچستان نرخ باروری بیش از ۵.۸ و در گیلان کمتر از ۱.۷ است. گفتنی است بر اساس آمار نرخ باروری در شهر‌ها ۲۸ درصد کمتر از روستاهاست.

در حال حاضر جمعیت سالمندان ۶۰ سال و بیشتر حدود ۱۰ درصد و سه دهه به بعد ۳۰ درصد جمعیت خواهد شد.

با توجه به اینکه مقام معظم رهبری در ادامه سیاست‌های کلی جمعیت به ظرفیت کشور برای جمعیت پویا، جوان و فعال بیش از ۱۵۰ میلیونی تاکید دارند و گلایه از عدم توجه و باور مدیران و عملکرد مناسب برای تحقق سیاست‌های کلی می‌کنند. این درحالی است که برخی اندیشمندان ابر قدرتی کشور‌های زیر ۱۵۰ میلیون نفر را غیر ممکن می‌دانند.

انتهای پیام/

برچسب ها: ثبت احوال ، نرخ جمعیت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار