به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اعلام نتایج انتخابات درون حزبی دموکراتها در ایالت آیووا، بار دیگر از تقلب انتخاباتی نظاممند و ساختاری در پروسه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پرده برداشت. این تقلب نظاممند از طریق حضور وکلای انتخاباتی و نقش آفرینی نمایندگان ویژه به جای مراجعه به آرای مردم تعریف شده و شکل گرفته است. نکته جالب توجه اینکه در چنین ساختار معیوب و پرمسأله ای، دیگر هر شهروند یک رای ندارد! اگرچه نقطه اوج این تقلب نظاممند را باید در ساختار کالج الکترال در دور نهایی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مشاهده کرد، اما در همین مرحله انتخابات مقدماتی و درون حزبی دموکراتها نیز شاهد تبلور آن هستیم.
سرانجام پس از سه روز تاخیر سوال برانگیز، سران حزب دموکرات نتایج انتخابات درون حزبی در ایالت کوچک آیووا را اعلام کردند. در این انتخابات، اگرچه برنی سندرز به لحاظ تعداد آرای عمومی، با ۴۵۸۲۹ رأی در مقام نخست قرار گرفت، اما از آنجا که اراده نمایندگان ویژه حزب دموکرات به جای تعداد آرای مردمی تعیین کننده نتیجه نهایی انتخابات در آیووا و دیگر ایالات آمریکاست، پته بوته جج با کسب ۴۳۱۹۵ رأی و به واسطه حمایت بیشتری که از سوی وکلای انتخاباتی تعیین شده از سوی حزب دموکرات کسب کرد، به عنوان پیروز انتخابات معرفی شد!
تقلب علنی در انتخابات درون حزبی آیووا
روزنامه نیویورک تایمز در تحلیل خود از انتخابات درون حزبی دموکراتها در ایالت آیووا مینویسد:
در نتایج مربوط به بیش از صدحوزه انتخاباتی ناسازگاریهایی وجود دارد و ارقام، به گونهای است که گویا برخی اطلاعات حذف شدهاند یا با یکدیگر جور در نمیآیند. در پارهای موارد جمع آرا با یکدیگر جور نیستند؛ در مواردی دیگر، تعداد وکلای انتخاباتی (آرای ایالتی) که حوزهها به برخی نامزدها اختصاص دادهاند، اشتباه است. در موارد معدودی هم نتایج اعلامشده از سوی دفتر حزب دموکرات در ایالت آیووا با نتایج اعلامشده از سوی حوزههای انتخابی همخوانی ندارند.
همان گونه که مشاهده میشود، نیویورک تایمز و دیگر منابع آمریکایی، در حقیقت از نقش آفرینی وکلای انتخاباتی به جای مردم، به مثابه یک نقطه ابهام و آشفتگی در انتخابات درون حزبی دموکراتها یاد کردهاند. این وکلای انتخاباتی وظیفه دارند نتایج انتخابات را در حوزههای مختلف انتخاباتی، تجمیع اعلام و حتی در مواردی در آن دخل و تصرف کنند.
تکرار دوباره تقلب بزرگ دموکراتها
تقلب سران حزب دموکرات در انتخابات درون حزبی ایالت آیووا، اولین و آخرین نمونه از تقلب در انتخابات درون حزبی دموکراتها نبوده و نخواهد بود. در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶، زمانی که برنی سندرز با حمایت رای دهندگان دموکرات توانست آرای خود را به هیلاری کلینتون، نامزد مورد حمایت سران حزب دموکرات نزدیکتر کند، سران این حزب دست به تقلب در انتخابات درون حزبی زده و زمینه را برای پیروزی نهایی هیلاری کلینتون فراهم ساختند.
چهرههای مطرح و شاخص حزب دموکرات که قدرت وتوی آرای رای دهندگان را به راحتی دارا هستند و از آنها با عنوان سوپر دلیگیت یاد میشود، در سال ۲۰۱۶، مهندسی آشکار انتخابات به ضرر برنی سندرز را در دستور کار قرار دادند. برنی سندرز در سال ۲۰۱۶ و پس از آنکه سران حزب دموکرات مانع رای دادن سهمیلیون فرد واجد شرایط در انتخابات ایالتی نیویورک شدند، به نکات قابل تاملی در این خصوص اشاره کرد: تنها در ایالت نیویورک سه میلیون نفر شهروند مستقل وجود دارد که (از دید سران حزب دموکرات) واجد شرایط دادن رای در انتخابات مقدماتی نیستند و این غیر منطقی است. بدون تردید اگر افراد با درآمد پایین بتوانند در انتخابات رأی دهند ما شاهد مشارکت بیشتر خواهیم بود.
تقلب آشکار به علاوه تقلب پنهان!
شکست برنی سندرز در انتخابات مقدماتی حزب دموکرات در سال ۲۰۱۶، محصول تلفیق و تجمیع تقلب آشکار و تقلب پنهان در این حزب سنتی آمریکا بود. افشای ایمیلهای شخصی هیلاری کلینتون آشکار کرد وی با سران حزب دموکرات در خصوص پیروزی در انتخابات و جلوگیری از راهیابی سندرز به دور دوم و نهایی رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ زد و بند کرده است. این موضوع منجر به خشم طرفداران برنی سندرز شد.
اگرچه سندرز از طرفداران خود خواست به رغم همه این موارد، در دور نهایی رقابتهای انتخابات برای مواجهه با راهیابی ترامپ به کاخ سفید از هیلاری کلینتون حمایت کنند، اما خشم طرفداران سندرز از هیلاری کلینتون و سران حزب دموکرات به گونهای بود که توصیههای سندرز در عمل قابل اجرا نبود. در نهایت، بخشی از آرای طرفداران سندرز به ضرر هیلاری کلینتون و به سود ترامپ بهگردش در آمد و منجر به شکست دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ شد.
تقلبی که مختص دموکراتها نیست
رفتار انتخاباتی اخیر سران حزب دموکرات در ایالت آیووا نشان میدهد که آنها بدون توجه به نارضایتی و خشمی که میتواند در آیندهای نزدیک از سوی رایدهندگان متوجه آنها شود، در حال مهندسی انتخابات درون حزبی و اعمال تقلب آشکار و پنهان در آن هستند. البته همین ساختار باز، معیوب و مسأله دار (که به صورت عامدانه برای مواجهه با آرای شهروندان و تغییر مسیر انتخابات طراحی شده است)، در درون حزب جمهوریخواه نیز قابل مشاهده است، هر چند در این دور از رقابت ها، به علت حضور از پیش تعیین شده ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰، ظهور و بروزی ندارد.
منبع: جام جم
انتهای پیام/