دانستن اینکه ماهواره‌ها چگونه قابل رویت می‌شوند، از بحث‌هایی است که شاید برای افراد زیادی جالب و هیجان انگیز باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، همه کسانی که تماشای آسمان شب و ستاره‌ها را شروع می‌کنند در ابتدای کار فهرستی از اجرامی نظیر ماه و سیارات، خوشه‌های ستاره‌ای و سحابی‌ها و شاید چند کهکشان آماده می‌کنند. اما به جز این موارد ماهواره‌ها یا همان قمر‌های مصنوعی که هر شب به دور زمین در حال گردش هستند هم یکی از چیز‌هایی است که می‌توان آن‌ها را در آسمان رصد کرد.


بیشتر بخوانید: ماهواره ظفر امروز پرتاب می‌شود


عده بسیاری قادر به تشخیص هواپیماها، شهاب‌ها و ماهواره‌ها در آسمان نیستند. قبل از این که به توضیح چگونگی رصد ماهواره‌ها بپردازیم بهتر است به طور مختصر تفاوت این سه نقطه نورانی را در آسمان مطرح کنیم؛

اگر در یک شب تاریک چشم به آسمان دوخته باشید معمولا با ۴ نوع جرم نورانی رو به رو می‌شوید؛ نقاط نورانی ثابت که این نقاط نورانی همان ستارگان یا سیاراتی هستند که در پهنه آسمان قرار گرفته‌اند. البته اجرام اعماق آسمان مانند سحابی‌ها نیز در این دسته جای دارند.

نقاط نورانی متحرک که چشمک می‌زنند که این نقاط نورانی متحرک هواپیما‌هایی هستند که از رصدگاه شما قابل رویت هستند.

نقاط نورانی متحرک (بدون چشمک و با سرعت معمولا یکنواخت) که این نقاط در واقع ماهواره‌هایی هستند که بر فراز محل اسکان شما در حال چرخش به دور زمین هستند.

نقاط نورانی که از خود رد بر جای می‌گذارند که این رد درخشان که بسیار سریع در محدوده‌ای از آسمان عبور می‌کند یک شهاب است که در اثر اصطکاک با جو زمین می‌سوزد.

تصویری که در ادامه ارائه شده است ساعاتی از روز را نشان می‌دهد که می‌توان در آن زمان‌ها ماهواره‌ها را رصد کرد؛ 

چگونه ماهواره‌‎ها را ببینیم؟

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۲۱:۳۴ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
بنام خداوند جان و خرد :
دانشمندان غیور و با همت فضانوردی ایران عزیز هرگز از رحمت خداوند جل جلاله نا امید نشوید با پشتکار و تلاشهای خستگی ناپذیر وتوکل بر خداوند جل جلاله موفق خواهید شد و ننگ و شرم بر دانشمندان وطن فروش ایرانی خائنینی که در سازمان نسای آمریکا برای دولت تروریستی جنایتکار آمریکا پژوهش و فعالیت میکنند برای پیشرفت فضایی آمریکاییها ، در صورتی که می توانستند برگردند و در خدمت مملکت مادریشان باشند و سازمان فضایی ایران عزیزمان را به اوج و شکوفایی برسانند افتخاری بالاتر از این نیست که دانشمند باشی و در خدمت مردم و مملکت خودت باشی نه در خدمت اجنویان آمریکایی باشی افتخار زمانیست که علمت را در سرزمین مادریت ایران سرافراز و مظلوم خرج کنی و باعث سرافرازی مملکتت باشی بروید از خودتان خجالت بکشید دانشمندان ایرانی وطن فروشهایی که در خدمت سازمان هوا و فضای ناسا در آمریکا هستید ننگتان باد . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر