به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پر شدن بیش از حد معده احتمال بازگشت اسید معده به مری را افزایش میدهد، از این رو، مصرف وعدههای غذایی کوچکتر، اندکی توقف بین هر لقمه غذا، و جویدن آن به طور کامل میتواند سرعت غذا خوردن را کاهش داده و زمان بیشتری در اختیار معده برای گوارش قرار بگیرد.
افراد بسیاری هر از گاهی در طول زندگی خود سوزش سردل را تجربه میکنند که معمولا پس از خوردن یک وعده غذایی سنگین و چرب رخ میدهد.
اما اگر در طول هفته دو بار یا بیشتر با سوزش سردل مواجه میشوید ممکن است به بیماری بازگشت اسید معده به مری مبتلا باشید. در این شرایط عضلهای که در انتهای مری و در محل اتصال به معده قرار دارد، بیش از حد شل شده و اجازه میدهد اسید گوارشی از معده به سمت بالا حرکت کرده و موجب احساسی تلخ و ترش پس از یک وعده غذایی شود که آن را به نام سوزش سردل میشناسیم. با گذشت زمان، این شرایط میتواند به مری آسیب رسانده و به بروز زخم ها، ایجاد بافت زخمی یا یک بیماری به نام «مری بارت» منجر شود.
چگونگی پیشگیری از سوزش سردل
از غذاهای محرک پرهیز کنید
مصرف خوراکیهایی که با سوزش سردل پیوند خورده اند را محدود کنید که از آن جمله میتوان به غذاهای اسیدی، چرب یا تند، شکلات، الکل، و نوشیدنیهای گازدار اشاره کرد. غذاهای دیگر نیز ممکن است بر شما تاثیرگذار باشند، زیرا حساسیت غذایی از فردی به فرد دیگر متفاوت است. زمانی که بازگشت اسید معده را تجربه میکنید، خوراکیهای مصرفی خود را یادداشت کرده تا آنهایی که موجب بروز این شرایط میشوند را به مرور شناسایی کرده و مصرف آنها را محدود کرده یا از آنها به طور کامل پرهیز کنید.
وعدههای غذایی کوچکتر مصرف کنید
پر شدن بیش از حد معده احتمال بازگشت اسید معده به مری را افزایش میدهد، از این رو، مصرف وعدههای غذایی کوچکتر، اندکی توقف بین هر لقمه غذا، و جویدن آن به طور کامل میتواند سرعت غذا خوردن را کاهش داده و زمان بیشتری در اختیار معده برای گوارش قرار بگیرد. این روش میتواند به کاهش وزن نیز کمک کند. برخی مطالعات نشان داده اند که وزن اضافه میتواند خطر بیماری بازگشت اسید معده به مری را افزایش دهد.
پس از خوردن غذا بلافاصله دراز نکشید
پس از یک وعده غذایی بهتر است تا سه ساعت از دراز کشیدن پرهیز کنید. زمانی که صاف ایستاده یا نشسته اید، نیروی گرانش اسید معده را از حرکت به سمت بالا و ورود به مری باز میدارد.
استراحت کافی و آرامش اهمیت دارند
استرس و اضطراب موجب ترشح هورمونهایی مانند کورتیزول میشوند که مشخص شده است مری را هرچه بیشتر نسبت به علائم بیماری بازگشت اسید معده به مری حساس میسازند. روشهای کاهش استرس مانند مدیتیشن، یوگا، ورزش، تکنیکهای تنفس عمیق و خواب کافی میتوانند از این شرایط پیشگیری کنند. پژوهشها نشان داده اند که کمبود خواب با علائم شدیدتر بیماری بازگشت اسید معده به مری مرتبط است.
پوشش دادن گلو
پژوهشهای اولیه نشان داده اند که مکملهای شیرین بیان گلیسیریزین زداییشده (Deglycyrrhizinated Licorice)، نارون لغزنده یا ریشه مارشمالو به ایجاد یک سد غشایی در گلو که از مری محافظت کرده و تحریک ناشی از بازگشت اسید را کاهش میدهد، کمک میکنند. پیش از استفاده از هر گونه مکملی با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید، زیرا درمانهای طبیعی تقویت کننده مخاط ممکن است میزان جذب برخی داروها را کاهش دهند.
مصرف دارو
سوکرالفیت تجویزی و همچنین آلژینات بدون نسخه، مسدود کنندههای H۲، و مهارکنندههای پمپ پروتون میتوانند به مسدود کردن اسید کمک کنند. داروهای ضد اسیدمی توانند طی چند دقیقه با خنثی کردن اسید معده موجب تسکین سوزش سردل شوند، اما اثر آنها طی تقریبا دو ساعت از بین میرود. از این رو، درباره این که بهترین و مفیدترین رژیم برای شما چه چیزی است با پزشک خود مشورت کنید.
انجام عمل جراحی
اگر علائم سوزش سردل بهبود نیافته و پایدار باشند، انجام یک آندوسکوپی میتواند به بررسی دقیق شرایط و مشخص شدن این که آیا شرایطی جدیتر مانند سرطان در پس پرده قرار دارد یا به انجام عمل جراحی برای بهبود این شرایط نیاز است، کمک کند. عملهای جراحی میتوانند به سفتی، تقویت یا افزایش ضخامت عضلات مری کمک کرده یا با استفاده از حلقهای انعطاف پذیر به بسته نگه داشتن ورودی معده کمک کنند.
منبع: عصر ایران
انتهای پیام/