به گزارش حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، خانواده بزرگ هنرهای تجسمی، گروهی پرشور و شورانگیز از هنرهاست که توان برقراری گفتگو دارد، در نگاه معاصر و در مباحث میان رشته ای، فرصت های جذابی برای آفرینش متفاوت ایجاد شده و هنرمندان را به سمتی سوق داده است که از دل هنرها، گفت و گویی پرمایه و جان دار خلق میکنند.
جشنواره هنرهای تجسمی فجر، اگرچه نسبت به سایر جشنواره های فجر انقلاب اسلامی جوان است، اما فرصتی بی بدیل از جنس خلاقیت و نوآوری را پیش پای هنرمندان و دست اندرکاران قرار داده که در بستر موقعیت ها و فرصت های تازه، به توفیقاتی دست یافته اند. در این سال ها هنرمندان عرصه تجسمی با قدرت تمام، آثار خود را در معرض داوری قرارداده اند و به فراخور جهان معاصر، آثار چندرسانه ای خلق کرده اند که توصیف جهان امروز است. این آثار در جهان نیز، به خوبی عرضه و شناخته شده است. از این منظر، جشنواره هنرهای تجسمی فجر میتواند، فرصت برابری را برای همه هنرمندان فراهم سازد تا توانمندی-های خود را نمایش دهند.
این جشنواره، از دوره پیش با اقدامی در خور و شایسته، فضای مناسبی برای رونق بازار هنر و اقتصاد هنرهای تجسمی ایجاد کرده است. حضور نگارخانه های کشور در دوره گذشته موجب شد تا در این دوره نیز نگارخانه داران کشور با حضور خود، این پنجره تازه را برای ایجاد بازارهای تازه در هنرهای تجسمی گشوده نگه دارند.
هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی همواره در قبال مسائل اجتماعی برخوردی متعهدانه داشته و در این ایام با احترام و سوگواری شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و همچنین جانباختگان فاجعه تلخ سقوط هواپیمای مسافربری و همراهی با داغدیدگان سیل سیستان و بلوچستان، نشان دادند که تعهد اجتماعی آنها بخش مهمی از بروز و ظهور هنرشان بوده و این دغدغه مندی شایسته ارج نهادن است.
آغاز دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر را به هنرمندان این عرصه، همکاران اداره کل هنرهای تجسمی و موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر و دبیرخانه جشنواره و همچنین دبیران و داوران این دوره جشنواره تبریک میگویم و توفیق ایشان را از درگاه خداوندی آرزومندم.
سید عباس صالحی
هوالبصیر
إِنّ لِربِّکُم فی أیّامِ دَهرِکُم نَفَحاتٍ، فَتَعَرَّضُوا لَهُ لعَلَّهُ أن یُصِیبَکُم نفحةٌ مِنها فَلا تَشقَونَ بَعدَها أبدا ...
همانا از سوی پروردگار شما در طول عمرتان نسیم هایی می وزد، پس خود را در معرض آنها قرار دهید، باشد که نسیمی از آن نفحات به شما بوزد و زان پس هرگز به شقاوت نیفتید.
هنر، فضیلت انسان است که متولد می شود تا بار امانت را به درک و درد به جان بخرد و جویای گوهر گمشده باشد که آدمی اگر بخواهد سزاوار "فتبارک الله احسن الخالقین" باقی بماند، باید به تماشای خویش در آبگینه هنر، زلال تر شود. شادمانیِ اندوهناکی است این تولد که تلخ تلخ، جان هنرمند می خراشد تا جهان هنر، نوشین و نازنین باشد.
حماسه باشکوهی است «رنجی» که به «گنج» و «دردی» که به «درود» بینجامد. «جمال» و «جلال» آدمی است هنر و بی دریغ در خوش حالی و بد احوالی مردمان دیروز و امروز، شریک بوده است که از جان برخاسته و بر جان ها نشسته است. شرح شریف هنر در شیدایی روزگار «انقلاب» شنیدنی است. به یاد آوریم زمزمه هایی که به لحن و لهجه هنر «فریاد» شد و دستانی که به آرمان هنر، «داستان»؛جشنواره های فجر، ستایش ستم ستیزانی است که به سِلاح هنر، صَلاح سرزمین خویش را رقم زدند. این روزها نیز که ناگریزان از خشم، به ورطه وطن می اندیشند، تن از هنر، رویینه باید کرد و به شوق صلح، به بردباری از هفت خوان بگذریم که جان هنرمندان به تمامی به وصل اندیشیده است و در دریای تلاطم ها و تشویش ها به لنگر صبر، ساحل سامان بوده اند. رواست که خاصه بدین روزگار، ستایشگر همت و هوشیاری هنرمندانی باشیم که به هنگام سوگ و در هوای سور، مردم اندیشند.
جانمایه هنرهای تجسمی هم خونی و هم گونی با واقعیتهایی است که با انسان، معاصرت دارند و غلبه حضور قاطع حقیقت در نبض نقشها و رنگها و احجام متبلور است. جشنواره هنرهای تجسمی فجر، مأذنه تألیف دانایی و تعمیم اندیشه است و فرصت مواجهات متمایزی است که به مدد هم جهانی هنرمندان، نشاط و خرسندی مخاطبان را ممکن می کند.
همایشی هوشمندانه که تعهد شهروندی را پاس می دارد و پلی برای رفاقت با چشم ها و چشمه هایی است که به میهمانی دعوت شده اند. مدحِ معرفتِ هنرمندان و شرحِ شفقت همکارانم در این روزگار از این قلم برنخواهد آمد و به ناگزیر، خداوندگار هنر را به سربلندی و رستگاری این مهربانان سوگند می دهم.
سیدمجتبی حسینی
انتهای پیام/