به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان، حجت الله یاراحمدی گفت: بازار تاریخی بروجرد مجموعه ارزشمندی است که از نظر رونق اقتصادی در این شهرستان جایگاه ویژهای داشته و دارای چندین سرا و کاروانسرا و راسته بازار است.
وی اظهار داشت: وجود بیش از پنج کاروانسرا از جمله کاروانسرای قیصریه، حافظیه و دزفولی که اکنون از بین رفته نقش مهمی در رونق اقتصادی داشته است.
وی ادامه داد: در کنار این کاروانسراها و مجموعههای اقتصادی ارزشمند واحدهای خدماتی مانند حمام امام جمعه نیز دارای قدمت و ارزش تاریخی بالایی است.
رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بروجرد بیان کرد: محدوده بازار قدیمی بروجرد از خیابان جعفری، ۱۸متری، خیابان سیروس و صفا است.
یارمحمدی اضافه کرد: قدیمیترین بخش بازار بروجرد مربوط به دوران صفویه، بخشی به دوران قاجار و پهلوی اول و لایههای تاریخی از بازار بروجرد نیز مربوط به دوران سلجوقی است.
وی ادامه داد: در اجرای بند ج ماده واحده قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب سال ۱۳۶۴ و بند ششم ماده سوم قانون اساسنامه سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۷ مجلس شورای اسلامی مبنی بر ثبت آثار ارزشمند منقول و غیر منقول فرهنگی-تاریخی در فهرست آثار ملی و فهرستهای ذیربط پرونده بازار تاریخی بروجرد توسط استان تهیه و پس از تشریفات قانونی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
وی افزود: این اثر تاریخی به شماره ۳۲۷۲۲ مورخه ۱۰ اردیبهشت ماه در فهرست آثار تاریخی به ثبت رسیده و هرگونه دخل و تصرف یا اقدام و عملیاتی که منجر به تخریب یا تغییر هویت آن شود برابر مواد ۵۵۸ لغایت ۵۶۹ از کتاب پنجم قانون مجازاتهای اسلامی جرم محسوب میشود.
وی تاکید کرد: تاکنون ۲۰۰ آثار تاریخی در بروجرد ثبت ملی شده است.
انتهای پیام/د