به گزارش حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش در جلسه ستاد پیشگیری و کنترل بیماری کرونا با تشکر از اقدامات و تلاشهای انجامشده از سوی ستاد مرکزی برای جلوگیری از گسترش کرونا ویروس بیان کرد: مجموعه آموزشوپرورش از سیاستهای وزارت بهداشت تبعیت میکند و هر کاری که لازم باشد انجام میدهد؛ کمک مهم ما به وزارت بهداشت در این شرایط سخت این است که مجموعه خود را محافظت کنیم. آموزشوپرورش به دلایل متعددی در این شرایط اهمیت دارد، آموزشوپرورش منظمترین و گستردهترین شبکه ارتباطی کشور است. هیچ مجموعهای ارتباطش با مردم چهره به چهره و باقابلیتی که آموزشوپرورش دارد، نیست.
او ادامه داد: روز گذشته نیز آقای رئیسجمهور هم در تماس با بنده تأکید ویژه داشتند که وزارت آموزشوپرورش جدی وارد میدان شود. ستاد مرکزی پیشگیری و کنترل بیماری کرونا باید بهطور منظم تا حل بحران تشکیل شود و آمادگی داشته باشند در هرلحظهای اوضاع را آرام کنند و تصمیماتی لازم را بگیرند.
وزیر آموزشوپرورش با بیان اینکه باید تصمیمات در چارچوب مقررات وزارت بهداشت اتخاذ شود، گفت: «رصد دقیق شرایط و اوضاع اولین اولویت این ستاد است. باید در سریعترین زمان ممکن از رویدادها اطلاع یابیم و اطلاعات باید در کمترین زمان ممکن از منطقه به استان و از استان به ستاد مرکزی منتقل شود. متناظر با آن ستاد باید در استان و منطقه هم تشکیل شود و دائماً در ارتباط منظم باشند.»
حاجی میرزایی ادامه داد: «بعد از رصد رویدادها باید آنها را تحلیل کنیم و روی منشأ آن حساس باشیم و بر روی کانونهایی که در مدارس پیش میآید، مراقبت کنیم؛ هرچقدر بتوانیم اطلاعات سریعتر و تفصیلیتر از مدارس داشته باشیم واکنشهای ما مناسبتر خواهد شد.
او تأکید کرد: حتی اگر تکتک مدارس را سرکشی کنیم باید مطمئن شویم که همه آنها به امکانات لازم بهداشتی و ضدعفونیکننده مجهز باشند.
وزیر آموزشوپرورش افزود: بوفههای مدارس در صورت لزوم تعطیل شوند. همه اعتبارات لازم باید به استانها تخصیص پیدا کند و از جهت بهداشتی بودن اطمینان حاصل شود. در جلسات عمومی دانشآموزان و در کلاس درس حتماً باید آموزشهای لازم برای مراقبت دانشآموزان ارائه شود. به مناطق اعلام شود که در قالب گروههای مختلف به همه مدارس سرکشی کنند. هیچکس به حرف کفایت نکند و حتماً سرکشی را انجام شود تا از بهداشتی بودن محیط اطمینان حاصل شود.
وزیر آموزشوپرورش بر آموزش اولیا گفت: باید به اولیا اطلاعات لازم داده شود بهطوریکه بهمحض اینکه احساس کنند فرزندشان بیمار است از حضورش در مدرسه جلوگیری کنند؛ در مدرسه هم کنترل لازم برقرار شود. آموزش لازم برای همه معلمان، والدین، مربیان و عوامل مدرسه باید ارائه شود و فیلمهای آموزشی در اختیار همه قرار گیرد.
حاجی میرزایی در ادامه بر استفاده از همه ظرفیتها بهویژه تشکلهای دانشآموزان، سازمان دانشآموزی و کانونهای پرورشی تأکید کرد و گفت: باید مراقبت کرد تا نگرانی برای کسی ایجاد نکنیم. ضمن آرامش دادن به مردم این اطمینان را بدهیم که قاطعانه مراقب هستیم؛ معلمان و دانش آموزان که بیماری مزمن دارند شناسایی شوند، چون ریسک این افراد بالاتر است و نیازمند توجه بیشتر هستند.
او همچنین بر توجه ویژه به سرویس مدارس تأکید کرد و افزود: در سرویس مدارس هم باید آموزش پیشگیری به همه از جمله عوامل و دانشآموزان داده شود؛در سرویس از دستکش و وسایل دیگر برای حفظ سلامتی همه استفاده شود.
تمامی اردوهای دانشآموزی تعطیل میشود
وزیر آموزشوپرورش از تعطیل شدن همه اردوها، اردوی راهیان نور و غیره خبر داد و گفت: برای تعطیلات نوروز هم باید مراقبتهای لازم از هماکنون صورت گیرد.
او بیان کرد: کمک اولیا بسیار مهم است، باید حتماً در جلسهای از اولیا دعوت شود و مسئولان بهداشت برای آنها توضیحات و مراقبتهای لازم را ارائه دهند.
وزیر آموزش و پرورش همچنین بر آمادگی کامل برای مراقبت از پیشگیری کرونا در دو دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی و بهویژه خوابگاههای شبانهروزی تأکید کرد و گفت: در هرکدام از این دانشگاهها و سازمانهای وابسته باید ستاد تشکیل شود و سیاستهای ستاد مرکزی به آن منتقلشده و از آن تبعیت کنند.
او با بیان اینکه برخی پیشنهاد تعطیلی مدارس را دادهاند، گفت: تعطیلی مدارس باید با شورای تأمین استانها و هماهنگی وزارت بهداشت باشد و برای تعطیلی مدارس، موارد را با حوزههای سیاسی و بهداشتی مطرح کنیم.
حاجی میرزایی بر توجه بیشتر به مدارس استثنایی تأکید و بیان کرد: با توجه به ویژگیهای خاص مدارس استثنایی باید مراقبت در این حوزه بهمراتب بیشتر باشد.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: افراد ستاد باید در دسترس بوده و در هر ساعتی از شبانهروز آماده همفکری و اقدام باشند؛ چون هر آنچه در این ستاد تصویب شود حتماً اجرایی خواهد شد و هرگونه اطلاعرسانی منحصراً از طریق ستاد مرکزی انجام خواهد شد.»
استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای ارائه آموزشهای لازم
حاجیمیرزایی همچنین ضمن تأکید بر استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای ارائه آموزشهای لازم و جلوگیری از کرونا بر مراقبت کردن و تحت تأثیر قرار نگرفتن از شایعات هم تأکید کرد.
او بابیان اینکه در ستاد مرکزی وزارت بهداشت حضور دارم و اطلاعات آن را به ستاد مرکزی وزارت آموزشوپرورش منتقل خواهم کرد، ابراز امیدواری کرد باتدبیری که انجام میشود بتوانیم یک تجربه خوب مدیریتی را در ساماندهی این وضعیت در آموزشوپرورش مشاهده کنیم.
در ادامه مهرزاد حمیدی، معاون تربیتبدنی و سلامت وزارت آموزشوپرورش در این نشست گفت: به دستور وزیر آموزشوپرورش ستاد مرکزی و ستادهای استانی برای پیشگیری تشکیل شده است؛ اما قبل از تشکیل ستاد، ارتباط تنگاتنگی با وزارت بهداشت داشتهایم و بخشنامههای لازم به مدارس ارسال شده است.
او ادامه داد: دستورالعملهای پیشگیری از بیماری کرونا ارسالشده و ارتباط ویژهای با معاونان استانها داشتهایم؛ کنفرانس ویژهای هم با حضور معاونان تربیتبدنی و سلامت استانها، روسای دانشگاههای علوم پزشکی برگزار و همه مباحث لازم مطرح شده و پیامهای ویژهای روزانه برای معاونان تربیتبدنی استانها و مدیران کل برای پیشگیری از کرونا صادرشده است.
معاون تربیت بدنی و سلامت بیان کرد: همه ظرفیت آموزشوپرورش به کار گرفته میشوند تا در یک همافزایی برای مدارس که محل تجمع کودکان است، آموزشهای لازم را داشته باشیم.
حمیدی افزود: در مورد مدارس شویندهها، مواد ضدعفونیکننده تهیه میشود؛ با هماهنگی معاون بهداشتی وزارت بهداشت اعلام کردیم که مدارسی که محل انتخابات بوده امروز باید ضدعفونی شوند؛ شویندهها و ضدعفونی جزو اولویتهای کار است و استانها در حال انجام اقدامات هستند.
او افزود: غیر از مسائل آموزشی قرار شد که بستههای آموزشی برای والدین، دانشآموزان و معلمان تهیه کنیم و استفاده از ظرفیت همه معاونتها برای ما بسیار مهم است؛ قرار است اگر دانشآموزان علائمی از بیماری داشته باشند، از ورود آنها به مدارس جلوگیری شود ولی غیر از ممانعت، وضعیت آنها دنبال و به آنها کمک میشود.
در این جلسه همچنین سید حامد برکاتی، مدیرکل سلامت، جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه تنها یک کانون ویروس یعنی قم شناساییشده و بقیه کانونها تا امروز به دلیل مراجعتهای قم بوده است، گفت: تعداد درگیریها و افراد فوتی محدود است و نیازمند عزم ملی برای پیشگیری از کرونا ویروس هستیم.
او افزود: روز چهارشنبه هفته گذشته اولین مورد مبتلابه کرونا ویروس شناسایی شد، فکر میکنیم که ۲۰ تا ۲۵ روز قبل از روش شناسایی اولین مبتلا، ویروس وارد قم شده است که در این استان اکنون آموزشها دادهشده و همه آمادگیها وجود دارد.
برکاتی بابیان اینکه گسترش بیماری کرونا و رفع نگرانی مردم، دو نگرانی اصلی ما است، افزود: در مدارس هم دو بحث را مهم میدانیم. اول اینکه آموزش لازم داده شود و اینکه سطحهای فیزیکی حتماً ضدعفونی شود.
مدیرکل سلامت، جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: باید فاصله دانش آموزان در کلاسها به حد ایمن برسد و بنابراین باید مراقبتهای لازم انجام شود؛ افرادی که بیماری مزمن شامل بیماریهای کبدی و غیره دارند بیشتر در معرض آلودگی هستند و باید تمهیداتی برای آنها در نظر گرفته شود.
برکاتی گفت: سرویسها و مدارس باید بهخوبی کنترل شوند و اگر دانشآموزان علائمی داشتند باید از درب منزل از رفتوآمد آنها ممانعت شود؛ امیدواریم با کنترل کانون قم این بیماری به حالت کنترل برسد و بهجز برخی از موارد ضروری تمام کارگاهها و سیمنارها لغو شده است.
انتهای پیام/
حالا کرونا نه یا هر درد دیگه ای حتما باید کشته. بدیم تا جلو شیوعش گرفته شه