به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اکثر ما ایرانیها در هر وضعیت مالی که باشیم سعی میکنیم که در منازلمان فرشی پهن کنیم. مهم نیست که این فرش چه قیمتی داشته باشد، اما نفس عمل برای ما که همان پهن کردن فرش است سالیان سال است که ادامه دارد. آیا میدانید چطور باید از این دارایی خود نگهداری کنید و چفدر در مورد آن اطلاعات دارید؟
فرش و مبلمان در استفاده روزمره به تدریج در اثر آلودگی هوا و نشست و برخاست کثیف شده و بهتر است هر از چند گاهی توسط شوینده مناسب شسته و تمیز شود.
به دلیل روکشهای گوناگون مبلمان و الیاف متفاوت فرشها، شامپوی فرش و موکت بایستی با تمام الیافها سازگار بوده و هیچگونه ضرری برای آنها نداشته باشد، بنابراین استفاده از کمترین مواد شیمیایی در فرمولاسیون شامپو فرش بسیار حائز اهمیت میباشد.
از طرفی جلوگیری از تداخل رنگها و یا از بین رفتن شادابی و نشاط رنگ فرش و موکت از دیگر جنبههای مورد توجه در شویندههای فرش و موکت میباشد. برای حفظ و سلامت رنگها و همچنین داشتن فرشهایی با پرز نرم و ملایم، طرز استفاده از شامپو فرش نیز در کنار انتخاب محصول مناسب حائز اهمیت میباشد.
بهترین روش برای تمیز کردن فرش و موکت با شامپو فرش، انحلال مقدار مناسبی از آن (طبق دستورالعمل) در آب و تمیز کردن سطح مورد نظر با اسفنج آغشته به محلول شوینده میباشد. سپس باید با یک دستمال کتانی نمدار سطح فرش را از شوینده و چرکهای حل شده در آن پاک نموده و هر از چندگاهی دستمال مورد نظر را با یک دستمال تازه دیگر عوض نمود. همچنین بایستی فرش و موکت را پس از خشک شدن جارو نمود.
فرشها هفتهای یک بار باید جارو شوند. این عمل باعث بالا رفتن عمر فرش شما میشود، زیرا از جرم گرفتن رشتههای آن جلوگیری میکند. هر چند هفته یک بار نیز وقت بیشتری بگذارید و دور آن را که امکان جمع شدن آلودگی وجود دارد به خوبی غبار رویی کنید.
جارو کشیدن فرش خود را با قسمت کردن آن به تکههای کوچک در ذهنتان با دقت بیشتری انجام دهید.
برای جارو کردن فرش عجله نکنید به خصوص اگر صاحب فرشهای پرز بلندی همچون گبهها هستید، زیرا آلودگی در آنها دیرتر از بین میرود. دسته جاروی خود را از یک نقطه خاص چندین بار عبور دهید تا مطمئن شوید غبارها کاملا گرفته شدهاند.
نقاطی را که در دسترستر است و معمولا جلوی راه و رفت و آمد است را با دقت بیشتری جارو بکشید.
برای جلوگیری از بوی بد مقداری جوش شیرین را به کیسه جاروبرقی خود اضافه کنید.
تمیز کردن اساسیتر فرشها:
زمانی میرسد که دیگر تنها جارو زدن این وسایل و زدودن خاک از آن پاسخگو نیست و باید فکر اساسی برای تمیز کردن آن کرد که معمولا این احساس زمانی رخ میدهد که فرش به رنگ سابق نباشد و کرک گرفته باشد و یا آنقدر خاک داشته باشد که شما آن را درک کنید.
یک راه سپردن فرشتان به فرش شویی است و راه دیگر آن که خودتان دست به کار شوید و آن را تمیز کنید. اگر خودتان قصد این کار را کردید به روش زیر عمل کنید:
ابتدا از اینکه رنگهای بکار رفته در فرشتان نمیروند مطمئن شوید. با یک حوله کوچک که به مایع تمیز کننده فرشتان آغشته است قسمت کوچکی از فرش را که دیده نمیشود را با نگه داشتن حوله روی آن امتحان کنید. اگر رنگها به حوله منتقل نشده بود میتوانید کارتان را شروع کنید.
ابتدا فرش را خوب جارو کنید و لکههای روی آن را به روشهای بالا کم رنگ کنید.
قبل از استفاده از شامپوی فرش روش استفاده از آن را دقیق بخوانید.
شامپو را به آرامی روی فرش بمالید.
اگر پایههای لوازم دیگر منزلتان به شامپو آلوده شدند فورا آنها را تمیز کنید.
پس از شامپوی فرش، کشیدن حوله نمدار را فراموش نکنید.
تا زمان خشک شدن فرشتان روی آن راه نروید.
شامپو فرش خانگی
برای تهیه یک شامپو فرش خانگی، نیاز به زحمت زیادی نیست. از مواد طبیعی قابل دسترس در منزل استفاده میکنیم و با مخلوط کردن آنها به ترکیب دلخواه خواهیم رسید. یک لیوان آب را به عنوان رقیق کننده و حلال در نظر میگیریم تا بقیه مواد را داخل آن ریخته و با هم ترکیب نماییم.
حال سه قاشق شامپو فرش یا مایع ظرفشویی به آن اضافه میکنیم. فرقی نمیکند از کدام استفاده میکنید، فقط دقت داشته باشید انداره بیشتری اضافه نکنید چراکه همه چیز باید به اندازه باشد. سپس یک قاشق سرکه سفید داخل آن میریزیم. همانطور که میدانید سرکه سفید تاثیرات بسیار زیادی در فرآیند نظافت بر جای میگذارد.
سرکه
خصوصیاتی مثل؛ چربی زدایی، بو زدایی و رفع لکههای مختلف، باعث میگردد اهمیت استفاده از آن را در یک شامپو فرش خانگی دوچندان گردد. دقت داشته باشید حتما از سرکه سفید استفاده کنید و به اشتباه از سرکه قرمز در محلول بهره نگیرید.
وایتکس
شامپو فرش و وایتکس
در آخر هم بهتر است مقدار بسیار کمی وایتکس به محلول اضافه میکینم (در حد چند قطره) و آن را هم میزنیم تا تمام مواد باهم ترکیب شوند. اضافه کردن بیشتر وایتکس ممکن است به فرش یا موکت آسیب برساند، پس توجه داشته باشید اندازه آن را رعایت کنید تا هم تاثیر خود را بگذارد و هم آسیبی به فرآیند نظافت نزند.
حال یک شامپو فرش خانگی، ساخته شده از مواد مصرفی داخل منزل درست کردهایم. محلول به دست آمده را داخل آبپاشی کوچک ریخته و در زمانی که لک بر روی فرش ایجاد میشود، به سرعت آن را روی نقطه مورد نظر اسپری کرده و با استفاده از یک دستمال نخی، محل مورد نظر را به خوبی پاک میکنیم. نتیجه رضایت بخش خواهد بود.
از نکات قابل توجه پرهیز از راه رفتن و یا نشستن بر روی فرش و موکت قبل از خشک شدن کامل آنهاست، در غیر این صورت احتمال بروز لکه وجود دارد.
بهترین شامپو فرش برای مبل
برای شست و شوی مبلهای پارچهای بهترین راه، استفاده از شامپو فرش است. کافی است درون یک ظرف مقداری شامپو فرش بریزید و با یک پارچه نرم، ولی مقاوم مبلمان رو شستوشو بدهید. ضمنا بهتر است قبل از اینکه از شامپو فرش استفاده کنید، قسمتی از مبل را بشورید و امتحان کنید که پارچه مبل رنگ نمیدهد. بعد از شامپو کردن مبلها، با یک بخارشو یا جاروبرقی معمولی، ذرات آلوده روی مبلها را هم از بین ببرید. یادتان باشد که همیشه به بخار شور اعتماد کنید، چرا که استفاده از بخارشوی یکی از راهکارهای مناسب برای شست وشوی مبلمان خانگی است.
البته باید میزان و شدت بخار را بسنجیم. بخار متصاعد شده از دستگاه بخارشوی به وسیله مقدار اندکی آب تولید میشود و همین حجم اندک باعث میشود رطوبت کم و بخار با حرارت بسیار بالا درون سطوح و درزها نفوذ کند و کثیفیها را از بین ببرد. برای پاک کردن قسمتهای چوبی مبل بهتر است از پارچه خشک یا پارافین استفاده کنید؛ البته هنگام استفاده از پارافین نهایت دقت رو به کار ببرید تا پارچه به پارافین آغشته نشود.
بعضی از مبلهای پارچهای مخملی نیازی به شامپو کشی و شستوشو ندارند و کافی است با یک پارچه گرد و غبار روی مبل را زدوده شود.
منبع: کاویاب
انتهای پیام/