به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، طرحهای فصلی موسسه خانه کتاب در سال ۹۴ شروع شد و هدف از آن حمایت از کتابفروشیها بود؛ از همان سالها، کتابفروشیها یکی پس از دیگری تعطیل میشدند. آخرین بار طرح عیدانه کتاب در سال ۹۷ برگزار شد و در این طرح که از ۲۲ اسفند آغاز شد و تا پایان تعطیلات نوروزی در سال ۹۷ ادامه داشت، ۱۲ میلیارد و هفتصد میلیون تومان کتاب خرید و فروش شد.
سقف یارانهای که برای طرح عیدانه ۹۷ در نظر گرفته شده بود، معادل دو میلیارد تومان بود. به دلیل استقبال خریداران کتاب، ۵۰۰ میلیون تومان در ایام نوروز به آن اضافه شد.
در این طرح ۷۹۳ کتابفروشی شرکت کردند؛ نیکنام حسینی پور مدیرعامل موسسه خانه کتاب، شرط لازم برای اجرای این طرح را تأمین اعتبار لازم برای اجرای آن بیان کرده بود. اعتبار لازم برای اجرای این طرح تامین نشد و در نتیجه برای اولین بار از سال ۹۴ تا کنون طرح عیدانه کتاب در سال ۹۸ اجرایی نشد.
با توجه به اینکه قرار بود نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ۲۶ فروردین ماه ۹۹ آغاز به کار کند، خبری از برگزاری طرح عیدانه کتاب نبود. اما پس از اینکه زمان برگزاری نمایشگاه سی و سوم به منظور پیشگیری از ابتلای مردم به ویروس کرونا تغییر کرد و قرار شد این نمایشگاه پس از ماه مبارک رمضان برگزار شود، صحبتهایی درباره برگزاری طرح عیدانه کتاب مطرح شد.
قرار شد این طرح در صورتی که شهرداریهای تهران و مشهد بخواهند در این شهرها برگزار شود، اما این مسئله تاکنون قظعی نشده است. باید دید اعتبار لازم برای اجرای طرح تابستانه کتاب چه از سوی وزارت ارشاد و چه شهرداریها تامین میشود یا اینکه برای دومین بار شاهد خواهیم بود که این طرح در کشور اجرا نمیشود. باشگاه خبرنگاران جوان این موضوع را از مسئولان موسسه خانه کتاب پیگیری میکند.
انتهای پیام/