به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، شبنم باقری کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز اظهار کرد: در ماههای اخیر کرونا ویروس به عنوان مهمترین عامل مسری عفونی تنفسی در دنیا مطرح شده و در روزهای اخیر مواردی از شیوع آن نیز در کشور مشاهده و ثبت شده است. با این حال با تغذیه مناسب میتوان تا حدود زیادی به تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر این ویروس کمک کرد.
او ادامه داد: تعدادی از غذاها به علت داشتن ویتامین C، در تقویت سیستم ایمنی نقش مهمی دارند. انواع میوهها و سبزیها مانند انواع لیمو، انواع مرکبات، انواع توت، کیوی، فلفل دلمهای، سیب زمینی و سبزیهای برگ سبز از قبیل انواع کلم به دلیل داشتن ویتامین C میتوانند در تقویت سیستم ایمنی موثر باشند.
شبنم باقری اضافه کرد: غلات سبوسدار و حبوبات، منابع غذایی خوبی برای ویتامینهای گروه B هستند که مصرف این مواد در بدن از بروز عفونتهای مکرر دستگاه تنفسی فوقانی پیشگیری میکند.
کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز بیان کرد: مصرف سیر که دارای آهن و روی است، موجب تقویت سیستم ایمنی و کاهش خطر عفونتهای ویروسی میشود. مواد غذایی غنی از امگا ۳ نیز مانند ماهی قباد، قزلآلا، ماهیهای روغنی، دانه کدو حلوایی و روغن شاهدانه که غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند، توصیه میشود.
او اضافه کرد: یکی دیگر از منابع غذایی موثر در تقویت ایمنی بدن، مواد غذایی دارای ویتامین A مانند تخممرغ، هویج، انبه، سیبزمینی، زردآلو، کدو حلوایی و سبزیهای دارای برگ سبز تیره مانند اسفناج است.
شبنم باقری تصریح کرد: کم آبی بدن، به ویژه در نواحی با آب و هوای خشک باعث میشود مخاط بدن عملکرد خوب خود را نداشته باشد؛ بنابراین باید با تامین آب کافی برای بدن لایههای مخاطی (موکوز) را آماده نگاه داشت تا بتوانند به بهترین شکل از ورود ویروسها و باکتریها به بدن جلوگیری کنند. به طور میانگین نوشیدن روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان آب توصیه میشود.
او افزود: خوردن شلغم و خانواده آن مانند تربچه و انواع ترب سفید و سیاه میتواند موثر باشد، این مواد به دلیل داشتن ترکیبات گوگردی، ضدمیکروب و ضدویروس هستند و در تقویت سیستم ایمنی موثرند. همچنین برخی از ادویهها مانند زنجبیل نیز در تقویت سیستم ایمنی نقش مفیدی در بدن ایفا میکنند و برای بالا بردن ایمنی بدن از خوردن لبنیات و به خصوص ماست پروبیوتیکدار نباید غافل شد.
انتهای پیام/