بر اساس مطالعات صورت گرفته آب این میوه حاوی ترکیبی به نام نبیلتین هستند. این مولکول خطر بروز بیماری‌های قلبی و دیابت را کاهش داده و ضد چاقی و اضافه وزن است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مطالعات اخیر محققان دانشگاه وسترن آنتاریو نشان می‌دهد آب پرتقال و نارنگی حاوی ترکیباتی است که خاصیت ضد چاقی دارند.

 بر اساس مطالعات صورت گرفته پرتقال و نارنگی حاوی ترکیبی به نام نبیلتین هستند. این مولکول خطر بروز بیماری‌های قلبی و دیابت را کاهش داده و ضد چاقی و اضافه وزن است.

بر اساس این مطالعه، موش‌هایی که هر روز رژیم غذایی پرچرب داشتند؛ ولی با ترکیبات نبیلتین نیز تغذیه می‌شدند، به طور چشمگیری لاغر بودند و چربی خون پایینی داشتند، از طرفی مقاومت نسبت به انسولین در آنان بسیار پایین بود.

محققان بر این باورند ترکیبات فلاونوئید نبیلتین در برابر اختلالات متابولیک اثر محافظتی دارند. همچنین احتمال می‌دهند این مولکول قادر به تنظیم مسیر چربی‌سوزی در بدن است.

اکنون حدود ۶۱ درصد از بزرگسالان به اضافه وزن یا چاقی مبتلا هستند و شاخص توده بدنی بالایی دارند.

شاخص توده بدنی (BMI) مهمترین فاکتور در تعیین وزن نرمال، اضافه وزن و چاقی است. شاخص توده بدنی با تقسیم وزن (به کیلوگرم) بر توان دوم قد (به متر) به دست می‌آید. شاخص توده بدنی کمتر از ۱۸.۵، نشان دهنده کم وزنی غیر طبیعی است. اگر عدد به دست آمده بین ۱۸.۵ تا ۲۴.۹ باشد، یعنی وزن فرد طبیعی است، عدد بزرگتر و مساوی ۲۵، نشاندهنده اضافه وزن است، عدد ۳۰ به بالا نشان دهنده چاقی است، که به ترتیب به چاقی درجه یک (بین ۳۰ تا ۳۴.۹)، چاقی درجه دو (بین ۳۵ تا ۳۹.۹) و چاقی درجه سه (۴۰ به بالا) تقسیم بندی می‌شود. آگاهی از شاخص توده بدنی برای هر فرد ضروری است.

مطالعات نشان می‌دهد بیش از ۱۰ نوع سرطان با چاقی و اضافه وزن ارتباط مستقیم دارد. علاوه بر آن، چاقی عامل اصلی حمله قلبی، سکته مغزی، بیماری‌های تنفسی و دیابت است.

نتایج این مطالعه در نشریه Lipid Research منتشر شده است.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار