به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور سال قبل، سفرهای مهم داخلی و خارجی با اهداف متفاوتی داشتند که باشگاه خبرنگاران جوان در این گزارش به مهمترین سفرهای خارجی رئیس جمهور در سال ۹۸ میپردازد.
مشروح این گزارش را در ادامه می خوانید:
دوشنبه دوم مهرماه ۹۸ رئیس جمهور کشورمان بهمنظور حضور و سخنرانی در هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد عازم نیویورک شد؛ متاسفانه به دلیل محدودیتهایی که دولت آمریکا در صدور ویزا برای هیئت ایرانی اعمال کرده بود، تعداد محدودی از دولتمردان موفق شدند رئیسجمهور را در این سفر همراهی کنند.
به گفته پایگاه اطلاع رسانی دولت، سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل، دیدار با رؤسای برخی کشورها، مصاحبه با برخی رسانههای بینالمللی و برگزاری کنفرانس خبری عمومی در پایان سفر از برنامههای سفر روحانی به نیویورک بود.
حجت الاسلام روحانی در سخنان خود در مجمع عمومی سازمان ملل با توجه به پاسخ ایران به مذاکره از جانب آمریکا بیان کرد که پاسخ ایران به مذاکره تحت تحریم منفی است؛ ایران هرگز با دشمنی که میخواهد با سلاح فقر، فشار و تحریم ایران را به تسلیم وادارد مذاکره نخواهد کرد.
یکی از مهم ترین و شاید تاثیرگذارترین نکته های رئیس جمهور کشورمان در این اجلاس خطاب به آمریکا بود که گفت اگر به حداقلها قانع هستید، ما هم به حداقلها بسنده میکنیم؛ برجام برای شما و ما حداقل بود؛ اما اگر بیشتر میخواهید، باید بیشتر بپردازید.
همچنین روحانی در ادامه سخنرانی خود تاکید کرد که اگر فقط خواسته شما از ایران، عدم ساخت و بهرهگیری از سلاح هستهای است، باید بدانید که این کار با نظارت آژانس و بالاتر از آن، فتوای رهبری ایران حاصل می شود و فقط کافی است به جای نمایشِ مذاکره، به واقعیتِ مذاکره بازگردید.
علیرضا معزی، معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهور یکم آبان ماه ۹۸ خبری مبنی بر سفر رئیس جمهور به آذربایجان در روز دوم آبان برای حضور و سخنرانی در هجدهمین اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد منتشر کرد.
روحانی در سفر دو روزه خود به آذربایجان علاوه بر سخنرانی به تشریح و تبیین مواضع جمهوری اسلامی ایران در مسائل مهم منطقهای و بین المللی پرداخت و دیدارهای دوجانبهای با رئیس جمهور آذربایجان داشت که در آن مهمترین مسائل در روابط تهران و باکو و روند اجرای موافقتنامه ها و طرح های مشترک بررسی شد.
"در شرایطی که آمریکاییها بر طبل یکجانبهگرایی میزنند و میخواهند در امور همه کشورها مداخله کنند و دشمنیهای خود را نسبت به ملت بزرگ ایران از همیشه روشنتر و آشکارتر کنند، ما باید در همه اجلاسهای منطقهای و سطح جهان و سازمانهای بینالمللی حضور فعال داشته باشیم"؛ این یکی از جملات رئیس جمهور کشورمان در جلسه خود با رئیس جمهور آذربایجان بود که بازتاب فراوانی در رسانههای داخلی و خارجی داشت.
سهشنبه ٢۶ آذر بود که روحانی برای شرکت در اجلاس سران کشورهای اسلامی وارد کوالالامپور پایتخت مالزی شد؛ او در مراسم افتتاحیه این اجلاس مهمترین چالشهای نوظهور جهان اسلام در سطوح ملی و بین المللی، همکاری و تعامل میان کشورهای اسلامی را برای تبدیل جهان اسلام به یک بلوک بزرگ قدرت در عرصه بین المللی، یک اصل بیجایگزین دانست و برای تحقق این هدف ، ۳ طرح اجرایی مهم را به اجلاس کوالالامپور پیشنهاد داد.
روحانی تحریم اقتصادی را مهم ترین ابزار سلطه طلبیِ استکباری دانست و اظهار کرد که جهان اسلام باید تدابیری برای رهایی خود از سلطه دلار و سیستم مالی آمریکا پیش بینی کند.
بیست و نهم آذرماه بود که رئیس جمهور کشورمان به دعوت رسمی آبه شینزو نخست وزیر ژاپن، به توکیو سفر کرد؛ به گفته او یکی از دلایل این سفر گفتوگو در مورد تحریم ها علیه تهران، موضوعات مورد علاقه دوجانبه، منطقه ای و بین المللی با آبه بود.
همان روز خبرگزاری رسمی ژاپن "کیودو" در صفحه رسمی خود اعلام کرد که سران ژاپن و ایران در مذاکرات عصر جمعه خود در توکیو در مورد برجام و اختلاف تهران و واشنگتن در مورد این قرارداد بینالمللی بحث و رایزنی کردند؛ همچنین روحانی هم پس از دیدار با نخست وزیر ژاپن در حساب توییتری خود نوشت که در راستای منافع ملی خود از هیچگونه مذاکره و توافقی، رویگردان نیستیم.
روحانی همچنین در پایان دیدار خود با آبه شینزو درباره موضوع اختلافات با آمریکا بیان کرد که خروج یک جانبه آمریکا از تفاهم نامه های بین المللی مثل برجام، امنیت و صلح در جهان را تهدید می کند؛ تحریمهای آمریکا نوعی تروریسم اقتصادی تلقی میشود و کشورهایی که در راه مقابله با تروریسم فعالیت میکنند باید با این کار آمریکا نیز مقابله کنند. ایران همه تلاش خود را برای حفظ برجام در چارچوب تامین منافع خود انجام خواهد داد و از طرفهای دیگر در برجام نیز میخواهیم به تعهدات خودشان عمل کنند.
باشد که امسال، شاهد تحولات و دستاوردهای بهتر و بیشتری در سفرهای دولت نسبت به سال قبل باشیم تا مانند همیشه کارنامه درخشانی به یادگار از این دولت باقی بماند.
بیشتر بخوانید: سفر روحانی به ژاپن ربطی به مذاکره با آمریکا ندارد
انتهای پیام/