این روز‌ها با توجه به شیوع ویروس کرونا تمامی رسانه‌ها و همه پزشکان و پرسنل درمان تاکید بر این دارند که در خانه ماندن را رواج دهیم.

چرا می‌گویند در خانه بمانیمحمید ابوسعیدی متخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان گفت: با توجه به اینکه کشور ایران جزو پنج کشوری است که ویروس کرونا در آن شیوع زیادی داشته؛ دلیل اینکه همه پزشکان و پرسنل درمان و کادر پزشکی و تمام شبکه‌های جهانی تاکید بر این دارند که در خانه بمانیم این است که برخورد کمتر و یا تماس کمتری با افراد دیگر داشته باشیم.

او افزود: وقتی که ما به بیرون از منزل می‌رویم و برای خرید به سوپرمارکت مراجعه می‌کنیم مطمئناً با افراد بیرون تماس بیشتری پیدا می‌کنیم بنابراین اگر فردی بیماری کرونا ویروس را داشته باشد مطمئناً به ما هم منتقل خواهد کرد بنابراین وقتی که در منزل می‌مانیم این ماندن در منزل باعث می‌شود که با افراد غریبه تماس کمتری داشته باشیم و این تماس کمتر احتمال انتقال ویروس را کاهش می‌دهد.

ابوسعیدی بیان داشت: پس باید یادمان باشد در منزل ماندن به این معنا نیست که همیشه ما در منزل باشیم و دو الی سه نفر بیرون از منزل در پی انجام کار‌ها و خرید باشند و آنها مرتب به داخل منزل بیایند و به راحتی با افرادی که در داخل منزل هستند تماس داشته باشند، یادمان باشد آنهایی که در داخل منزل هستند و خودشان را قرنطینه کردند و تماس کمتری با بیرون دارند حتی با افرادی که در منزل خودشان زندگی می‌کنند با آنها هم باید تماسشان را کاهش دهند.

او تصریح کرد: باید همه افراد فاصله یک الی دو متر را حداقل رعایت کنند و نکته دوم این است که افرادی که مریض می‌شوند مثلاً سرفه می‌ کنند یا تب دارند آنها حتماً باید در منزل بماند و قرنطینه باشند برای اینکه اگر دچار عفونت کرونا ویروس باشند با در خانه ماندن و قرنطینه خود این ویروس را در سطح جامعه و شهر و خیابان و کوچه پخش نکنند و در واقع ویروس در بدن آنها باقی بماند و کم کم که بیمار سلامتی خودش را پیدا می‌کند ویروس هم از بین برود.

متخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه می‌بینیم که در کشور چین در حال حاضر این بیماری تقریباً کنترل شده است،گفت: تجربه‌ای که در کشور چین در حال حاضر نشان داده است به ما ثابت کرد که ماندن در منازل کاملا انتقال ویروس را کم می‌کند و باعث می‌شود که ویروس به این راحتی نتواند خودش را منتقل کند و 

او افزود: فرض کنید در شهری زندگی می‌کنید که هزار تخت بیمارستانی دارد، باید شیوع انتقال ویروس را کاهش دهید این مسئله باعث می‌شود که تعداد افراد کمتری درگیر بیماری شوند و تخت‌های بیمارستانی خالی می‌مانند تا افرادی که به بیماری مبتلا شدند وارد بیمارستان‌ها شوند و می‌توانند از اقدامات درمانی و دارویی حداکثر استفاده را کنند؛ بنابراین زمانی که انتقال ویروس بالا باشد تخت‌های بیمارستانی پر می‌شود، تخت‌های آی سی یو پر می‌شوند و نتیجه این پرشدن تخت‌ها زدن بیمارستان صحرایی و پشت سر آن، به خاطر کمبود پزشک، پرستار و در عین حال بودجه لازم، میزان مرگ و میر ما بالا می‌رود پس بنابراین باید برای اینکه میزان مرگ و میر را کنترل کنیم و بالا نرود، تا حد امکان باید سعی کنیم در منازل بمانیم و بیرون نیاییم تا افراد کمتری در جامعه درگیر بیماری کرونا شوند و مراجعه کنندگان به بیمارستان‌ها کاهش یابد.

ابوسعیدی تصریح کرد: در یکی دو ماه آینده با توجه به نزدیکی به فصل بهار و تابستان و هوای گرم، از واکنش و عملکرد ویروس کاسته می شود ؛ بنابراین هر چقدر در منازل بمانیم و درگیری ما کمتر باشد احتمال اینکه این ویروس ضعیف‌تر شود زیاد است و این مسئله باعث می‌شود که باز دوباره مرگ و میر کمتری را شاهد باشیم.

او گفت: هر چقدر بیشتر در منازل بمانیم و خیابان‌ها خلوت‌تر باشد باعث می‌شود که علاوه بر مرگ و میر کمتر و انتقال بیماری کمتر پرسنل و و یا دانشمندان و محققینی که شبانه روز روی موضوع واکسن و دارو کار می‌کنند این فرصت را پیدا کنند تا طی مدت دو سه ماه واکسن و داروی ویروس کرونا را بسازند و وارد بازار کنند بنابراین با مرگ و میر کمتر، ما به جنگ ویروس کرونا خواهیم رفت.

ابوسعیدی افزود: مواردی پیش می‌آید که ما برای خرید اقلام ضروری به بیرون از منزل می‌رویم اولاً باید یادمان باشد که همه جا باید اصول بهداشتی را رعایت کنیم، از دست‌دادن خودداری کنیم، اگر سرما خورده‌ایم و سرفه می کنیم و یا تب داریم حتما ماسک داشته باشیم و وقتی که به منزل برمی‌گردیم از نکات مهمی که باید همیشه مدنظرمان باشد این است که روزانه سوئیچ ماشین، کلید و موبایل خود را با مواد ضدعفونی کننده استریل کنیم تا اگر احتمالاً ویروس روی این وسایل قرار دارد از بین برود.

او بیان داشت: بعد از انجام کار‌ها و ضدعفونی کردن سطوح دست‌های خود را با آب و صابون به مدت ۳۰ ثانیه تا یک دقیقه به طور کامل بشوییم و با دستمال‌های یکبار مصرف خشک کنیم و بعد لباس هایمان را در بیاوریم؛ پس در ابتدا لباس هایمان را در نمی‌آوریم، اول دست‌های خود را شسته و بعد لباسهایمان را عوض می‌کنیم.

او با اشاره به نزدیک شدن به ایام عید و خرید گفت: همه ما همچون سال‌های گذشته انتظار داریم که از خانه هایمان بیرون برویم، با خیال راحت در خیابان و بازار‌ها خرید کنیم و شاهد شهر و خیابان‌هایی شلوغ باشیم ، اما همانطور که می‌دانیم امسال فرق می‌کند، در واقع به خاطر بیماری کرونا ما باید سعی کنیم که همچنان قبل از عید شرایط قرنطینه را حفظ کرده و در خانه‌ها بمانیم و در واقع برای بعد از عید و این ایام هم باید به همین شکل باشد و وضعیت را حفظ کنیم.

ابوسعیدی افزود: تا حد امکان باید سعی کنیم که به مسافرت نرویم، باید بدانیم هرگونه نقل مکانی می‌تواند مسائل جدی در بیماری را ایجاد کند.

او بیان داشت: در ایام نوروز تا می‌توانیم از منزل خارج نشویم و به طور کامل باید از روبوسی کردن و دست دادن در این ایام کاملاً خودداری کرد و فاصله دو متر را از یکدیگر حفظ کنیم.


انتهای پیام/س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۵ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
ايا قدم زدن در پاك نزديك منزل كه خلوت هم شده با رعايت مسائل ايمنى صحيح است يانه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۱ ۲۱ اسفند ۱۳۹۸
چطوری بمونیم خونه متاسفانه همسایه ما شغلش کفاشی است و از روزی که کرونا اومده اون هم کل کارش رو آورده خونه و از صبح تا شب و شب تا صبح دیگه برامون آرامش نمونده و هر چی هم بهش میگیم که کمی مراعات کن انگار که نه انگار خدایی نظر ما رو چاپ کنید تا شاید متوجه کار اشتباهش بشه و کمی مراعات کنه ، خدا کنه با خواندن این نظر کمی هم فکر همسایه ها بشه. با تشکر
Iran (Islamic Republic of)
Torabirad
۱۸:۲۷ ۲۱ اسفند ۱۳۹۸
قربون خدا برم که انتقام سختی از گرانی سازان گرفت . بطوریکه اجناس بنجلشان رو دستشان مانده ومشتری نیست که بخر.د.
یک ویروسی که تا حالا درسح هفت یاهشت میلیارد انسان چهار هزار یاکمتر انسان تلفات داشته که البته یک نفر هم محترم وعزیز است ،ام باعث شده بازار بسیاری از گرانفروشان ومفتخوران ملعون کساد شود ودستشان از پا یشان در راه شومشان درازتر شده.!!
این همان ایه قرا ن است که فرمود:
انا من المجرمین منتقمون ( ما از گناهکاران انتقام میگیریم)
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۷:۵۲ ۲۱ اسفند ۱۳۹۸
اگر چین موفق شد در مهار این بیماری بخاطر یک سیستم دقیق مدریت بیماری بود و اینکه نیومدن بگن آقا بمونید تو خونه، نذاشتن کسی از خونه بیاد بیرون، شهرها رو قرنطینه کردند و نگفتن قرنطینه برای قبل جنگ جهانی اول هست، هی نیومدن بگن که ما به قرنطینه شهرها اعتقادی نداریم. اول از همه مسئولینش بهداشت رو رعایت کردند، در کشور ما که ماشالله همه ی هم و غم ظاهرا اینه فلان مدیر و فلان وزیر و نماینده دچار ویروس شده، مشکل اینه که در کشور ما همش به مردم پاس داده میشه ولی واقعیت اینه که مسئولین ما نتونستن مدیریت درستی کنند...
Iran (Islamic Republic of)
حمیدرضا
۱۶:۴۳ ۲۱ اسفند ۱۳۹۸
سلام
اصلا میشه نیومد من و خانمم هر دو شاغل هستیم وقتی هیچ شرکتی به نیروهاش حتی مرخصی هم نمیده مقصر کیه ماااااااااااااااا . دست دولت درد نکنه که مدارس هم به زور و اجبار ... .
چاره تعطیلی رسمی هست که نیست هیچ جا نیست . کاش یکی پیگیری میکرد تا چه تعداد باید بمیریم تا به این نتیجه برسند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۳ ۲۱ اسفند ۱۳۹۸
خانه ماندن برای همه مقدور نیست شاید برای مسؤلین که اشراف و میلیاردر هستند مشکلی نباشه ولی کسانی هستند که اگر چند روز خانه بمانند زندگیشان تعطیل میشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۴ ۲۱ اسفند ۱۳۹۸
من هر روز میام سرکار


دولت فقط میگه بمونید خونه


حالش خوش نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۲ ۲۱ اسفند ۱۳۹۸
کمپین عید دیدنی مجازی
United States of America
هادی
۱۴:۰۰ ۲۱ اسفند ۱۳۹۸
کارگر بدبخت پول نون نداره بده به بچه هاش اونوقت شما میگید نیایید بیرون ؟ دولت حمایت کنه معیشت مردم و بیکاران رو قبول کنه مطمئن باشید هیچکس بیرون نخواهد آمد . هیچکس از جونش سیر نشده اگه کسی هم میاد مجبوره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۷ ۲۱ اسفند ۱۳۹۸
لطفا پیگیری کنید سربازهای اعزامی بعد از عید معاف بشن تا انشااللاه هم باعث شادی جوانان، خانواده هایشان و مردم شریف ایران شود و هم باعث نزول خیر و برکت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۹ ۲۱ اسفند ۱۳۹۸
الآن سه هفتس زن وبچه ی من توخونه موندن خودمم مجبورم که برم سرکار والا هیچی نمیشه بمونی توخونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۱ ۲۱ اسفند ۱۳۹۸
اسیر شدیم بخدا من که دیوانه شدم بزور یه دستکش پیدا کردم بعد تا میام از خونه بیرون یه نون بخرم مکافات شروع میشه هرکاری هم کنم آخر سر دستم به دری دیواری میخوره بعدش به نون آلوده میشه با بدبختی شیشتا تخم مرغ خریدم اومدم با کلید دکمه آسانسور رو بزنم جوری که پلاستیک تخم مرغ آلوده نشه.همشون ول شدن زمین شکست.حالا چجوری تمیز کنم که دستم آلوده نشه...نشستم های های گریه کردم.بعد یک هفته قرنطینه اینم وضعیتم.فکر کنم همون کرونا بگیریم راحتتر باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۰ ۲۱ اسفند ۱۳۹۸
پس برای خرید مایحتاج چه کنیم؟؟خرید اینترنتی تنوع کمی داره نرخا بیشتره و اجناس تاریخ گذشته میارن. تازه سری قبل که من سفارش دادم .پیک با یک دستکش بسیار آلوده که از چرک سیاه شده بود. جنس رو تحویل داد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۹ ۲۱ اسفند ۱۳۹۸
باید اداره تعطیل بشه که من تو خونه بمونم. منم از خدامه تو خونه بمونم ولی چون کارمندم مجبورم برم بیرون و روزی با صد نفر ارباب رجوع سر و کله بزنم.
Iran (Islamic Republic of)
میثم
۱۲:۰۴ ۲۱ اسفند ۱۳۹۸
دولت مگه از پول قبض ها میگزره مگه من کار نکنم دولت خرج زن وبچه مو میده که بشینم خونه
Iran (Islamic Republic of)
محمدامین
۱۲:۰۴ ۲۱ اسفند ۱۳۹۸
بخدا ما یکماهه تو خونه ایم دیگه چکارکنیم ؟؟؟؟چرا بعضی ها گوش نمیدن با بی فکریشون باعث دیگران هم میشن تو روخدا بمونین تو خونه هاتون تا ریشه کن بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۳ ۲۱ اسفند ۱۳۹۸
باید هشتگ لطفاً به خانه ما نیایید ترند شود .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۷ ۲۱ اسفند ۱۳۹۸
ما الان ۲ هفتس تو خونه ایم بیشترم نمیتونیم زندگیمون خرج داره خرجشو دولت میده؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۰ ۲۱ اسفند ۱۳۹۸
لطف کنید این راهکار را در همه ی اقشار کشور الزامی کنید تا کار از کار نگذشته و کشور به وضعیت خیلی بحرانی کشیده شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۹ ۲۱ اسفند ۱۳۹۸
چرا چون از شر کرونا راحت بشیم ولی کو گوش شنوا مردم اصلا جدی نگرفتن
آخرین اخبار