به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، امروزه سازمان بهداشت جهانی، بیمارستان را جزئی لاینفک از تشکیلات اجتماعی میداند که وظیفه آن تأمین مراقبتهای کامل بهداشتی- درمانی برای عموم مردم و نیز مرکزی برای آموزش کارکنان بهداشتی و درمانی و سایر اقشار جامعه است. حفظ سلامت افراد جامعه بخصوص بیماران بستری در بیمارستانهای دولتی و خصوصی رابطه مستقیمی با شناخت صحیح عوامل ایجاد کننده و توسعهدهنده عفونتهای بیمارستانی دارد.
در دهههای گذشته هرگاه به مقوله تنوع کیفیت و مراقبت از بیماران اشاره شده است، کاربرد میزان عفونت بیمارستانی در انعکاس کیفیت رسیدگی و مراقبتها در اولویت اول قرار گرفته است، زیرا تقریباً نزدیک به یکسوم این گروه از عفونتها در طیف قابل پیشگیری طبقهبندی میشوند.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده آمریکا، عفونتهای بیمارستانی یا «عفونتهای اکتسابی بیمارستان» را گروهی از عفونتها میداند که هنگام پذیرش بیمار وجود نداشته و در طول مدت اقامت در بیمارستان ایجاد شدهاند و پس از ۴۸ ساعت پذیرش اولیه در این گروه جای میگیرند. درصورتیکه به دنبال اعمال جراحی، در بدن بیماران جسم خارجی کار گذاشته شود، عفونت بیمارستانی میتواند تا یک سال پس از اینگونه اعمال، بهوقوع بپیوندد. عفونتهای بیمارستانی میتوانند علاوه بر بیماران، کارکنان و عیادتکنندگان را نیز مبتلا سازند.
اینگونه عفونتها حاصل کار بهترین جراحان را زیر سؤال میبرد و با اشغال نگهداشتن طولانی تختهای بیمارستانی، علاوه بر ضررهای اقتصادی، یکی از مهمترین اهداف سیاستگذاری کلان نظامهای بهداشتی و درمانی دنیا (در دسترس قرار دادن همگانی امکانات درمانی موجود در کشورها) را مخدوش میکند. ۷ تا ۱۰ درصد بیماران بستری در مراکز درمانی به عفونتهای بیمارستانی مبتلا میشوند و هر بیمار بهطور میانگین ۵ الی ۴ روز بیشتر در بیمارستان بستری میشود.
بیشتر بخوانید: تولید و عرضه پیشبندهای پزشکی مقاوم شده با نانوذرات
عفونتهای بیمارستانی، یکی از معضلات سلامتی در سراسر جهان است که کشورهای توسعهیافته و فقیر را تحت تأثیر قرار داده است. تختهای بیمارستانی یکی از فضاهای مستعد آلودگی میکروبی هستند، از این رو یک شرکت داخلی روبالشی و ملحفه حاوی نانوذرات نقره تولید کرده است که میتواند به از بین بردن این عوامل بیماریزا کمک کند.
این شرکت تولیدی روبالشی و ملحفه آنتیباکتریال تولید و به بازار عرضه میکند که به دلیل استفاده از نانومواد میتواند برخی از عوامل بیماریزا نظیر باکتری و قارچ را از بین ببرد. این محصولات پارچه پنبه پلیآمید حاوی نانوذرات نقره با خاصیت آنتیباکتریال بوده که از نخهای پلیآمیدی حاوی نانوذرات نقره در بافت آن استفاده شده است. استفاده از نقره در تولید منسوجات، باعث پیشرفت در توسعه مراقبتهای بهداشتی شده است. نقره دارای خاصیت آنتیباکتریال است و با توجه به قابلیت بالای نانوذرات نقره در نفوذ، میتواند میکروارگانیسمها را از بین ببرد.
بالش و کالاهای خواب از جمله فضاهای مناسب برای رشد عوامل بیماریزا هستند که میتواند مشکلات زیادی برای سلامتی انسان ایجاد کند. ایجاد حساسیت در کودکان یکی از پیامدهای آلودگی کالای خواب است.
در این ملحفهها و روبالشیها از نخهای پلیآمیدی استفاده شده که حاوی نانوذرات نقره است؛ بنابراین در صورت استفاده از این محصولات در محیطهای حساس نظیر تختهای بیمارستانی که مستعد رشد عوامل بیماریزا هستند میتواند بسیار مفید بوده و به کاهش عفونت و حساسیت در محیط کمک کند. یکی از مزیتهای این محصولات کاهش ایجاد بوی نامطبوع در محیط است.
نانوذرات به کار رفته در نخهای این منسوجات ابعاد زیر صد نانومتر داشته و اثربخشی آن روی چند نوع باکتری نظیر E. Coli و S. Aureus مورد آزمایش قرار گرفته و تایید شده است.
انتهای پیام/