به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دمی لخ لخ یا در زبان محلی ماهی مییَدُم همه از اسامی یکی از لذیذترین خوراکهای پلویی بوشهری است. البته ممکن است این خوراک با نامهای متفاوت در برخی دیگر از شهرهای جنوبی و هرمزگان طبخ شود، اما بیشتر به نام دمی لخ لخ یا لخلاخ بوشهری شناخته میشود. معمولا دو دستور پخت برای تهیه لخلاخ بوشهری ذکر شده که تفاوت عمده آن در استفاده از لیمو عمانی و یا تمبرهندی است.
مواد لازم: (برای ۴ تا ۶ نفر)
فیله ماهی شیر ۳ تکه متوسط
گشنیز ریز خرد شده ۱۵۰ گرم
شوید یا شبت خرد شده ۱۰۰ گرم
شنبلیه ریز خرد شده ۱ قاشق غذاخوری
تمرهندی حل شده در آب ۱ لیوانپر
پیاز بزرگ ۱ عدد خرد شده
سیر ریز خرد شده ۵ حبه
آب ۲ لیوان
نمک، زردچوبه و فلفل قرمز به میزان لازم
دستور تهیه:
برنج را بشویید و خیس کنید. فیله ماهی را (میتوانید از انواع ماهی جنوبی همانند سنگسر، سرخو یا قباد استفاده کنید) همراه با نمک، فلفل و مقداری زردچوبه، مقداری زعفران آبکرده و کمی آبلیمو مخلوط کنید یا در اصطلاح بخوابانید تا مزهدار شود و بوی ضخم ماهی از بین برود (حدود نیم ساعت کافی است).
پیاز ریز خرد شده را داخل قابلمهای بریزید و تفت دهید تا طلایی شود. سپس سیر ریز خرد شده را نیز اضافه کنید و کمی تفت دهید. زردچوبه را به پیاز و سیر اضافه کنید، سبزیهای ریز خرد شده را هم اضافه کنید و تفت دهید و در آخر آب تمبر هندی، نمک و فلفل را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شود. ماهیها را روی مواد داخل قابلمه بچینید و ۲ لیوان آب اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید تا به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه ماهیها نیمپز شوند.
سپس ماهیها را از داخل آب در آورده و کنار بگذارید. آب برنج را دور بریزید و برنج را داخل قابلمه به بقیه مواد اضافه کنید و کمی هم بزنید. برای اینکه برنجتان نرم و شل نشود، مقدار آب قابلمه باید به اندازهایی باشد که فقط روی برنج را بپوشاند. اگر آب داخل قابلمه خیلی زیاد بود مقداری از آن را بردارید و اگر هم آب کم بود کمی آب جوش به قابلمه اضافه کنید.
درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا برنج کمی پخته شود و آب آن کشیده شود. در این مدت هر ۵ دقیقه یک بار برنجها را از دیواره قابلمه به سمت بالا جمع کنید تا گنبدی شکل شود. هنگامی که آب برنج تبخیر شد و به خورد برنج رفت ماهیها را روی برنج بچینید و دمکنی را روی درب قابلمهی برنج بگذارید و اجازه دهید تا برنج دم بکشد و جا بیافتد.
منبع: فرهنگ غذا
انتهای پیام/