سبزی پلو را با انواع مختلف ماهی می‌توانید درست کنید و البته کوکو سبزی هم معمولا در اغلب شهر‌های بخشی جدا نشدنی و خوشمزه از این غذای مجلسی و مخصوص مهمانی است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سبزی پلو با ماهی یکی از قدیمی‌ترین غذا‌های ایرانی برای مراسمی مثل مهمانی یا مناسبت‌هایی مثل شب یلدا، شب سال تحویل عید نوروز و چهارشنبه سوری است. سبزی پلو را با انواع مختلف ماهی می‌توانید درست کنید و البته کوکو سبزی هم معمولا در اغلب شهر‌های بخشی جدا نشدنی و خوشمزه از این غذای مجلسی و مخصوص مهمانی است.

درست است که عید نوروز ۹۹ به خاطر شیوع ویروس بیماری کرونا قرار است شبیه هیچ نوروز دیگری نباشد و از رفت و آمد و دورهمی خبری نیست، اما یک شام شب عید خانوادگی در کنار اعضای خانواده می‌تواند این بار خاطره‌انگیزتر از همیشه شود.

طرز تهیه ماهی حلوا سیاه یا حلوا سفید با سبزی پلو

مواد لازم برای ۸ نفر

ماهی حلوا سیاه یا حلوا سفید: ۱ و نیم کیلوگرم

نمک و فلفل: به مقدار دلخواه

آرد سوخاری: به مقدار لازم

پودر سیر و زردچوبه: به مقدار لازم

ادویه مخصوص ماهی: به مقدار دلخواه

مواد لازم برای سبزی پلو برای ۸ نفر

برنج ۷ پیمانه

ترکیب سبزی‌های سبزی پلو شامل:

تره: ۲ دسته

شوید: ۲ دسته

جعفری: ۲ دسته

پیازچه: ۲ دسته

گشنیز: نصف یک بسته

طرز تهیه انواع ماهی با سبزی پلو + فوت و فن مزه‌دار کردن انواع ماهی

نکته مهم: توجه داشته باشید هر دسته سبزی بعد از پاک کردن و ساطوری خرد کردن برابر با ۴ قاشق غذاخوری و نصف بسته ۲ قاشق غذاخوری است.

نمک: ۲ الی سه قاشق چایخوری یا بیشتر

روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه

ابتدا پولک‌های ماهی را بگیرید و ماهی را بشورید و در آبکش بگذارید تا آب آن خشک شود. توصیه ما این است که ماهی حلوا را به صورت فیله شده و پولک گرفته از ماهی فروشی تهیه کنید. فیله ماهی حلوا به صورت منجمد در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و هایپرمارکت‌ها هم موجود است. هر دو ماهی حلوا سیاه و حلوا سفید که به ماهی زبیدی هم مشهور است آنقدر خوشمزه و لذیذ هستند که واقعا برای سرخ شدن نیاز به ادویه خاص و پیچیده‌ای ندارد. فیله‌های ماهی حلوا شسته شده که در آبکش آب آن‌ها گرفته شده است را در مخلوط آرد سوخاری یا آرد معمولی نانوایی، نمک، فلفل و زردچوبه و کمی پودر زنجبیل بغلتانید. هر دو طرف تکه‌های ماهی را به این مواد آغشته کنید و سپس در روغن داغ در ماهیتابه سرخ کنید. یک نکته طلایی در سرخ کردن انواع ماهی این است که برای مغز پخت شدن ماهی ابتدا سمت پوست ماهی را روی شعله ملایم و یکنواخت گاز سرخ کنید و وقتی طلایی شد سمت دیگر که بدون پوست است را سرخ کنید.

طرز تهیه انواع ماهی با سبزی پلو + فوت و فن مزه‌دار کردن انواع ماهی

برای درست کردن سبزی پلو ابتدا سبزی‌ها را بشورید و وقتی خشک شد ساطوری خرد کنید. برای این مقدار برنج ¾ از کل سبزی‌های خرد شده کافی است. یعنی سبزی‌های خرد شده را به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید و ۳ قسمت از آن‌ها را استفاده کنید. برنج را در قابلمه بریزید و به اندازه یک بند انگشت آب اضافه کنید (بستگی به نوع برنج شما دارد، اگر برنج‌تان به صورت کته آب بیشتری می‌طلبد آب بیشتری استفاده کنید) سپس نمک، روغن و سبزی‌ها را اضافه کنید و وقتی آب برنج کشیده شد به صورت کته دم کنید. در اواسط پخت در صورت تمایل مقداری دارچین روی سبزی پلو بپاشید تا سبزی پلو خوش بو شود. بعد از دم کشیدن روغن حیوانی یا نباتی یا مایع را گرم کنید و برنج را روغن بدهید.

طرز تهیه انواع ماهی با سبزی پلو + فوت و فن مزه‌دار کردن انواع ماهی

فوت و فن طرز تهیه ماهی حلوا سیاه یا حلوا سفید + مزه‌دار کردن و ادویه انواع ماهی

*دستور پخت سبزی پلو با ماهی برای تهیه انواع ماهی به همین ترتیب است. مگر این‌که بخواهید برنج را آبکش کنید. در این صورت بعد از آبکش کردن برنج سبزی را روی برنج بریزید و مخلوط کنید و بگذارید دم بکشد.

*طرز تهیه ماهی سرخو هم به همین ترتیب است. اما برای مزه‌دار کردن ماهی سرخو به این ترتیب عمل کنید.

ادویه ماهی سرخو شامل:

تخم گشنیز: ۱ قاشق چایخوری

پودر سیر:۱ قاشق چایخوری

پودر پیاز: ۱ قاشق چایخوری

فلفل پاپریکا: ۱ قاشق چایخوری

رزماری: ½ قاشق چایخوری

فلفل سیاه: ½ قاشق چایخوری

نمک: ۱ قاشق چایخوری (اگر مقدار ادویه‌هایی که مخلوط کردید زیاد بود همه آن را به کار نبرید و برای دفعات بعدی نگه دارید)

*طرز تهیه و مزه‌دار کردن ماهی قزل‌آلا برای سرخ کردن در ماهیتابه یا فر یا کباب کردن ماهی قزل‌آلا هم به این ترتیب است: برای مزه‌دار کردن ۲ عدد ماهی قزل آلا به این مواد نیاز دارید:

آب پیاز: ۱ عدد (ابتدا ماهی را با آب پیاز و زعفران دم کرده مزه‌دار و سپس در ترکیبی از ادویه و آرد بغلتانید)

آرد: به مقدار لازم

پودر سیر: ۱ قاشق چایخوری

پودر پیاز: ۱ قاشق چایخوری

زنجبیل: ½ قاشق چایخوری

فلفل سیاه: ½ قاشق چایخوری

زعفران دم کرده غلیظ: ۳ قاشق غذاخوری

فلفل قرمز: ½ قاشق چایخوری

تخم گشنیز: ½ قاشق چایخوری

نمک: ۲ قاشق چایخوری یا بیشتر

طرز تهیه انواع ماهی با سبزی پلو + فوت و فن مزه‌دار کردن انواع ماهی

ابتدا زعفران دم کرده غلیظ را به تمام قسمت‌های ماهی قزل‌آلا بمالید و سپس ماهی را با ترکیب این ادویه‌ها و نمک و فلفل مزه دار کنید. ماهی قزل‌آلا را به مدت نیم ساعت در یخچال بگذارید تا خوب طعم‌دار شود. زعفران یکی باز بهترین طعم‌دهنده‌های ماهی است و مزه‌دار کردن ماهی با زعفران یک روش خوب برای گرفتن بوی زهم برخی ماهی‌ها است. طرز تهیه ماهی قزل‌آلا در ماهیتابه به صورت سرخ کرده یا در فر و یا روی منقل و باربیکیو به صورت کبابی بسیار آسان و شبیه ماهی حلوا است.

*در طرز تهیه باقالی پلو با ماهی با توجه به مقدار برنج مقداری باقلا لپه یا باقلا سبز مخصوص باقالی پلو را جداگان بپزید و در زمان آبکش کردن برنج همراه به سبزی به برنج اضافه کنید و همراه با برنج دم کنید.

*طرز تهیه سبزی پلو برای مرغ هم مثل سبزی پلو با ماهی به همین ترتیب است. برای خوش رنگ و لعاب‌تر شدن سبزی پلو بعد از دم کشیدن مقداری از آن را با زعفران دم کرده غلیظ مخلوط کنید و روی سبزی پلو بریزید.

*طرز تهیه ماهی قزل‌آلا یا ماهی سالمون یا هر نوع ماهی دیگری در فر به این ترتیب است که بعد از مزه‌دار کردن ماهی، سینی فر را چرب کنید و ماهی را در آن بچینید. فر را در دمای ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. برای داشتن ماهی نرم و آبدار ۳۰ تا چهل دقیقه و برای ماهی تردتر و سوخاری‌تر ۵۰ تا هفتاد دقیقه زمان بدهید. این زمان‌ها بستگی به برش و ضخامت ماهی شما دارد. حین پخت ماهی در فر مرتب آن را چک کنید و البته سینی فر را در طبقه وسط بگذارید.

*طرز تهیه ماهی شیر یا ماهی شوریده رستورانی که برای استفاده در قلیه ماهی جنوبی هم بسیار مناسب و لذیذ است به این ترتیب است: ابتدا فیله ماهی شیر یا ماهی شوریده تمیز و شسته شده را با مقداری سیر رنده شده مزه‌دار کنید. سپس مواد مورد نیاز برای طعم دار کردن ماهی را آماده کنید. آرد سنگک یا آرد سفید یا آرد گندم، زردچوبه، ادویه کاری (یا ادویه مخصوص ماهی یا گرام ماسالا)، پودر سیر، پودر پیاز، پودر پاپریکا، فلفل قرمز و فلفل سیاه را با هم مخلوط کنید. مقداری هر کدام از ادویه‌ها بستگی به ذائقه شما دارد، اما معمولا برای ۵۰۰ گرم آرد سه قاشق غذاخوری سر پر زردچوبه و ادویه کاری، ۲ قاشق غذاخوری پودر سیر و سایر ادویه‌ها هر کدام ۱ قاشق غذاخوری را با هم مخلوط کنید و در یک شیشه در دار نگهداری کنید. هر زمان که قصد داشتید ماهی شوریده یا شیر و یا هر نوع ماهی دیگری سرخ کنید تکه‌های ماهی را به این ترکیب خوش عطر آغشته کنید.

طرز تهیه انواع ماهی با سبزی پلو + فوت و فن مزه‌دار کردن انواع ماهی

*طرز تهیه ماهی دودی به این ترتیب است که ماهی دودی را از بازار به صورت آماده بخرید و سپس هر مقدار که نیاز دارید در یک کاسه بریزید و موقع دم کشیدن برنج روی برنج بگذارید تا با بخار آن بپزد و جا بیفتد.

دانستنی های جالب ، مفید و عجیب از سراسر دنیا در سرویس وبگردی

شیوع کرونا از نشانه‌های آخرالزمان است؟

جمعه‌ها با گفتن این ۲ ذکر کوهی از ثواب را برای خود اندوخته کنید

ضد عفونی کردن هوای خانه با سوزاندن این گیاه

فسخ ازدواج بدون رعایت تشریفات چه مجازاتی دارد؟

آشنایی با خواص کامو کامو از لاغری تا سلامت قلب

پیامک‌های هوس آلود راز قتل را فاش کرد

برطرف کردن جوش‌های سر سیاه بینی با روش های طبیعی

اگر این ویژگی‌ها را دارید، هوشتان بسیار بالاست

پرداخت قبض برق با توجه به شیوع کرونا تا چه زمانی مهلت دارد؟

رمزگشایی از دلیل استمرار غیبت امام زمان (عج)

مناقیش، صبحانه لذیذ لبنانی

ماجرای عجیب و مرموز درخت شیطان که نفرین شده است! + تصاویر

اهمیت درب رادیاتور خودرو و علائم خرابی آن

آشنایی با فاروج مشوی غذا‌های لبنانی

این روغن ریسک بیماری قلبی را کاهش می‌دهد

ناگفته‌های مجری که در برنامه زنده زانو زد/ کارگران از دست من دلخور شدند

غذای لبنانی "موسخان" را تجربه کنید!

واسکازین خودرو چیست و چه کاربردی دارد؟

طرز تهیه سالاد سرخپوستی

چگونه میوه‌ها را به خوبی نگهداری کنیم؟

مسجد آبی با ۶ مناره که سر به آسمان زده است + تصاویر

ماهی حرایمی را تجربه کنید

طرز تهیه‌ی غذای معروف کره ای به اسم کیمچی

۳ بازی محلی فوق العاده بوشهر

هنگام گرفتاری ها از خواندن این آیه غافل نشوید

طرز تهیه کوکوی به

۸ شهر مرموز دنیا که تبدیل به مکانی متروکه شده‌اند + تصاویر

ادعای دو پسر در پرونده قتل یک مادر

عادات جالب غذایی یمنی‌ها

طرز تهیه سوپ فندق و سیب زمینی

خطر تولد نسخه جدید داعش در همسایگی ایران

آشنایی با «کوشاری» غذای محبوب مصری

صفر تا صد پرونده عملکرد سرخ پوشان مستطیل سبز/ رکورد عجیب کاپیتان و یک بازیکن پر حاشیه پرسپولیس

ترس از بیماری یا نوسوفوبیا چیست؟

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۰۸:۴۶ ۲۴ اسفند ۱۳۹۸
ببخشید حلوا سفید (زبیدی) کی می تونه بخره تو این شرایط؟

کیلویی ۳۰۰ تومن هست. همون قزل آلای ۳۰ تومنی بهتره. تفاوت چندانی از نظر ارزش غذایی هم نداره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۲ ۲۴ اسفند ۱۳۹۸
كي ميتونه بخره؟! خب معلومه اقازاده ها ديگه. اين مطلب هم مخصوص اقازاده هاي پولداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۷ ۲۴ اسفند ۱۳۹۸
دلت خوشه ها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۴۸ ۲۴ اسفند ۱۳۹۸
دولت قبلا میوه برا عید با قیمت مناسب میداد الان خب خودشون توزیع کنند ببین مردم بدون اینکه مردم به این مراکز برند سفر ه شب عید ما که خالیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۴۵ ۲۴ اسفند ۱۳۹۸
از ترس کرونا برای مایحتاج روزانه خودمون هم می ترسیم بیرون بریم چه برسه میوه وماهی شب عید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۳۰ ۲۴ اسفند ۱۳۹۸
ماهي با خمير بنيه بهتره تخم مرغ خوب ميزنيم بعد به آن آرد افزوده قدري كه شلي آن مثل ماست چكيده شود بعد يك قاشق روغن زيتون اضافه ميكنيم خوب مواد يكدست شود ماهي شسته شده وكمي نمك پاشيده شده رو داخل اين مايه ميزنيم طوري كه يك ورق روي تمام ماهي رو بگيره بعد داخل روغن با شعله ملايم ودرب ظرف گذاشته سرخ ميكنيم تا طلايي رنگ بشه طرف ديگه آنرا هم سرخ كرده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۰۵ ۲۴ اسفند ۱۳۹۸
با پیاز بخور خوشمزست،
با این قیمتا ۲۰ درصد ایرانم نمیتونه این غذا رو بخوره،
چرا نمیخواهید بفهمید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۶ ۲۴ اسفند ۱۳۹۸
آفرین.
واقعا دست شما درد نکنه که بجای این مسائل کرونا و... یکم به مردم امید تزریق میکنید.
با رعایت بهداشت همیشه، ایران برنده میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۸ ۲۳ اسفند ۱۳۹۸
چقدر خوشکل شدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۷ ۲۳ اسفند ۱۳۹۸
به به بوی عیدی بوی توپ بوی کاغذ رنگی بوی تند ماهی دودی وسط سفره ی نو متاسفانه من که دماغم گرفته هیچ کدومشون رو نمیفهمم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۵۴ ۲۴ اسفند ۱۳۹۸
اشکال نداره...
الان همه به نحوی بوی عید رو حس نمیکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۷ ۲۳ اسفند ۱۳۹۸
لطفا پیگیری کنید سربازهای اعزامی بعد از عید معاف بشن تا انشااللاه هم باعث شادی جوانان، خانواده هایشان و مردم شریف ایران شود و هم باعث نزول خیر و برکت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۰ ۲۳ اسفند ۱۳۹۸
مگه ماهیم میشه خرید ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۳ ۲۳ اسفند ۱۳۹۸
اخ دهنم اب افتاد دلم به تاپ تاپ افتاد نوشجان هم وطنان عزیزو گلم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۵ ۲۳ اسفند ۱۳۹۸
خورشت قلیا ماهی هم خوشمزهاس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۵ ۲۳ اسفند ۱۳۹۸
فقط سبزی پلو با تون ماهی میتونیم بخوریم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۹ ۲۳ اسفند ۱۳۹۸
چرا؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۶ ۲۳ اسفند ۱۳۹۸
نوش جان ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۱ ۲۴ اسفند ۱۳۹۸
تن ماهی هم گرونه یدونه دو تا بخوای بگیری 30 تومن درمیاد!