مهرعلیان با بیان اینکه به دنبال برطرف کردن نگرانی‌ها در بحث ماسک هستیم، گفت: اقلام بهداشتی دپو شده در گمرک نداریم و همه ترخیص شدند.

به گزارش خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، بابک فرخی معاون اجرایی مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت و غلامحسین مهرعلیان مدیر کل داروی سازمان غذا و دارو امشب ۲۴ اسفندماه با حضور در برنامه تیتر امشب شبکه ۶ سیما به بررسی روند اجرای طرح بسیج ملی مبارزه با  کرونا پرداختند.

غلامحسین مهرعلیان مدیر کل داروی سازمان غذا و دارو با اشاره به این که در گام اول باید کسانی که در صف مقدم مبارزه با بیماری کرونا هستند مورد حفاظت قرار بگیرند گفت: ما به شدت به دنبال برطرف کردن و پیگیری نگرانی‌ها در بحث ماسک هستیم تا پزشکان بتوانند در برابر این بیماری مصون بمانند.

او با اشاره به اینکه برای تامین ماسک آحاد جامعه نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است، افزود: شرکت‌های تولید داخل ظرفیت هایشان را افزایش دادند به طوری که وزارت دفاع هم وارد میدان عمل شده است؛ لذا در حوزه شهری و اجتماعی ماسک توزیع خواهد شد.

مدیر کل داروی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه در اکثر کشور‌ها امکان تامین ماسک به طور وسیع وجود ندارد، گفت: همکاران بنده پیگیری می‌کنند تا ماسک ۳ لایه را بتوانند در اختیار داروخانه‌ها قرار دهند.

او ادامه داد: درخصوص محلول‌های ضدعفونی کننده بر پایه الکل نیز در مرحله اول توانسته‌ایم به مراکز درمانی محلول‌های مورد نیاز را برسانیم؛ لذا بیمارستان‌ها در وضعیت پایدار قرار دارند و مرتب محلول‌های ضدعفونی کننده آن‌ها را شارژ می‌کنیم به طوری که شرکت‌های زیادی در مدار تولید قرار گرفته اند و در حجم‌های کوچک این محلول‌ها در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد. اقلام بهداشتی دپو شده در گمرک نداریم و همه ترخیص شدند.

خوداظهاری ۵۷۱ هزار نفر در سامانه غربالگری

بابک فرخی معاون اجرائی مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت در ادامه برنامه با اشاره به اینکه امروز ۵۷۱ هزار نفر در سامانه غربالگری، خوداظهاری کرده اند، گفت: در ۳ روز گذشته بیش از ۵۰۰ هزار نفر از مراجعه کنندگان به سامانه، علائم بیماری داشتند.

معاون اجرائی مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت اظهار کرد: امروز ۸۰ هزار بسیجی داوطلب برای کمک به مراکز درمانی معرفی شدند.

باید تلاش کنیم تا بتوانیم آلام مردم را کاهش دهیم

تبرایی رئیس انجمن ویروس‌شناسی در ادامه برنامه طی تماس تلفنی با اشاره به اینکه اطلاعات محققان از ویروس کرونا کامل نیست بیان کرد: این ویروس قدرت انتقال بالایی دارد و باید با ماندن در خانه، زنجیره انتقال این بیماری قطع شود.

او با اشاره به اینکه ویروس کرونا هنوز مشخص نیست که از حیوان به انسان منتقل شده یا نه و هنوز ابعاد دقیق آن مشخص نیست، گفت: میزان کشندگی آن در حدود ۲ الی ۳ درصد است.

تبرایی با اشاره به اینکه هنوز نیاز به اطلاعات و زمان بیشتری داریم تا بتوانیم اطلاعات دقیق را مطرح کنیم اظهار کرد: آنچه می‌دانیم این است که ویروس کرونا قدرت انتقال بالایی دارد و این قدرت بالا می‌تواند آسیب پذیری بیشتری را برای مردم داشته باشد؛ لذا باید به گونه‌ای عمل کنیم تا زنجیره انتقال ویروس قطع شود، پس بهترین کار در خانه ماندن است، باید تلاش کنیم تا بتوانیم آلام مردم را کاهش دهیم. شناخت ما از کسانی که آلوده هستند و یا در معرض جدی آلودگی قرار دارند، نقش مهمی را در کنترل بیماری دارد.

رئیس انجمن ویروس شناسی با اشاره به مطالعات به عمل آمده در خصوص طول عمر ویروس در سطوح مختلف گفت: طول عمر ویروس بر روی دست و پوست ۱۰ الی ۱۵ دقیقه است، گزارشات صورت گرفته نشان می‌دهد که دو تا ۹ ساعت ویروس بر روی لباس می‌ماند، همچنین بر روی سطوح مختلف فلزی ۲۰ ساعت ویروس باقی می‌ماند.

او با اشاره به اینکه بر شستن مکرر دستان تاکید می‌شود، زیرا بهترین راه کنترل شستن دست‌ها و ضدعفونی کردن مستمر سطوح است، افزود: مهمترین راه انتقال سرفه و عطسه است و در محیط بسته امکان در گردش بودن ویروس وجود دارد.

بستری ۴۴۱  نفر در بسیج ملی مقابله با کرونا

بابک فرخی معاون اجرایی مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت هدف از غربالگری از طریق سامانه salamat.gov.ir را مراجعه نکردن هموطنان به مراکز درمانی اعلام کرد و افزود: وزارت بهداشت از این طریق اقدام به تشخیص میزان سلامت افراد و شناسایی مبتلایان به بیماری کرونا می‌کند.

او با اشاره به اینکه بهترین راه برای قطع کردن زنجیره انتقال ویروس کرونا را بیرون نیامدن مردم از خانه است، عنوان کرد: همه افراد می‌توانند روزانه وضعیت سلامتی خود را در این درگاه اینترنتی ثبت کند.

فرخی به ۵ علائم شایع تب، سرفه، لرز، تنگی نفس و درد بدن به عنوان نشانه‌های بیماری کرونا اشاره کرد و افزود: این سامانه از طریق تلفن شماره ۴۰۳۰ با کسانیکه احتمال ابتلا به ویروس کرونا تماس خواهد گرفت.

معاون اجرایی مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت افزود: از سه روز گذشته تاکنون ۵۲۶ هزار نفر نیاز به پیگیری دارند و ۱۱۱ هزار نفر آن‌ها هم نیاز به پیگیری فوری دارند، پس از گذشت این مدت حدود ۸ میلیون نفر در سطح کشور غربالگری شده اند که تنها ۴۴۱ نفری بستری شدند و بقیه با درمان سرپایی یا توصیه به استراحت، ترخیص شده اند.

معاون اجرایی مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت افزود: در طرح بسیج ملی افراد به چهار گروه تقسیم می‌شوند و امروز ۸۰ هزار بسیجی داوطلب برای کمک به مراکز درمانی معرفی شدند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.