به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در بسته آشپزی زیر قصد داریم شما را با دستور پخت چند نوع غذای خوشمزه آشنا کنیم.
بیشتر بخوانید:آموزش آشپزی؛ از خورش واش و شربت لیمو عمانی تا کولازاک مانتی و مربای شیر!+ تصاویر
این کباب خوشمزه متعلق به شهرستان بناب آذربایجان میباشد و با نام کباب آذربایجانی هم شناخته میشود.
با میزان مواد اولیهی زیر میتوانید برای ۴ نفر کباب بناب تهیه کنید. در صورتی که میخواهید مقدار کمتر یا بیشتری کباب بناب تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
آشنایی با کباب بناب:
کباب بناب یا کباب ساطوری یکی از انواع کبابهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که شباهت زیادی به کباب کوبیده سنتی دارد. این کباب از گوشت تازه و چربی دار گوسفند، در اندازهای بسیار بزرگتر از کباب کوبیده معمولی تهیه میشود. تفاوت عمده میان کباب بناب با کباب کوبیده در نحوه آماده سازی آن میباشد بدین صورت که در کباب بناب گوشت به همراه پیاز خرد شده ساطوری میشوند و آماده به سیخ گرفتن میشود، در صورتی که گوشت کباب کوبیده ۲- ۳ بار با چرخ گوشت چرخ میشود و با پیاز رنده کرده و آبگرفته ترکیب میشود. یکی دیگر از تفاوتها در طبخ این نوع کباب در مقایسه با کباب کوبیده اندازه و سایز سیخ میباشد. پهنای سیخ کباب بناب بیشتر از کباب کوبیده میباشد. این نوع کباب بصورت یک سیخ بزرگ سرو میشود.
مواد لازم کباب بناب:
کره ۵۰ گرم
پیاز سفید ۳ عدد
فیله گوسفند ۴۰۰ گرم
راسته گوساله ۴۰۰ گرم
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه کباب بناب:
برای تهیه کباب بناب آذربایجان ابتدا گوشتها را با دقت بشویید و در آبکش قرار بدهید تا آب آنها خارج شود و بعد روی تخته آشپزخانه گوشتها را به قطعات متوسط برش بدهید تا راحت داخل چرخ گوشت بروند. گوشتها را در چرخ گوشت چرخ کنید و کنار بگذارید.
پیازها را پوست بگیرید و کمی خرد کنید، سپس گوشت و پیاز را روی تختهای بزرگ قرار بدهید و با ساطور همه را با هم خرد کنید و مخلوط کنید.
دقت در برش پیازها در این مدل کباب مهم است، زیرا نباید ریز خرد شود تا آب پیازها بیرون بیاید، چون باعث شل شدن مایه میشود و نباید درشت خرد شود.
بلکه به اندازه متوسط خرد شود. پیازها را با گوشت در کاسهای بزرگ قرار میدهیم و روی آنها نمک و فلفل سیاه بپاشید و مواد را خوب ورز بدهید و روی کاسه را سلفون بکشید و به مدت ۲ ساعت ترکیب گوشت و پیاز را در یخچال قرار بدهید.
نکات کلیدی برای آماده کردن کباب ساطوری بناب آذربایجان
• برای به سیخ کشیدن کباب بناب حتما از سیخهای پهن و مناسب کباب کوبیده استفاده کنید چرا که اگر از سیخ نازک استفاده کنید مواد کباب از سیخ میریزد.
• وقتی گوشت روی سیخ کباب قرار گرفت به کمک انگشت شصت و انگشت اشاره شیارهایی را با فاصلههای یکسان به روی گوشت ایجاد کنید.
• خیلی از آشپزهای برای طعم دار کردن کباب، داخل مواد زعفران اضافه میکنند و یا در انتهای مراحل پخت، ۵۰ گرم کره را در تابهای کوچک روی حرارت قرار میدهند تا ذوب شود کمی زعفران دم کرده هم به آن اضافه میکنند و مخلوط کره و زعفران را با یک فرچه به آرامی روی کبابها میکنند تا کبابها خشک نشوند و طعم لذیذتری پیدا کنند.. اضافه کردن زعفران جزو دستور پخت کباب ساطوری نیست، اما در صورت تمایل میتوانید این کار را انجام دهید.
• یکی دیگر از موادی که به صورت سلیقهای به مواد کباب بناب اضافه میشود، جعفری ساطوری شده است. در نظر داشته باشید که در صورت اضافه کردن جعفری به گوشت مقدار جعفری نباید به اندازهای باشد که رنگ کباب را تغییر دهد.
• برای تهیه کباب بناب ساطوری میتوانید به جای یک کیلوگرم گوشت گوسفندی از میزان مساوی گوشت گوسفندی و گوساله هم استفاده کنید.
• در نظر داشته باشید که مهمترین نکته در خصوص پخت کباب بناب، مراحل ساطوری کردن پیازها است. آب پیاز به هیچ عنوان نباید گرفته شود چرا که پیاز مزه بی نظیری به گوشت میدهد. پس به هیچ عنوان مراحل ساطوری کردن گوشت را با رنده کردن پیاز جایگزین نکنید.
میتلوف برخلاف اسمش غذای چندان جدیدی نیست و یکی از غذاهای نسبتا سنتی کشورهای اروپای غربی محسوب میشود.
این غذای خوشرنگ و لعاب که به خاطر عطر و طعم جذابش گزینه بسیار مناسبی برای کودکان است، برپایه گوشت و سبزیجات معطر تهیه میشود. میتلوف، غذایی کمسدیم است و میتواند در برنامه غذایی افراد مبتلا به فشار خون بالا هم قرار بگیرد. در ادامه با ما همراه باشید تا با دستورالعمل تهیه این غذا آشنا شوید.
مواد لازم برای ۸ نفر
شیر بدون چربی دوسوم لیوان
تخممرغ همزده نصف لیوان
پودر نان خشکشده ۲ لیوان
پیازچه خُردشده همراه با برگ ۲ شاخه
سُس تند یک قاشق غذاخوری
آویشن یا ریحان خشک یک قاشق چایخوری
نمک یکچهارم قاشق چایخوری
پودر فلفل سیاه یکهشتم قاشق چایخوری
گوشت گوساله بدون چربی حدود ۷۰۰ گرم
سُس کچاپ یکچهارم لیوان
سرکه بالزامیک یک قاشق غذاخوری
سیر لهشده یک حبه
طرز تهیه
برای تهیه این غذا، ابتدا فِر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. حالا یک عدد فویل آلومینیومی را به اندازه ۲ مربع تقریبا ۴۰ در ۴۰ ببُرید و کنار بگذارید. در کاسه بزرگی، شیر و تخممرغها را ترکیب کنید. حالا آرد نان، پیازچههای خُردشده، سُس تند، آویشن یا ریحان، نمک و فلفل را هم داخل کاسه بریزید و مواد را به خوبی با یکدیگر هم بزنید. گوشت گوساله را چرخ کنید و پس از کمی ورز دادن، آن را روی یکی از فویلهای آلومینیومی که کمی با روغن چرب شده است، قرار دهید. گوشت را باز کنید و تمام مواد داخل کاسه را روی آن بریزید. به آرامی گوشت را بپیچید و بعد از قرار دادن فویل دوم روی آن، این ترکیب را به مدت حدود ۵۰ دقیقه داخل فِر بگذارید. حواستان باشد که همه قسمتهای گوشت به خوبی در فویل پیچیده شود تا گوشت شما خشک نشود. وقتی که میتلوف در حال پختن است، سُس کچاپ را با سرکه بالزامیک و سیر لهشده ترکیب کنید. بعد از خارج کردن گوشت از داخل فِر، این ترکیب را روی میتلوف بریزید و آن را بهمدت ۱۰ دقیقه در حالی که فویل رویی را برداشتهاید، دوباره داخل فِر قرار دهید. بعد از خارج کردن نهایی میتلوف از فِر، آن را بُرش بزنید و به صورت کاملا گرم سِرو کنید.
ارزش تغذیهای
هر وعده از این غذا حاوی ۱۹۷ کیلوکالری انرژی، ۹ گرم چربی (۴ گرم چربی اشباع)، یک گرم فیبر، ۸ گرم کربوهیدرات، ۲۰ گرم پروتئین، ۱۳ میکروگرم فولات، ۵۶ میلیگرم کلسترول، ۴ گرم قند، ۳۳۹ واحد بینالمللی ویتامین A، ۲ میلیگرم ویتامین C، ۵۷ میلیگرم کلسیم، ۳ میلیگرم آهن، ۳۰۸ میلیگرم سدیم، ۴۰۵ میلیگرم پتاسیم است.
قیمه نثار یکی از غذاهای مجلسی ایرانی و مشهورترین غذای قزوینی است شاید کسانی که با این غذای خوشمزه و خوش رنگ و لعاب آشنایی نداشته باشند در نگاه اول تصور کنند که از خانواده قیمه است، اما با قیمه تفاوتهای زیادی دارد قزوینیهای اصیل قیمه نثار را با گوشت گوسفند درست میکنند، اما این امر تا حدودی سلیقهای است و شما بسته به ذائقه خودتان میتوانید از گوشت گوسفندی یا گوساله استفاده کنید قیمه نثار با مرغ هم بسیار خوش طعم است بنابراین کسانی که به هر دلیل نمیتوانند گوشت قرمز مصرف کنند هم میتوانند این غذای لذیذ و خوشمزه را با مرغ درست کنند و در کنار خانواده از خوردن آن لذت ببرند.
قیمه نثار در قزوین معمولاً در مجالس عروسی، نذری، روزهای عاشورا و تاسوعا و شب سال تحویل سرو میشود طعم خاص قیمه نثار به دلیل زعفران و وجود ادویههایی مثل هل و دارچین است، اما آنچه مهم است این است که این ادویهها باید به جا و به میزان متناسب استفاده شود تا غذای ما در نهایت آن طعم مطبوع و دلنشین را داشته باشد قیمه نثار هم مثل بقیه غذاها فوت و فن و نکات ریزی دارد که اگر به آنها توجه نشود در نهایت آن طعم و مزه مطبوع را نخواهد داشت در ادامه با ما همراه باشید تا با طرز تهیه و نکات این غذای خوشمزه آشنا شوید.
موساکا نوعی غذای یونانی است که مواد اصلی آن بادمجان و گوشت چرخکرده هستند. البته گاهی به آن موساکا ترکیهای هم گفته میشود، چون در این کشور هم نسبتا رایج میباشد. در این مطلب طرز تهیه این موساکای خوشمزه را به شما آموزش دادهایم.
مواد لازم برای تهیه موساکا یونانی
سیب زمینی متوسط: ۴ عدد
بادمجان: ۵ عدد
گوجه فرنگی: ۴ عدد
فلفل دلمه ای: ۱ عدد
پیاز: ۱ عدد
گوشت چرخ کرده: ۱۵۰ گرم
سیر: ۳ الی ۴ حبه
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
سس سفید: ۱ و نیم پیمانه
تخم مرغ: ۲ عدد
پنیر پیتزا به مقدار لازم
نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم
مراحل تهیه موساکا یونانی
۱. برای تهیه موساکا باید سیب زمینیها را بپزیم و برای اینکه زودتر بپزند کافیست پوستشان را بکنیم و از وسط نصفشان کنیم و بگذاریم داخل قابلمه تا بپزند.
۲. بادمجانها را هم که پوست کنده و ورقهای بریدهایم به نمک آغشته میکنیم و برای نیم ساعت میگذاریم بمانند تا تلخیشان از بین برود و بعد سرخشان میکنیم.
۳. حالا نوبت مایه گوشت است. پس پیاز را رنده یا خرد کرده و با روغن تفت میدهیم و وقتی کمی سرخ شدند زرچوبه و فلفل هم به آن اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا پیاز طلایی بشود.
۴. حالا فلفل دلمهای و سیر خرد شده را هم به آن اضافه میکنیم و مواد رل تفت میدهیم تا فلفل و سیر هم نرم بشوند.
۵. بعد رب را اضافه میکنیم و مواد را تفت میدهیم تا رب هم از خامی در بیاید.
۶. در نهایت گوشت چرخ کرده را هم اضافه کرده و تفت میدهیم تا گوشت کاملا بپزد.
۷. گوجهها را نصف کرده و با حدود یک سوم لیوان آب داخل مخلوط کن میریزیم تا پوره شوند.
۸. درنهایت گوجه را به مایه گوشتی اضافه کرده و مخلوطشان میکنیم.
۹. حالا اجازه میدهیم تا مایه کاملا بپزد.
۱۰. حالا میرویم سراغ تهیه سس موساکا و چیدن مواد روی آن. برای موساکا به سس سفید احتیاج داریم. وقتی سس حاضر شد همانطور که هنوز داغ است و حرارت هم ملایم، یکی از تخم مرغها را داخلش میشکنیم و هم میزنیم.
۱۱. بعد تخم مرغ دوم را اضافه کرده و باز مواد را خوب مخلوط میکنیم.
۱۲. حالا سس موساکا هم حاضره است.
۱۳. در نهایت مواد را لایه لایه داخل ظرف نشکن مخصوص فر میچینیم. ابتدا کف ظرف را چرب میکنیم و یک لایه سیب زمینی پخته که حلقه حلقه بریدیم میچینیم. بهتر است کمی نمک هم روی سیب زمینی پخته بپاشیم. حالا نوبت مایه گوشت و بعد بادمجون سرخ شده و دوباره سیب زمینی است. حالا یه لایه از سسی که آماده کردیم و در نهایت کل سطح سس را با پنیر پیتزا میپوشانیم و ظرف را برای مدت سه ربع داخل فر میگذاریم تا مزه مواد به خرد هم بروند و پنیر هم کاملا آب شود. در نهایت برای ۵ الی ۱۰ دقیقه گریل را روشن میکنیم تا سطح پنیر برشته بشود.
۱۴.حالا موساکای لذیذ ما آماده برای سرو است.نوش جان.
مواد لازم:
سینه مرغ: ۶ عدد
پنیر پارمسان: نصف پیمانه
آرد سوخاری: ۱ و نیم پیمانه
آرد ساده (همه منظوره): ۱ پیمانه
تخم مرغ: ۲ عدد
روغن، برای سرخ کردن
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز ریز خرد شده: ۱ عدد
سیر خرد شده: ۲ حبه
سس گوجه فرنگی: ۲ پیمانه
شکر: نیم قاشق چایخوری
نمک: نیم قاشق چایخوری
سس تند: ۱ پیمانه
کره: نصف پیمانه
نان ساندویچ کوچک: ۱۲ عدد
پنیر موزارلا رنده شده: ۲ پیمانه
تره ریز خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه چیکن برگر:
۱. پنیر پارمسان را با آرد سوخاری مخلوط میکنیم.
۲. هر سینه مرغ را به ترتیب به آرد، تخم مرغ و مخلوط آرد سوخاری و پارمسان آغشته میکنیم. سپس آن را سرخ میکنیم تا هر ۲ طرف آن طلایی رنگ شود.
۳. پیاز را حدود ۱۰ دقیقه در روغن سرخ میکنیم. سیر اضافه کرده و سرخ میکنیم تا بوی آن در بیاید.
۴. سس گوجه فرنگی را به مواد اضافه میکنیم و هم میزنیم و نمک و شکر را میریزیم. روی شعله کم به مدت ۱۰ دقیقه میپزیم.
۵. سس تند و کره را اضافه کرده و هم میزنیم. سپس از روی حرارت بر میداریم.
۶. نانها را تُست میکنیم و روی یک سینی پخت قرار میدهیم.
۷. تکههای مرغ را روی آن قرار میدهیم. مخلوط سس آماده شده را روی آنها میریزیم.
۸. پنیر موزارلا را رو آنها میریزیم سپس مجدد نان را با مواد داخل ماهیتابه یا فر میگذاریم تا زمانی که پنیرها ذوب شوند.
۹. تره میریزیم و نان ساندویچ روی آنها میگذاریم. غذای شما آماده سرو هست.
در ادامه طرز تهیه چند غذای خاص و خوشمزه دیگر را نیز مشاهده می کنید.
دانستنیهای عجیب، جالب و مفید از سراسر جهان که شاید ندانید
رازهای خانهداری مخصوص خانمها و ترفندهای کاربردی که به درد آقایان میخورند
منابع: برترین ها ,دونفره, فرارو
انتهای پیام/
الان من به خانمم بگم برام شاکشوکا درست کنه اولش 4 تا فحش نثارم می کنه بعد میگه اصلا شاکشوکا چیه