به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بنا بر اعلام سازمان سنجش، گزینش نهایی در هر یک از رشتههای امتحانی از بین داوطلبانی که حد نصاب نمره علمی لازم را بر اساس مواد آزمون احراز کرده باشند، با توجه به ضوابط مربوط انجام خواهد شد.
چند سالی است که تاثیر معدل در آزمون کارشناسی ارشد، برابر با ۲۰ درصد است. بدین معنا که گزینش نهایی، بر اساس نمره کل حاصل از ۸۰درصد نمره آزمون و ۲۰ درصد معدل دوره کارشناسی (لیسانس) انجام خواهد گرفت؛ بنابراین لازم است داوطلبان عزیز هنگام ثبت نام کنکور ارشد ۹۹ این مورد را مدنظر داشته باشند.
گفتنی است اعمال ۲۰ درصدی معدل دوره کارشناسی بر اساس مصوبه کمیته مطالعه و برنامه ریزی آزمون تحصیلات تکمیلی، به صورت تراز اعمال خواهد شد.
تاثیر معدل در کنکور کارشناسی ارشد ۹۸ موضوعی است که شاید ابهامات زیادی را برای داوطلبان ایجاد کند. بر اساس قوانین مندرج در دفترچه ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد، گزینش نهایی کلیه متقاضیانی که در این آزمون ثبت نام کرده و با هم به رقابت میپردازند بر اساس ۸۰ درصد نمره آزمون و ۲۰ درصد معدل دوره کارشناسی (لیسانس) صورت میگیرد.
اگرچه معدل کارشناسی معیار مناسبی برای سنجش داوطلبان نیست چراکه دانشگاههای مختلف کشور از نظر کیفی در سطوح مختلفی قرار دارند و عادلانه نیست معدل داوطلبان بدون در نظر گرفتن جوانب آن در نمره نهایی آزمون ترتیب اثر داده شود. از این رو سازمان سنجش به بررسی عوامل موثر در معدل کارشناسی داوطلبان پرداخته و با یک ساز و کار خاص اقدام به ترازبندی این معدل میکند.
بیشتر بخوانید: نیازمند تحول جدی در حوزه علوم پایه هستیم
همان طور که گفتیم عوامل مختلفی در نحوه تراز بندی معدل کارشناسی داوطلب نقش دارند که میتوان به سطح کیفی دانشگاه و نمره اکتسابی داوطلب اشاره کرد. برای مثال کیفیت تحصیل در دانشگاههای برتر هم، چون دانشگاه تهران یا صنعتی شریف با کیفیت دانشگاههای آزاد شهرستانها قابل قیاس نیست. از این رو سازمان سنجش ضریبی به هر یک از دانشگاهها اختصاص میدهد که این ضریب در معدل کارشناسی داوطلب اعمال شده و یک معدل تراز شده حاصل میشود. این معدل که با عنوان " معدل موثر " در کارنامه کارشناسی ارشد درج میشود در نمره نهایی آزمون موثر خواهد بود.
از طرفی تاثیر معدل در کنکور کارشناسی ارشد طبق سالیان گذشته قطعی است. به این معنا که نمره نهایی (تراز) داوطلب با معدل تراز شده او مقایسه میشود و این معدل چه باعث پایین آمدن تراز داوطلب شود چه بالا رفتن آن تاثیر خود را خواهد گذاشت.
با توجه به این که سطح علمی دانشگاهها با یکدیگر متفاوت است ضریب خاصی برای هر دانشگاه اطلاق شده است. ضریب دانشگاههایی که سطح علمی بالایی دارند با سایر دانشگاهها متفاوت است. لازم ذکر است که میزان تاثیرگذاری معدل در داوطلبان فرق میکند به این صورت که اگر داوطلبی در آزمون نمره بالایی را کسب کرده باشد، میزان اثرگذاری معدل در نتیجه کارشناسی ارشد خیلی زیاد نخواهد بود.
داوطلبانی که حداکثر تا تاریخ ۳۱ شهریور ۹۹ فارغ التحصیل میشوند میانگین نمرات آنها تا تاریخ ۳۰ بهمن ۹۸ که در فرم ثبت نام درج شده است، تاثیر داده خواهد شد. داوطلبان به خاطر داشته باشند که در صورت قبولی در آزمون کارشناسی ارشد، باید اصل مدرکی که معدل مندرج در این کارنامه را تایید کند به همراه سایر مدارک ثبت نامی به دانشگاه یا موسسه قبولی ارائه دهند. در صورتی که معدل متقاضیان با معدل درج شده در کارنامه مغایرت داشته باشد مطابق مقررات با وی برخورد خواهد شد.
در صورتی که در کارنامه شرکت کنندگان سوابق تحصیلی آنها از جمله معدل مقطع کارشناسی اشتباه درج شده باشد، حتما باید برای ویرایش آن اقدام کند، زیرا سوابق تحصیلی تاثیر بسیار مهمی در نتایج کنکور کارشناسی ارشد دارد. البته امکان این اشتباه از جانب خود داوطلبان است چرا که در زمان دریافت کارت ورود به جلسه امکان ویرایش معدل برای آنها وجود داشته است.
به هر حال این یکی از مهمترین دلایلی است که در صورت وجود، داوطلبان میتوانند نسبت به آنها اعتراض کند. ثبت تمامی اعتراضات به نتایج کنکور کارشناسی ارشد به صورت اینترنتی و در سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی مراجعه کنند.sanjesh.org انجام میگیرد بنابراین از مراجعه حضوری به سازمان سنجش خودداری کنند.
انتهای پیام/