نوشیدن یک فنجان چای تازه دم به همراه شیرینی‌های ایرانی تازه و خوش عطر، یکی از انتخاب‌های خیلی عالی برای شب نشینی در شب‌های عید است که لذت آن با هیچ چیزی قابل مقایسه نیست!

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، درست کردن انواع شیرینی در خانه یکی از هنر‌های اصلی کدبانو‌های ایرانی هست و تقریبا تمام خانم‌ها برای یک بار هم که شده، این کار رو در خانه تجربه کرده اند و شیرینی، کیک و دسر‌های خوشمزه‌ای رو برای اهل خانواده درست کرده اند.

اگر شما هم به پختن شیرینی در خانه علاقه‌مند هستید، بهتون پیشنهاد میکنیم در ادامه با زیبامون دات کام همراه باشید و آموزش درست کردن شیرینی نخودچی در خانه و تمام نکات مربوط به آن را یاد بگیرید و شیرینی خوشمزه و لذیذی رو برای خانواده و عزیرانتان درست کنید.

شیرینی نخودچی + طرز تهیه و نکات مربوط به آن

شیرینی نخودچی خانگی

شیرینی نخودچی یکی از شیرینی‌های خوشمزه و اصیل ایرانی هست و طعم و مزه نوستالژی آن برای همه افراد یادآور خاطرات کودکی و ایام نوروز هست. زیرا این شیرینی با اصالت قزوینی، پایه ثابت سفره‌های هفت سین از گذشته تا به امروز بوده و جایگاه ویژه‌ای در بین تمام مردم ایران دارد.

درست کردن شیرینی نخودچی خانگی بسیار ساده و آسان بوده و میتونید با استفاده از مواد اولیه و در دسترس، این شیرینی خوشمزه رو درست کنید و برای پذیرایی از مهمانان مورد استفاده قرار بدید.

مواد لازم برای درست کردن شیرینی نخودچی خانگی

آرد نخودچی با کیفیت و عالی: ۵۰۰ گرم
کره یا روغن صاف قنادی: ۲۵۰ گرم
شکر یا پودر قند الک شده: ۲۰۰ گرم
زعفران دم کرده: یک قاشق غذا خوری
هل ساییده شده: یک قاشق چای خوری
خلال پسته یا بادام برای تزیین

آموزش شیرینی نخودچی

قبل از شروع به کار باید تمام مواد رو آماده کنید تا همه مواد به دمای محیط برسند. سپس آرد نخودچی رو ۲ تا ۳ مرتبه الک کنید تا کاملا صاف و یک دست شود.

۱. برای شروع کار ابتدا اجازه دهید کره در هوای آزاد کمی نرم شود و سپس با استفاده از همزن برقی یا دستی، کره را هم بزنید.

۲. پودر قند یا شکر رو درون ظرف حاوی کره بریزید و به مدت ۵ تا ۶ دقیقه به خوبی ترکیب کنید تا کره و شکر به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند.

۳. در این مرحله باید آرد نخود چی الک شده رو در ۲ تا ۳ مرحله به ترکیب کره و شکر اضافه کنید و در هر مرحله تمام مواد رو به خوبی با لیسک ترکیب کنید تا به تدریج حالت خمیری و نرم پیدا کنند. بعد از اینکه آرد نخودچی رو به طور کامل به مواد اضافه کردید، خمیر رو با نوک انگشت کمی ورز دهید تا حالت صاف و یکدست پیدا کنند.

البته باید دقت داشته باشید که به هیچ عنوان این خمیر رو با کف دست و به مدت زمان طولانی ورز ندهید. زیرا ورز دادن خمیر باعث به روغن افتادن آن خواهد شد.

۴. در این مرحله باید زعفران دم شده و هل ساییده شده رو به خمیر اضافه کنید تا شیرینی نخودچی خوش رنگ و بویی داشته باشید. در این مرحله میتوانید خمیر را از چرخ گوشت رد کنید تا حالت نرم‌تر و لطیف تری پیدا کند.

۵. خمیر آماده شده رو درون کیسه پلاستیکی قرار بدید و اجازه بدید به مدت ۱۰ تا ۱۲ ساعت در دمای آشپرخانه استراحت کند.

۶. بعد از گذشت این مدت زمان، باید ابتدا فر رو روشن کرده و بر روی درجه حرارت ۱۶۰ تا ۱۷۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا فر به خوبی گرم شده و برای پخت شیرینی اماده شود.

۷. سینی فر رو روغن مالی کنید و یک ورق از کاغذ روغنی رو سینی قرار بدید تا شیرینی‌ها بعد از پخته شدن به راحتی از روی سینی فر جدا شوند.

۸. خمیر شیرینی نخود چی رو بر روی میز کار قرار داده و با وردنه خمیر رو به ضخامت یک سانتی متر باز کنید. حالا با استفاده از قالب مخصوص شیرینی نخودچی و یا کاتر‌های خیلی کوچک، خمیر رو برش بزنید و به ترتیب بر روی سینی فر بچینید.

اگر قالب مخصوص شیرینی نخود چی در دسترس نداشتید میتونید به اندازه یک فندق، از خمیر جدا کرده، به خوبی در کف دست گرد کنید و روی سینی فر بچینید. برای زیباتر شدن این مدل از شیرینی نخودچی میتونید از یک وسیله کوچک و شیار دار، روی خمیر طرح بزنید و یا از مهر‌های مخصوص شیرینی نخودچی استفاده کنید.

شیرینی نخودچی + طرز تهیه و نکات مربوط به آن

درست کردن شیرینی نخودچی

۹. بعد از قالب زدن خمیر، باید روی شیرینی‌ها رو با خلال پسته یا بادام، پودر پسته یا کمی زعفران تزیین کنید.

۱۰. سینی حاوی خمیر‌های قالب زده شده رو درون فر قرار بدید و اجازه بدید تا شیرینی‌ها به مدت ۱۵ تا ۲۵ دقیقه داخل فر بپزند. بعد از گذشت این مدت زمان، شیرینی‌ها رو از فر خارج کرده و اجازه بدید تا خنک شوند.

۱۱. بعد از خنک شدن شیرینی‌های نخود چی، ان را درون ظرف مناسب برای سرو بچینید و نوش جان کنید.

شیرینی نخودچی + طرز تهیه و نکات مربوط به آن

شیرینی نخودچی بدون فر

اگر فر در دسترس ندارید و تمایل دارید این شیرینی خوشمزه و لذیذ رو درست کنید، حتما در ادامه با ما همراه باشید و روش درست کردن شیرینی نخودچی بدون فر رو هم یاد بگیرید.

مواد لازم برای شیرینی نخودچی بدون فر

آرد نخودچی اعلا و با کیفیت: ۱ پیمانه معادل ۵۰۰ گرم
روغن صاف قنادی یا کره: نصف پیمانه یا ۲۵۰ گرم
پودر قند: نصف پیمانه یا ۲۵۰ گرم
زعفران و هل ساییده شده: از هر کدام یک قاشق چای خوری
خلال پسته و بادام: به مقدار لازم برای تزئین

مراحل درست کردن شیرینی نخودچی بدون فر

برای اینکه شیرینی نخودچی شما خیلی خوشمزه و عالی بشه لازم هست تمام نکات رو با دقت رعایت کنید تا نتیجه کار شما رضایت بخش بوده و زحماتتان بی نتیجه نباشد!

۱. برای شروع کار ابتدا باید آرد نخوچی رو بعد از الک کردن درون یک ماهیتابه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. آرد نخودچی رو با قاشق چوبی هم بزنید تا بوی خامی آن گرفته شود و عطر و بوی خوش آرد نخودچی به مشام برسد. در این مرحله باید شعله رو خاموش کنید و اجازه بدید تا آرد نخودچی خنک بشه. (برای تفت دادن ارد نخود چی نیازی به اضافه کردن روغن نیست).

۲. اگر پودر قند در دسترس ندارید، میتوانید شکر را در دستگاه آسیاب بریزید و چند پالس بزنید تا دانه‌های شکر حالت پودری پیدا کنند. البته میتوانید شکر و هل رو با هم در آسیاب بریزید تا عطر و بوی هل به خوبی با شکر ترکیب بشه.

۳. در این مرحله باید کره، روغن صاف قنادی یا روغن جامد رو کمی ذوب کنید و سپس کرده ذوب شده رو به همراه پودر قند به ظرف حاوی آرد نخودچی تفت خورده اضافه کنید.

۴. تمام مواد رو ابتدا با لیسک مخلوط کنید تا به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند و سپس با نوک انگشت، مواد رو ورز بدید تا حالت خمیری پیدا کنند.

۵. به اندازه دلخواه (به اندازه گردو کوچک) از خمیر جدا کرده، کف دست گرد کنید و روی ان مقداری خلال پسته یا بادام قرار دهید.

۶. شیرینی نخودچی بدون فر شما آماده شد. شیرینی‌ها رو در ظرف سرو بچینید و نوش جان کنید.

شیرینی نخودچی + طرز تهیه و نکات مربوط به آن

نکات مربوط به شیرینی نخودچی بدون فر

برای اینکه این شیرینی فوق العاده خوشمره و لذیذ شود باید آرد نخود چی رو خوب تفت بدید، چون که راز اصلی خوشمزه شدن این شیرینی، بو دادن آرد نخود چی هست. این تفت دادن باید تا زمانی ادامه داشته باشه که عطر و بوی خیلی خوبی از آرد نخودچی آزاد شود.

استفاده از کره طعم بهتری برای این شیرینی ایجاد میکنه، اما شما میتونید به جای کرده از روغن جامد هم استفاده کنید.

برای افزایش ماندگاری این شیرینی، بهتره از ظرف‌های دربسته استفاده کنید تا شیرینی نرم و تازه‌ای داشته باشید.

برای اینکه شکل شیرینی نخودچی خوب و حرفه‌ای باشه، باید خمیر رو به خوبی در دست فشار دهید، این کار مانع از باز شدن یا شل شدن شیرینی‌ها خواهد شد.

شیرینی نخودچی با روغن

برای درست کردن شیرینی نخودچی هم میتونید از کره استفاده کنید و هم می‌تونید روغن صاف قنادی یا روغن جامد رو جایگزین کره کنید و یک شیرینی خوشمزه و لذیذ داشته باشید. انتخاب نوع روغن به کار رفته در این شیرینی سلیقه‌ای هست، اما نباید از روغن مایع برای پخت این شیرینی استفاده شود.

شیرینی نخودچی + طرز تهیه و نکات مربوط به آن

شیرینی نخودچی شکلاتی

برای درست کردن شیرینی نخودچی شکلاتی بهتره از دستور پخت شیرینی نخودچی بدون فر که در بالا توضیح داده شده است، استفاده کنید. مراحل درست کردن شیرینی نخودچی رو تا مرحله آماده شدن خمیر نخودچی انجام بدید و سپس به ترتیب زیر عمل کنید تا یک شیرینی نخودچی شکلاتی عالی و خوشمزه داشته باشید.

مواد لازم برای شیرینی نخودچی شکلاتی

شکلات تخته‌ای
قالب سیلیکنونی
روغن مایع

مراحل درست کردن شیرینی نخودچی شکلاتی

۱. ابتدا شکلات تخته‌ای رو به اندازه‌های کوچک برش بزنید، در ظرف فلزی مناسبی بریزید و این ظرف حاوی شکلات رو بر روی بخار کتری قرار بدید تا به روش بنماری، شکلات تخته‌ای ذوب شود.

۲. بعد از ذوب شدن کلات تخته ای، ۲ قاشق روغن مایع به آن اضافه کنید و دوباره هم بزنید. ظرف حاوی شکلات ذوب شده رو از روی بخار کتری بردارید.

۳. یک لایه از شکلات ذوب شده رو کف قالب سیلیکونی بریزید و به مدت چند دقیقه درون یخچال قرار دهید تا کمی سفت شود.

۴. در این مرحله باید قالب رو از یخچال خارج کرده و خمیر شیرینی نخودچی رو که هنوز گرما و حرارت داره رو درون قالب سیلیکونی بریزدید و کمی با ته قاشق فشار دهید تا حالت منسجم پیدا کرده و به لایه شکلاتی کف قالب بچسبد.

۵. دوباره باید قالب حاوی شیرینی نخودچی رو درون یخچال قرار بدید تا این شیرینی خودش رو بگیره و سرد بشه. بعد از گذشت ۳ تا ۴ ساعت، قالب رو از یخچال بیرون بیاورید و شیرینی هارو به آرومی از قالب جدا کنید.

۶. به همین سادگی شیرینی نخودچی شکلاتی شما آماده خواهد شد. نوش جان

شیرینی نخودچی + طرز تهیه و نکات مربوط به آن

منبع: زیبامون

انتهای پیام/

برچسب ها: شیرینی ، نخودچی ، کیک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۰ ۲۰ آذر ۱۴۰۱
روغن دنبه ؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۷ ۱۱ شهريور ۱۴۰۱
آیا میتونم برای درست کردن شیرینی نخودچی بجای روغن جامد،، از روغن دنبه استفاده کنم ؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۳ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
سلام من شیرینی نخود چی درس میکنم از قالب شیرینی بزرگ استفاده میکنم و شیرینی هام ترک ترک میشه دلیلش چیه ؟
Netherlands
ک
۱۱:۱۶ ۰۴ خرداد ۱۳۹۹
عالی بود!تشکرمیکنم از باشگاه خبرنگاران جوان بابت طرزتهیه این شیرینی خوشمزه ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۹ ۱۰ فروردين ۱۳۹۹
سلام من قالب سلیکونی دارم اما هر کاری میکنم موقع در اوردن شیرینی شکلش عوضمیشه یا خورد میشه
Iran (Islamic Republic of)
مهسا
۰۲:۴۴ ۰۴ فروردين ۱۳۹۹
عالی