به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، کشت بافتی و تکثیر نهال به معنای این است که با استفاده از روشهای بیوتکنولوژی، گیاهان اصلاح شده تکثیر میشوند. از یک برگ میتوان هزاران گیاه در شرایط آزمایشگاهی درست کرد و با گذاشتن هر ۴ گیاه داخل شیشه تبدیل به ۴ نهال میشود. حتی برای گیاهان داخل یک اتاق، شب و روز مصنوعی درست میشود تا این گیاهان زودتر رشد کنند.
معاونت توسعه روستایی یداللهی گفت: از سال ۸۷ این کار را شروع کردیم و در صورتی که استقامت و پشتکار وجود داشته باشد به هرجایی میتوان رسید. حتی ایدههایم طرفدارانی در استرالیا داشت، اما تولید در داخل را به ترک وطن ترجیح دادهام.
او افزود: زمانی که کارم را شروع کردم با بیمهریهای بسیاری روبرو شدم، اما با این گرفتاریها و با گفتن یا علی کار را ادامه دادیم.
یداللهی تصریح کرد: برای مثال ما یک محصولی مانند کوچه فرنگی تولید میکنیم که ۱۴۰ یا ۱۵۰ تن محصول میدهد. کشور ما آیندهای بسیار درخشان در بخش کشاورزی دانش بنیان خواهد داشت.
حالا اقدامات علمی این شرکت دانش بنیان که با تسهیلات معاونت توسعه روستایی رئیس جمهور جان گرفته، اثرات قابل توجهی در اقتصاد کشور مانند صرفه جویی در مصرف آب و افزایش راندمان تولید در واحد سطح داشته است.
بیشتر بخوانید: ایران، جایگاه سوم دنیا در رشد تولیدات علمی
معاونت توسعه روستایی در جهت حمایت از شرکتهای دانش بنیان حمایت قابل ملاحظهای انجام میدهد. ضمن اینکه در زمینه طرحهای مشارکتی و موارد دیگری که منجر به اشتغال آفرینی در روستا میشود حمایتهایی انجام خواهد شد.
در روش کشت مکانیزه و استفاده از نهالهای اصلاحی، رشد علفهای هرز، طغیان آفات و مصرف آفتکشها به حداقل میرسد. افزایش محصول و افزایش درآمد ارمغان استفاده از روش مکانیزه و نهال اصلاح شده است.
گیاههایی که در آنجا تکثیر میشوند در مرحله آخر به گلخانه وارد میشوند و آمادگی پیوند و تحویل به کشاورز خواهند داشت. پیوند این ریشهها به قدری قدرت دارد که با کمبود آب حفظ و به نهال و درخت تنومند تبدیل میشود.
انتهای پیام/