به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، همانطور که میدانید آش یا شوربا یکی از قدیمیترین غذاهای مردم ایران بوده که دارای تنوع زیادی است. بر خلاف نظر عدهای که آش را فاقد ارزش غذایی میدانند، به دلیل استفاده از انواع مواد غذایی در تهیه آن از جمله انواع حبوبات، غلات، سبزی، گوشت و لبنیات و قرار گرفتن مجموعه نسبتا کاملی از گروههای غذایی در آن با مصرف آن میتوان انواع ویتامینها، املاح، پروتیین و کربوهیدرات مورد نیاز بدن را تامین کرد. باید در نظر داشت که پخت طولانی مدت آش میتواند منجر به تخریب این ویتامینها شود.
انواع آش
آش انواع مختلفی دارد و در سراسر ایران پخته میشود که بر اساس شرایط جغرافیایی و طبیعت آن منطقه متفاوت است. برخی از انواع آش عبارتند از: آش رشته، آش دوغ، آش شله قلمکار، آش ماست، آش جو، آش گندم، آش میوه، آش کلم قمری، آش گوجه فرنگی، آش کدو، آش ترش، آش انار، آش ترخینه، آش برنجی، آش شلغم، آش ترشک، آش غوره و … میباشد که در این بین آش رشته، آش شله قلمکار، آش دوغ از معروفترین و پرطرفدارترین آشهای ایرانی به شمار میروند.
مواد مورد استفاده در تزئین آش
بر اساس ذائقه، عادات غذایی خانواده و ویژگیهای آش میتوان آن را با کشک، سرکه، قره قوروت (قارا)، نعناع داغ، سیرداغ، پیاز سرخ شده و … میل کرد.
بسته به نوع آش میتوانید با کمک کمی کشک (چه به صورت سفید و چه به صورت رنگی)، نعناع داغ، سیر داغ و پیاز داغ، حبوبات پخته شده و به کار بردن کمی سلیقه آشهای خود را به بهترین نحو تزئین کنید و از دیدن و خوردن آن بیشتر لذت ببرید. در ادامه نمونههایی از تزئین آش را مشاهده میفرمایید که میتوانید از آنها برای تزئین آش ایده بگیرید. امیدواریم تزئیناتی که رنگ وارنگ در این مطلب برای شما جمع آوری کرده، مورد پسند و سلیقه شما خوبان قرار گیرد.
منبع: رنگ وا رنگ
انتهای پیام/