به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، حدودا یک سالی میشد که خبرهایی از عرضه سهام شستا (شرکتهای سرمایه گذاری تأمین اجتماعی) به بورس به گوش میرسید اما سرانجام با اعلام رسمی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیرعامل مجموعه شستا سهام این مجموعه از روز چهارشنبه (۲۷ فروردین ماه) در بورس عرضه شد.
اما سئوالی که ممکن است ذهن بسیاری را به خود درگیر کند آن است که بورسی شدن شستا نفعی برای مالکان اصلی که همان کارگران و بازنشستگان تأمین اجتماعی هستند ، دارد یا نه.
کارگران و بازنشستگان این سازمان از بورسی شدن شستا اظهار خشنودی نکردند و حتی میگویند که بورسی شدن شستا به معنی تاراج رفتن اموال بازنشستگان و کارگران است.
علی دهقان کیا رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی در نشست خبری خود درباره واگذاری شستا، گفت: دولت اعلام کرد که ۳۰ تا ۴۰ درصد از شرکتهای شستا را برای خود نگه دارید و سایر شرکت هارا سهام دار کنید، اموال شستا به راحتی فروخته میشود و کسی چیزی نمیگوید.
وی گفت: اموال شستا برای دولت نیست که دولت اداره میکند و یا می فروشد همچنین مقام معظم رهبری اعلام کردند اموال شستا حق الناس است و باید حفظ شود.
این صحبت های رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی و همچنین کامنت های مختلف کاربران در خبر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که بورسی شدن شستا را اعلام کرد و خبرنگار باشگاه خبرنگاران را مجاب کرد تا موضوع را از محمد رضوانیفر مدیرعامل شستا پیگیری کند.
محمد رضوانی فر مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) در نشست خبری خود اظهار کرد: وقتی سهام شرکتی در بورس عرضه میشود منابع آن برای سهام دار است پس منابع بورسی شدن شستا برای سازمان تامین اجتماعی است.
رضوانی فر درباره منفعت بورسی شدن شستا برای بیمه شدگان تامین اجتماعی، بیان کرد: بورسی شدن شستا در جهت رفع نگرانی های بازنشستگان است و ما نگران دارایی های بین نسلی هستیم.
وی با تاکید بر تهدیدات برای دارایی های شستا اظهار کرد: عدم شفافیت عملکرد شرکت ها، تصمیم گیری نادرست در مدیریت باعث میشود با بورسی شدن شستا این مشکلات حل میشود و کمک می کند که در اتاقهای در بسته برای هلدینگ های این مجموعه تصمیم گیری نشود.
مدیرعامل شستا ادامه داد: با مدیریت این دارایی ها می توانیم در بازار ارزیابی شویم و منابع حاصل از سرمایه گذاری ها تحت نظارت بورس قرار گرفته و شفاف خواهد بود.
رضوانی فر افزود: این اطمینان را خواهم داد که هیچ اتفاقی برای اموال شستا که برای بازنشستگان و کارگران تامین اجتماعی است،نمیافتد چراکه در حال حاضر می توانند به برنامه ها و فعالیت های شستا دسترسی داشته باشند که این شرایط در سنوات گذشته نبود.
وی تاکید کرد: صیانت داراییهای بین نسلی از طریق بورسی شدن اتفاق می افتد.
همچنین وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی عرضه سهام شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی (شستا) در بورس را اقدامی بسیار مهم و تاریخی ارزیابی کرد و گفت: مجموعه شستا برای افزایش شفافیت وارد بورس شده است و کار بزرگی در کشور اتفاق افتاده که ۱۰ میلیارد دلار به بازار بورس ایران اضافه شد.
حجت الله میرزایی معاون امور اقتصادی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی نیز درباره ویژگیهای عرضه سهام شستا در بورس گفت: بزرگترین دستاورد بورسی شدن شستا این است که به شفافیت داراییها و بهبود حاکمیت شرکتی در بنگاههای بزرگترین صندوق بازنشستگی کشور کمک میکند که به شفافیت مدیران و عملکرد آنان، شفافیت داراییها و عملیات و معاملات شرکتهای شستا منجر میشود.
وی شفافیت بر داراییهای مالی و امکان ارزیابی عملکرد درست را به عنوان مهمترین ابزار در این واگذاری عنوان کرد و گفت: مهمترین چیزی که از عرضه سهام شستا به دست خواهد آمد شفافیت در داراییهای مالی و امکان ارزیابی عملکرد و نیز ورود این داراییها در یک بازار رقابتی و قابل ارزیابی است، ضمن اینکه مشارکت بسیاری از افرادی که صاحب سرمایه در این بنگاهها هستند را نیز فراهم میکند.
رضوانی فر در ادامه بورسی شدن شرکت های شستا گفت: منافع بورسی شدن شستا صرف طرحهای توسعهای و بهبود خدمات به بیمه شدگان تامین اجتماعی میشود و این منافع برای سازمان تامین اجتماعی است.
مدیرعامل شستا ادامه داد: ارتقاء سرمایههای شستا برای سازمان تامین اجتماعی است صرف توسعه مراکز درمانی این سازمان خواهد شد.
رئیسجمهور نیز در رابطه با عرضه سهام شستا در بورس اظهار کرد: ما امروز بزرگترین عرضه سهام اولیه را در بورس داریم. این نشان از حرکتی است که در دولت دوازدهم به مردم قول داده بودیم.
روحانی بیان کرد: من به وزیر کار، رئیس تامین اجتماعی و هیات مدیره این شرکت تبریک میگویم چراکه شستا پشت شیشه آمده است.
رئیسجمهور عرضه سهام در بورس را برای مبارزه با فساد دانست و یادآور شد: جای اصلی فسادستیزی اینجاست که به شفافیت و رقابتی بودن کمک میکند. من از مابقی اعضای دولت میخواهم این مدل را تبعیت کنند و کل سهام یکجا عرضه شود. اصل عرضه بسیار مهم است و من به تامین اجتماعی و وزارت کار تبریک میگویم. کار عظیمی انجام شده و این موفقیت بزرگی برای ماست.
آنچه مدیران و مسئولان این حوزه ادعا میکنند نشان از آن دارد که بورسی شدن شستا منفعت زیادی برای صاحبان این اموال دارد و قرار است با بورسی شدن به سرمایه شستا افزوده و این جذب سرمایه برای بهبود کیفیت زندگی کارگران و کارفرمایان موثر است.
هرچند که در طی این سال ها تاثیر محسوسی در زندگی بازنشستگان و کارگران این سازمان دیده نشده و هربار علت آن را از مسئولان جویا شدیم متضرر بودن برخی از شرکت و سودآوری کم آنها را ادعا میکردند حالا که میگویند بورسی شدن به جذب سرمایه کمک میکند باید ببینیم که در ماههای آینده کارگران و بازنشستگان از این درآمد بهره میبرند یا خیر.
انتهای پیام/
نظرات رو هم خوندم
ب این نتیجه ی تکراری میرسم ک ما دزد و راهزن و پولزن و بی اعتقاد ب وجدان زیاد داریم
سهامدار عمده شستا هم که تامین اجتماعیه
در ضمن ده درصد سهم بیشتر به عموم عرضه نشده و نود درصد کماکان در اختیار تامین اجتماعی میمونه
نمیدونم دلیل نگرانی بعضیا چیه ؟
فقط چند درصد چندرغاز افزایش حقوق در اول سال.والسلام.هیچوقت هم امیدوارنباشیم که چیزی درآینده به نفع بازنشستگان باشد.هرچی هم درآمدی باشدبرای افزایش حقوق مدیران وپاداش پایان سال مدیران سازمان خواهدشد
مگر ایشان در وزارت صمت و در موضوع واردات خودرو پاسخگو بودند
البته اگر عدالتی در کار باشد
چرا با افزایش تولید سودشان را افزایش نمی دهند
باید گفته شود فروش سهام شستا خصوصی سازی و نظارت بیشتر سازمان بورس را بهمراه نخواهد داشت . بلکه: 1- «با توجه به کسر بودجه ی چندصد میلیاردی که در این سالها با انتصابات مدیران سفارشی و سیاسی بازی در شستا به اوج خود رسیده است اکنون با فروش سهام و بدهکار نمودن این بنگاه اقتصادی به سهام داران در نظر است تا این کسر بودجه را جبران نمایند.»
2-« مدیرعامل شستا ابراز نموده است که فروش سهام جای نگرانی ندارد چه تضمینی است تا مدیرانی که هر چندسال یک بار و با عوض شدن دولت ها جابه جا می شوند در آینده پاسخگوی این گونه اقدامات باشند»
3- «از زمان حضور مدیرعامل جدید در شستا با عنوان فروش مجموعه های غیرمولد، بسیاری از دفاتر مرکزی و کارخانه های تولیدی واگذار یا در آستانه برگزاری مزایده هستند که با این روش چیزی جز از بین رفتن سرمایه بیمه شدگان تامین اجتماعی را بهمراه نخواهد داشت»
4-« سیستم های نظارتی بخصوص ریاست محترم قوه قضاییه باید به عنوان حامی مظلوم ترین قشر جامعه یعنی کارگران و بیمه شدگان تامین اجتماعی نسبت به مبلغ حاصله از فروش سهام و نحوه هزینه کرد آن نظارت دقیق اعمال نماید زیرا در این چند سال دیده شده برخی از این دست اقدامات نه در کوتاه مدت بلکه در دراز مدت خسارات جبران ناپذیری را به بیت المال تحمیل نموده است»
5-« اموال متعلق به شستا حاصل پرداخت حق بیمه توسط کارگران مظلوم کشور می باشد و این دارایی ها جز اموال دولت و یا مدیران نیست که به راحتی و ظرف چند ساعت با بدهکارکردن چندصدمیلیاری به بورس یا از راه فروش و مزایده اموال، در خصوص آن تصمیم گیری نمایند»
6-«اینگونه به نظر می رسد تفکر مدیران فعلی شستا کسب درآمد از راه فروش دارایی هاست نه بهینه نمودن ماشین آلات ، روش های مدیریتی و استراتژی برای تقویت بنگاه های اقتصادی »
من نمیدانم چرا وبا چه منطقی بایستی مدیریت واداره این مجموعه که حاصل پس انداز کارفرما و کارگران میباشد که ازهمان اول کارفرما ازهرگونه دریافت خدمات ازاین صندوق بااینکه ،۸۰/سرمایه صندوق را کارفرما و۲۰/ آنرا کارگران بعنوان حق بیمه وبازنشستگی محروم کردند که اگر اداره صندوق براستی بعهده اتحادیه کارگران وکارفرمایان میبود حتما امروز وضعیت خیلی،خیلی بهتری میشد تصور کرد واین جوری این سرمایه عظیم به هدر نمی رفت و درچنین مواقعی مثل امروز بداد کارفرما وکارگر میرسید . من نمیدانم چرا وبه چه دلیلی کارفرما ازدریافت خدمات این صندوق با وجود اینکه سهم بالائی درتامین این سرمایه بایستی محروم باشد . کارفرمائی که تمامی سرمایه وعمرشو برای ایجاد کار وتولید گذاشته وحالا به دلیل ناکارآمدی دولت محترم واینهمه شوکهای سنگینی که در روند تولید ایجاد وباعث ورشکستگی کارفرمایانی همچون بنده نوعی شده به کی پناه ببره چرا صندوق نباید تمهیدی بیاندیشد ودراین مواقع به داد کارفرما هم برسد نه اینکه دوره به دوره سرمایه بی زبون آنها دراختیار عوامل دولت که هیچ سهم وجایگاهی دراین صندوق ندارند قرارداده شود وآنها هم بیرحمانه مثل قوم چنگیز دست به غارت بزنند.
روی سخنم با تمامی مدیران وکارمندان صندوق و شستا ست تمامی شما ها فردای قیامت دانسته یا ندانسته حق الناس به گردنتان میباشد وبابت این بایستی درمحضر پرودگار حساب پس بدهید همانطور که دراین دنیا دارید پس میدهید چرا که بعضا دیده ام که همسر وفرزندانتان چه برخورد تحقیرآمیز و زشتی با شما دارند بله آقا این حاصل نانیه که ازاین راه برایش فراهم کرده ای این پولها جز قصاوت قلب وپرخاشگری وازمسیرانسانی خارج شدن حاصلی ندارد.
شرمنده ام وقت ذیقیمتتان را گرفتم با ۶۵سال سن بعد ۵۴سال کارمداوم دراکثر مشاغل ازکارگری ساده ودرآخر بعنوان یک تولید کننده جز ورشکسته درخانه افتاده ام همه چشم وامیدم به درگاه الهی بوده وخداراشکر میکنم درعوض این همه زحمات همسر وفرزندان پاک وسلامت وقانع به من ارزانی داشته تاحالا کم وزیاد گذشته الباقی عمرهم درپناه خدا میگذرد انشال.... اما وقتی که این مطالب را میبینم دلم بدرد میاید ونمی توانم خاموش بمانم که دلم ازغصه میترکد ونمی توانم ببینم که با حاصل این زحمات باطرح صورت مسئله های قشنگ وعوام فریب چگونه برخورد میکنند . باتشکر ازاینکه برای این دل نوشته ها وقت میگذارید
هر منصفی تایید میکند اولا دولت باید بدهی خود را به صندوق ما که با ذره ذره اندوخته های سی ساله مان برای دوره بازنشستگی ذخیره کردهایم بپردازد.
این حق مسلم ماست تا از فروش سهام برای افزایش حقوق بازنشستگی مان بهرمند شویم،چرا که یک بام و دو هوا نمیشود!
چه فرقی بین ما با کشوری ها هست بجز ان که ما ففط انتظارمان این است که از اندوخته های مان که حق الناس است برای همسان سازی استفاده کنند. به داد ما برسید و حق مان را به خودمان برگردانید
چرا قانون رتبه بندی فرهنگیان که در مصوبه قرار بود هر فرهنگی حداقل 80 درصد حقوق همتراز هم رتبه خود در دانشگاه(اعضای هیئت علمی) را بگیرد رعایت نشد و یک دکتری با 30 سال سابقه در آموزش و پرورش یک پنجم همتراز خود در وزارت علوم را نمی گیرد.
چرا باید فرهنگی با مدرک دکتری شاغل در روستا که باید روزی 70 کیلومتر برود و 70 کیلومتر برگردد دریافتی او از یک کادر درمان یا سایر وزارت خانه ها با مدرک لیسانس که در مرکز شهر در بهترین شرایط شاغل هست کمتر باشد؟
خواهشا به کشور های پیشرفته توجه بفرمایید. با این شرایط بعد از کرونا از معلمین انتظار تحول نداشته باشید و به عبارتی به آموزش و پیشرفت جامعه زیاد دل نبندید.
الان معلمین زیادی به دنبال خروج از آموزش و پروش هستند و تمایل به کار نیستند و یا معلمی را به عنوان شغل دوم می نگرند که این آفت نظام آموزشی و کشور است.
خواهشا به رتبه بندی معلمان و مفاد آن توجه نمایید.