به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از ساینس دیلی، از بین رفتن حس بویایی با بیماری کووید_۱۹ در ارتباط است.
در مقاله ای که در مجله بین المللی آلرژی و راینولوژی منتشر شد، محققان UC San Diego Health اولین یافتههای تجربی خود را مبنی بر از دست دادن حس بویایی به عنوان نشانه بیماری کووید_۱۹ اعلام کردند، طبق این مطالعه پزشکان باید اختلالات بویایی را به عنوان معیار غربالگری استاندارد در نظر بگیرند.
این محققان گفتند: براساس مطالعه انجام شده در فردی که به ویروس کرونا مبتلا شده احتمال از بین رفتن حس بویایی و چشایی ۱۰ برابر بیشتر است.
فوق تخصص گوش و بینی و جراح سر و گردن در UC San Diego Health گفت: شایعترین علامت عفونت کووید_۱۹ تب است، اما احساس خستگی و از دست دادن حس بویایی مانند سایر علائم اولیه بسیار رایج است.
این محققان ادامه دادند: ما میدانیم که کووید_۱۹ یک ویروس بسیار مسری است، این مطالعه بر از دست دادن حس بویایی و چشایی به عنوان علائم اولیه نشانههای بیماری کوید_۱۹ تأکید میکند.
یان و همکارانش ۱۴۸۰ بیمار مبتلا به علائم آنفلوانزا که برای عفونت احتمالی کووید_۱۹ از تاریخ ۳ تا ۲۹ مارس سال ۲۰۲۰ تحت آزمایش UC San Diego Health قرار داشتند را مورد بررسی قرار دادند. از این تعداد ۵۹ فرد کرونا مثبت و جواب آزمایش ۲۰۳ نفر آنها منفی بود.
یان ادامه داد: این مطالعه شیوع بالا و بروز برخی از اختلالات حسی را در بیمارانی که نتیجه آزمایش آنها مثبت شده بود نشان داد، در بین کسانی که حس بویاییشان را از دست داده بودند، معمولا سطح از دست دادن حس بویایی این بیماران عمیق بود، اما میزان بهبودی وضعیت این بیماران و بدست آوردن حس بویاییشان معمولاً پس از گذشت دو تا چهار هفته از بیماری اتفاق افتاد.
یان افزود: مطالعه ما نه تنها نشان داد که از دست دادن حس بویایی در افراد مبتلا به کووید_۱۹ اتفاق میافتد بلکه خوشبختانه دریافتیم که بهبودی این افراد بسیار سریع اتفاق میافتد.
به گفته یان در بین بیماران مبتلا به کوید_۱۹ بیش از ۷۰ ٪ کسانی که علائم از دست دادن حس بویایی را داشتند گزارش بهبودشان اخیراً منتشر شده است.
بازگشت حس بویایی به طور معمول با زمان بهبود بیماری مطابقت دارد، جالب اینجاست که محققان دریافتند افرادی که گلودرد داشتند، اغلب تست کرونایشان منفی شد.
به منظور کاهش خطر انتقال ویروس کرونا، UC San Diego Health اکنون از بین رفتن حس بویایی را به عنوان یک نیاز غربالگری برای بازدیدکنندگان و کارکنان و همچنین علامتی برای کسانی که ممکن است مبتلا به کروناویروس باشند، اعلام میکند.
سایر علائم شناخته شده کوید_۱۹ شامل تب، خستگی، سرفه و مشکلاتی تنفسی است، بیماران مورد بررسی در مطالعه یان بیشتر افراد مبتلا به کوید_۱۹ با علائم خفیفتر بودند که نیازی به بستری یا لولهگذاری نداشتند.
به گفته یان این یافتهها حاکی از اهمیت شناسایی علائم اولیه کوید_۱۹ در افرادی است که ممکن است در هنگام بهبودی در جامعه در معرض خطر انتقال این بیماری باشند.
یان گفت: ما امیدواریم موسسات دیگر از این یافتهها پیروی کنند و نه تنها از دست دادن حس بویایی را به عنوان علامت بیماری کوید_۱۹ اعلام کنند، بلکه از آن به عنوان یک معیار غربالگری برای ویروس در سراسر جهان استفاده کنند.
بیشتر بخوانید: اولین مورد انتقال ویروس کرونا از جسد به انسان
بیشتر بخوانید: فاصله گذاری اجتماعی را در محل کارتان جدی بگیرید
بیشتر بخوانید: آیا دستکش پارچهای برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا موثر است؟
بیشتر بخوانید: چه نکاتی در مورد ویروس کرونا کاملا نادرست هستند؟
بیشتر بخوانید: ویروس کرونا چه زمانی پایان خواهد یافت؟
انتهای پیام/