به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آمار مرگومیر، وضعیت بهداشت، وضعیت بیمارستانها و فروشگاهها در کشورهای اروپایی مساعد نیست. شاهد این ادعا آمار و ارقام و فیلمهایی است که از این کشورها دیده میشود. اگر بخواهیم یکی از کشورهای اروپایی را که وضعیت نابسامانی دارد را بررسی کنیم حتماً آن کشور اسپانیا خواهد بود. اسپانیا، یکی از بدترین کشورها از نظر میزان شیوع کرونا و مرگ ناشی از آن بوده است. تا کنون بیش از ۱۶۶هزار مورد ابتلا به کووید-۱۹ در این کشور شناسایی شده که نزدیک به ۱۷هزار نفر جان خود را در اثر این بیماری از دست دادهاند. وضعیت اجتماعی در این کشور آنقدر نابه سامان است که برای جامعه جهانی سوال شده که چرا آمار مرگومیر در این کشور آنقدر بالاست.
اولین موارد ابتلای افراد به ویروس کرونا در کشورهای اسپانیا و ایتالیا در تاریخی نزدیک به هم، بیستونهم ژانویه برای ایتالیا و سیام همان ماه برای اسپانیا بوده است. ایتالیا بالاترین آمار مرگومیر ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در جهان را به خود اختصاص داده است با این حال تعداد مرگهای ناشی از ابتلا به کووید -۱۹ در اسپانیا نیز به حدی بالاست که گویی در رقابت با ایتالیا در لیست آمار مبتلایان کرونا در جهان به سمت بالا پیش میرود. اما پرسشی که در اینجا مطرح میشود و ذهن بسیاری از کارشناسان را درگیر کرده است، این است که چرا تعداد قربانیان کرونا در کشور پیشرفتهای نظیر اسپانیا تا این حد بالاست. برخی متخصصان استدلال کردهاند که جمعیت زیاد افراد مسن در این کشور، رفتار اجتماعی و سیستمهای مراقبتی ناکارآمد منجر به مرگ بسیاری از مردم اسپانیا درزمان شیوع ویروس کرونا شده است.
کمبود تجهیزات ایمنی دلیل اول شیوع بالای کرونا
عملکرد وزارت بهداشت میتواند نقش بالایی در افزایش میزان ابتلای بیماران، بهخصوص پرسنل درمانی، به یک بیماری داشته باشد؛ هرچه امکانات درمانی پیشرفتهتر و بیشتر باشد مراقبت از بیماران مبتلا به ویروس کرونا با موفقیت بیشتری همراه است. از طرفی ایمنسازی پرسنل درمانی در مقابل ابتلای ویروس کرونا باعث میشود تعداد کمتری از این افراد به ویروس آلوده شوند و بیمارستانها و مراکز درمانی کمتر با کمبود نیرو مواجه باشند. مردم اسپانیا از زمان شیوع ویروس کرونا در کشور تاکنون از قوانینی که دولت در دوران قرنطینه وضع کرده است پیروی کردهاند و تنها برای موارد ضروری به مراکز درمانی مراجعه میکنند که این امر میتواند به تحقق کاهش سرعت گسترش کووید -۱۹، بهخصوص انتقال بیماری به پرسنل درمانی در بیمارستانها، در اسپانیا منجر شود. با این حال، کمبود تجهیزات ایمنی و مواد ضدعفونیکننده در بیمارستانها احتمال ابتلای کادر درمانی به ویروس کرونا را چند برابر کرده است و این خود عامل مهمی در بالا بودن مرگومیر ناشی از کرونا ویروس جدید بهشمار میرود.
مردم نمیدانستند کرونا چیست
کنفدراسیون دولتی اتحادیههای پزشکی اسپانیا پروندهای را به دیوان عالی کشور ارائه داده و از وزارت بهداشت خواسته است که تجهیزات محافظ کافی را در اسرع وقت تهیه کند تا کادر درمان آسیب کمتری ببینند. این کنفدراسیون معتقد است که وزارت بهداشت اسپانیا نتوانسته از کارکنان بهداشت حرفهای مراقبت لازم را انجام دهد. یک پزشک بیمارستانی در جنوب اسپانیا تاکید کرده که مردم همکاری میکنند و سعی میکنند با علایم کم، وارد بیمارستان نشوند و این امر به کاهش خطر ابتلا بسیار کمک میکند. وی ادامه داد:، اما کمبود امکانات بهداشتی در بیمارستانها احتمال ابتلای کادر درمان را افزایش میدهد. به گفته وی، ضعف اطلاعات هم خیلی مهم بوده است و تا همین چند روز پیش بسیاری از مردم اصلاً نمیدانستند کرونا چیست.
بیمارستانها به صورت خود مختار اداره میشوند
به گزارش الجزیره یکی دیگر از عوامل مؤثر در نرخ بالای شیوع کرونا در اسپانیا این است که بسیاری از بیمارستانها و مراکز بهداشتی توسط مناطق خودمختار اداره میشوند که از نابرابریهای اساسی رنج میبرند و ارسال کمک به آنها از امکانات محدود مادرید هم کم کرده است؛ بنابراین گزارش در سال۲۰۱۴ هم کادر پزشکی مادرید به عدم وجود تجهیزات محافظتی و امکانات ایمنی در مدیریت ابولا اعتراض داشتند. رسانهها میگویند که راهپیمایی هشت مارس روز جهانی زن دراسپانیا هم بهعنوان یک عامل احتمالی این شیوع نقش داشته است.
سالن اسکی، محل جمعآوری اجساد
اجساد افرادی که بر اثر اپیدمی ویروس کرونا در مادرید جان خود را از دست دادهاند، به سالن اسکی روی یخ تحویل داده میشوند که به یک سردخانه موقت تبدیل شده است. تصمیم به استفاده از سالن اسکی روی یخ مادرید پس از آن گرفته شد که اماکن تدفین بهدلیل تعداد زیاد قربانیان و در اختیار نداشتن لباس محافظ برای کارکنان، تحویل گرفتن اجساد را متوقف کردند. همچنین در بحبوحه شیوع کرونا فیلمی از یکی از بیمارستانهای اسپانیا پخش شد که باعث شگفتی در سراسر جهان شد. در این فیلم نشان میداد که مبتلایان به کرونا در گوشه بیمارستان و روی زمین افتادهاند و همانجا به آنها رسیدگی میشد. این در حالی است که شبکههای فارسیزبان خارج از کشور سعی میکنند نشان دهند در کشورهای اروپایی امکانات بهداشتی و درمانی بسیار بالاست.
اما همزمان با شیوع شتابان ویروس کرونا در اسپانیا و افزایش احتمال تعطیلی مدارس و دانشگاههای پایتخت، سوپرمارکتهای مادرید شاهد تشکیل صفهای طولانی خریداران مواد غذایی و بهداشتی است. مردم این کشور نگران از آغاز قرنطینه عمومی شهرها و ابتلا به بیماری کووید-۱۹ که دوره بهبود آن ۱۴روز است، به انباشت مواد غذایی و بهداشتی روی آوردهاند، اقدامی که سوپرمارکتهای پایتخت این کشور را با کمبود اجناس مواجه کرده است.
آماری که با حقیقت مطابقت ندارد
کارشناسان میگویند تعداد کم تستهای انجام شده در اسپانیا در مقایسه با دیگر کشورها از جمله آمریکا، ایتالیا و آلمان یکی از عوامل مؤثر بر عدم شناسایی تعداد زیادی از مبتلایان به نوع جدید ویروس کروناست. از سوی دیگر وزارت بهداشت اسپانیا تاکنون تنها از افرادی تست کرونا گرفته است که علائم شدیدی داشتند. کارشناسان اسپانیایی همچنین بر این باور هستند که شمار جانباختگان بر اثر ابتلا به ویروس جدید کرونا نیز از آمار رسمی بیشتر است. به گفته آنها ابتلا یا عدم ابتلای برخی جانباختگان بهدلیل کمبود تست طی هفتههای گذشته هرگز مشخص نشده است. از سوی دیگر افرادی که در خانههای سالمندان، منازل یا بیمارستانهای شلوغ جان باختهاند در آمار رسمی به حساب نیامدهاند. یکی از رسانههای محلی گزارش داده است که مرگ سه هزار نفر از ساکنان مادرید که در نیمه دوم ماه مارس بر اثر ابتلا به نوع جدید ویروس کرونا جان باختند در آمار وزارت بهداشت اسپانیا ثبت نشدهاست.
منبع: صبح نو
انتهای پیام/