به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سالادها همیشه جایگاه خاصی در فرهنگ غذایی کشورهای دنیا داشته اند. هر کشوری سالادهای مخصوص به خودش را دارد که بسته به محصولات غذایی و فرهنگ غذایی خاص آن منطقه با یکدیگر متفاوت هستند.
اما بعضی از این سالادها شهرتی جهانی پیدا کرده اند و طرفداران زیادی در سرتاسر دنیا دارند.
در ادامه با چند مورد از سالادهای معروف دنیا و طرز تهیهی آنها آشنا خواهیم شد.
کشور: یونان
سالاد یونانی یکی از غذاهای ملی کشور یونان است که از قاچهای گوجه فرنگی، برشهای پیاز قرمز و تکههای درشت خیار تشکیل شده. این سالاد بسته به ناحیهای که در آن سرو میشود، میتواند حاوی زیتون، فلفل دلمه سبز، کبر، پنیر فتا، آویشن، نمک، فلفل، یا نوعی سس از ترکیب روغن زیتون و آب لیموترش یا سرکه باشد.
اگر از پنیر فتا در سالاد استفاد شود، معمولاً آن را فقط برش میدهند و تکههای آن را در سالاد میریزند، اما گاهی هم پنیر را با یک چنگال طوری با سالاد مخلوط میکنند که تقریباً خرد شود.
از آنجایی که به سالاد یونانی، سالاد روستایی (Village Salad) هم گفته میشود، از اسم آن برمی آید که این سالاد یک غذای روستایی بوده، به طوری که کشاورزان بعضی مواد غذایی را با خود به سر زمین هایشان میبردند و آنها را باهم مخلوط میکردند.
مواد لازم:
۳ عدد گوجه فرنگی بزرگ
۱ عدد خیار
۱ عدد پیاز (سفید یا قرمز)
نصف قاشق چایخوری آویشن خشک شده
۸ عدد زیتون سیاه
روغن زیتون
سرکه قرمز (اختیاری)
نمک
مقداری کبر (اختیاری)
طرز تهیه:
ابتدا سبزیجات را آماده کنید. گوجه فرنگیها را چهار قاچ کنید. خیارها را درشت خرد کنید و پیازها را نازک برش بزنید.
همهی سبزیجات را داخل یک کاسه بریزید و تکههای مکعبی پنیر، زیتون ها، آویشن و در صورت تمایل، کبر را به آنها اضافه کنید.
مقداری نمک و روغن زیتون بریزید. اگر میخواهید از سرکه قرمز استفاده کنید، قبل از اضافه کردن آن به سالاد ابتدا با روغن زیتون یک سس درست کنید.
حالا سالاد را هم بزنید تا مواد باهم مخلوط شوند.
کشور: مکزیک
سالاد سزار نامش را از مخترعش، سزار کاردینی گرفته، یک مهاجر ایتالیایی ساکن کشور آمریکا که با دور زدن قانون ممنوعیت الکل آن سالهای ایالات متحده آمریکا توانسته بود یک رستوران پرطرفدار در شهر تیخوانای مکزیک، در جنوب مرز ایالات متحده با مکزیک، به راه اندازد.
در دههی ۱۹۲۰ میلادی، یعنی در دورهای که الکل در ایالات متحده آمریکا ممنوع بود، تیخوانا با رشد و شکوفایی رو به رو شد، چون بسیاری از اهالی کالیفرنیا، از جمله ثروتمندان هالیوودی، برای خوشگذارانی زیاد به این شهر مکزیکی سفر میکردند؛ و درست مثل بسیاری از دیگر غذاهای مشهور دنیا، اختراع سالاد سزار هم صرفاً حاصل ابتکار و بداهه پردازی بود.
در یکی از سالهای آن دوران، یک روز آخر هفته که رستوران کاردینی بسیار شلوغ بود، وقتی رستوران دار مشهور متوجه شد که مواد اولیه کم آورده، برای آنکه مشتریانش را ناامید نکند، دست به اختراع یک سالاد با مواد باقی مانده در آشپزخانه اش زد.
مواد لازم:
۳ یا ۴ عدد کاهوی ترد
۲ مشت نان کروتان (مکعبهای کوچک یا نانهای سرخ شده)
۶ قاشق غذاخوری روغن سیر
۴ قاشق غذاخوری روغن زیتون
نمک و فلفل سیاه
۱ قاشق غذاخوری سس ووسترشر
۶ قاشق غذاخوری پنیر پارمزان رنده شده
۱ عدد تخم مرغ
آب ۳ عدد لیموترش
طرز تهیه:
برگهای بیرونی کاهوها را جدا کنید، آنها را خوب بشویید، تکان شان دهید تا آب شان برود و آنها را در یخچال بگذارید.
برای تهیهی سس سیر، یک قاچ سیر را خرد یا له کنید و آن را ته یک شیشه مربا بگذارید. شیشه را با هر روغنی که دوست دارید برای سالاد استفاده کنید پر کنید. شیشهی پر شده را تا هر زمان که لازم است بگذارید در دمای آشپزخانه بماند. بعد از آن باید از روغن داخل شیشه استفاده کنید و دیگر نیازی به سیر ندارید. به طور خاص در مورد این سالاد، زمانی نتیجهی بهتری میگیرید که یک بخش از روغن مورد استفاده تان (۴ قاشق غذاخوری) روغن زیتون باشد.
درصورت امکان، مقداری فلفل سیاه را خودتان با فلفل ساب، آسیاب کنید. از پنیرهای پارمزان رنده شده استفاده کنید. تخم مرغ خام مثل ملات عمل میکند و باعث میشود سس سالاد به طور مساوی در همه جای آن پخش شود و روی مزهی نهایی سالاد هم تأثیر نمیگذارد.
کاهوها را درون یک کاسه خرد کنید. نانهای کروتان، روغن زیتون، روغن سیر، سس ووسترشر، ادویهها و پنیر را به آنها اضافه کنید.
تخم مرغ را روی سالاد بریزید. آب لیموترش را هم روی تخم مرغ بریزید.
سالاد را از زیر به بالا، به آرامی هم بزنید تا همهی مواد باهم مخلوط شوند.
کشور: ایتالیا
منشأ این سالاد ساده، اما لذیذ را جزیره کاپری ایتالیا میدانند که نامش را هم از آن گرفته.
مواد لازم:
۵۰۰ گرم گوجه فرنگی بزرگ و رسیده
۶۰۰ گرم پنیر موزارلا
ریحان
روغن زیتون
نمک
طرز تهیه:
پنیرهای موزارلا را برش دهید. سپس گوجه فرنگیها را از پهنا به قسمتهای مساوی برش بزنید.
برشهای گوجه فرنگی و پنیر را یکی در میان در یک بشقاب بچینید.
برگهای ریحان را را به صورت کامل یا خرد شده روی پنیرها و گوجه فرنگیها بریزید. در انتها هم روی آنها روغن زیتون و نمک بریزید.
کشور: لبنان
تبوله یک غذای رنگارنگ لبنانی است که معمولاً به عنوان سالاد سرو میشود و در تهیهی آن از جعفری خرده شده، روغن زیتون، بلغور گندم و ریحان خرد شده استفاده میشود.
منشأ این سالاد را مناطق کوهستانی لبنان و سوریه میدانند. استفاده از سبزیجاتی مورد استفاده در سالاد تبوله، از دوران قرون وسطی در میان مردمان عرب ساکن این مناطق رایج بوده.
سالاد تبوله را معمولاً به همراه نان پیتا، بابا غنوج یا حمص میل میکنند. از برشهای گوجه فرنگی، خیار نگینی شده، آب لیموترش تازه و پیاز خرده شده هم میتوان برای اضافه کردن به سالاد استفاده کرد که مزهای تند به آن میدهند. بهتر است سالاد تبوله را چند ساعت قبل از سرو در یخچال گذاشت تا مزهی آن بهتر شود.
مزهی نشاط آور این سالاد آن را به گزینهای ایده آل برای روزهای گرم تابستان تبدیل کرده. از طرفی بلغور گندم موجود در آن سرشار از فیبر، پروتئین و مواد معدنی است و به این ترتیب سالاد تبوله یکی از سالمترین غذاهای لبنانی محسوب میشود. تبوله به قدری پرطرفدار است که یک روز هم به نام آن نامگذاری شده.
مواد لازم:
نصف پیمان بلغور گندم ریز
یک پیمان آب جوش
۳ دسته جعفری
۱ دسته ریحان
۲ عدد گوجه فرنگی
۱ عدد خیار
۳ عدد پیاز جعفری
۶ قاشق غذاخوری روغن زیتون
۳ قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه
نمک
طرز تهیه:
بلغورهای گندم را بپزید. یا میتوانید آنها را داخل یک کاسه بریزید و آب جوش را هم روی آنها بریزید. بگذارید بلغورها حداقل ۱۰ دقیقه در آب بمانند تا نرم شوند. آب بلغورها را با یک صافی پارچهای بگیرید. بلغورها را به داخل کاسه برگردانید، یک بشقاب روی کاسه بگذارید و آن را در یخچال بگذارید.
حالا سراغ سبزیجات بروید. خیار و گوجه فرنگیها را نگینی کنید. پیازچهها را هم خرد کنید. ساقههای جعفری و ریحان را جدا و برگ هایشان را خرد کنید و در یک کاسهی بزرگ بریزید.
بلغورهای خنک شده را از یخچال بیرون آورید و آنها را به جعفری و ریحان اضافه کنید. با استفاده از چنگال آنها را باهم مخلوط کنید. حالا نوبت اضافه کردن خیار و گوجه فرنگی و پیازچه است.
روی مواد، روغن زیتون، آب لیموترش و نمک بریزید.
میتوانید سالاد را قبل از سرو مدتی در یخچال یا در دمای اتاق بگذارید.
کشور: بلغارستان
شوپسکا یک سالاد سرد سنتی است که یکی از غذاهای ملی بلغارستان هم هست. کلمهی «شوپسکا» به مردم صرفه جوی شوپی، اهالی منطقه شوپلوک اشاره دارد، جایی که سه کشور بلغارستان، صربستان و مقدونیه به یکدیگر میرسند. این سالاد که اغلب در تابستان سرو میشود را در بیشتر رستورانهای بلغارستان میتوان یافت و از تکههای گوجه فرنگی، خیار، پیاز، فلفل دلمهی خام یا تفت داده شده و پنیر بلغاری تهیه میشود.
قدمت این سالاد به دههی ۱۹۵۰ میلادی برمی گردد، یعنی زمانی که از آشپزهای برجستهی بلغاری خواسته شد غذاهایی درست کنند که گردشگران را به این کشور جذب کند. سبزیجات این سالاد را معمولاً با نمک، روغن آفتاب گردان و پنیر بلغاری رنده شده مزه دار میکنند.
برخی با تصور بهتر کردن مزهی سالاد، به جای روغن آفتابگردان از روغن زیتون استفاده میکنند، اما بسیاری معتقدند این کار فقط باعث از دست رفتن مزهی اصلی این سالاد میشود.
این سالاد ساده و سبک هم گزینهی عالیای برای فصل تابستان محسوب میشود.
مواد لازم:
۴ عدد گوجه فرنگی
۱ عدد خیار بزرگ
۴ عدد فلفل دلمه سبز یا قرمز
۱ عدد پیاز بزرگ (یا ۶ عدد پیازچه)
نصف فنجان پنیر بلغاری
نصف فنجان روغن آفتابگردان
نمک
طرز تهیه:
خیار و گوجهها را خرد کنید. فلفل دلمهها را (خام یا تفت داده شده) برش زنید. پیاز یا پیازچهها هم را خرد کنید. همهی آنها را داخل یک کاسهی بزرگ بریزید.
حالا به سبزیجات روغن آفتابگردان و نمک اضافه کنید. روی کاسه را بپوشانید و آن را تکان دهید تا مواد خوب باهم مخلوط شوند. سپس کاسه را داخل یخچال بگذارید.
بعد از آنکه سالاد مدتی در یخچال ماند، آن را بیرون آورید و پنیر بلغاری را روی آن رنده کنید.
منبع: روزیاتو
انتهای پیام/