به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، سید علی آقازاده استاندار مرکزی روز دوشنبه در نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی اظهار کرد: استان مرکزی در مبارزه با قاچاق مواد مخدر به صورت عمده عملکرد مطلوبی داشته و در بخش خرده فروشی و شبکههای توزیع نیز باید اهتمام بیشتری داشته باشد.
آقازاده افزود: توجه به مسایل معنوی و اخلاقی در خانوادهها، راهکار اصلی پیشگیری از ابتلای جوانان به اعتیاد است که باید والدین به آن توجه بیشتری داشته باشند.
او ادامه داد: نشستهای انجمن معتادان گمنام استان با رعایت ضوابط بهداشتی برگزار و بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی بر این گردهماییها نظارت داشته باشند و نباید این نشستها که در روند ترک اعتیاد موثر هستند، تعطیل شود.
استاندار مرکزی تصریح کرد: پروتکل بهداشتی برای قرنطینه و غربالگیری معتادان استان با محوریت پلیس، بهزیستی، شهرداری، دانشگاه علوم پزشکی و شورای مبارزه با مواد مخدر استان اجرایی شود.
او یادآور شد: خوشبختانه شمار معتادان استان زیاد نیست، اما این شمار کم باید ساماندهی شود و پروتکل با ساز و کار لازم ابلاغ و اجرایی شود.
آقازاده اضافه کرد: ۲ میلیارد ریال برای قرنطینه و غربالگیری معتادان استان اعتبار موجود است و در صورت نیاز به اعتبار جدید، بهزیستی از ستاد ملی کرونا درخواست کند.
او خاطرنشان کرد: باید تکلیف معتادان متجاهر استان در شرایط شیوع ویروس کرونا مشخص باشد تا این افراد با تردد موجب آلودگی نشوند و از گلایه برخی دستگاهها کاسته شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: ضروری است معتادان متجاهر استان جمع آوری، قرنطینه و برای درمان این افراد اقدام اصولی و علمی در شرایط شیوع ویروس کرونا اتخاذ شود.
«بهروز اکرمی» افزود: معتادان متجاهر ممکن است ناقل بیماری باشند و بهداشت محیط و مردم را به خطر اندازند بنابراین باید این مهم مورد توجه دستگاههای متولی قرار گیرد.
او اظهار داشت: شیوع ویروس کرونا به معنی تعطیلی سازمانها و نهادها نیست و در شرایط کنونی باید، «بحران» مدیریت شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: چاپ پوستر و برگزاری دوره آموزشی در حوزه مبارزه با مواد مخدر دیگر جوابگو نیست و باید برنامه سازمانها در این بخش کاملا روشن و اثرگذار باشد.
اکرمی افزود: از هیچ دستگاهی در استان مرکزی برنامه معمولی برای مبارزه و پیشگیری از مواد مخدر، پذیرفتنی نیست و فقط طرح و برنامههایی پذیرفته میشود که اثربخشی مطلوب داشته باشد.
او اظهار داشت: برگزاری پنج برنامه اثر بخش در حوزه پیشگیری و مقابله با مواد مخدر از اجرای ۵۰ برنامه پرهزینه با کمترین اثرگذاری، بهتر است.
دادستان عمومی و انقلاب اراک نیز گفت: بزرگترین مشکل، بحران معنویت و اخلاق در برخی از خانوادهها است که به افزایش دامنه اعتیاد منجر شده است.
«عباس قاسمی» افزود: ۱۰۰ درصد افراد معتاد به ماده مخدر شیشه و سایر مواد مخدر صنعتی اهل نماز نیستند و والدین با غفلت از معنویت زمینه ابتلا فرزندان و نگرانی را در حوزه تربیت افزایش دادهاند.
وی اظهار داشت: ۷۰ درصد از زندانیان مستقیم و غیر مستقیم در ارتباط با مواد مخدر دستگیر شدهاند و ۲۰ تا ۳۰ درصد در ارتباط با سرقت در زندان هستند.
فرماندار اراک نیز گفت: بیش از ۶ هزار نفر، عضو انجمن معتادن گمنام استان هستند و به گردهمایی برای ترک اعتیاد، تعصب خاصی دارند و نباید این تجمع تعطیل شود.
«حسین بختیاری» افزود: رها شدن این افراد بدون برگزاری گردهمایی نگران کننده است و لغزش و ابتلا مجدد به اعتیاد در این اعضا دور از انتظار نیست.
وی اظهار داشت: با رعایت نکات بهداشتی باید گردهمایی این انجمن برگزار شود هرچند ۸۰ درصد تجمع این افراد در فضای باز صورت میگیرد.
رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر فرماندهی انتظامی استان مرکزی گفت: ۱۶ هزار و ۴۵۸ معتاد سال گذشته در استان دستگیر شدند که ۱۰ هزار و ۴۹ نفر از آنان معتاد متجاهر بودهاند.
سرهنگ «احمدرضا چگینی» افزود: جلوگیری از ورود ۵۰۰ کیلوگرم هرویین به استان، توقیف۳۳۰ خودرو، کشف ۲۲ باند، تشکیل پنج هزار و ۳۰۹ پرونده، ۶۴ عملیات برون استانی و ۲۰ عملیات درون استانی بخشی از اقدامات پلیس استان مرکزی در سال گذشته بوده است.
رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر فرماندهی انتظامی استان مرکزی گفت: در شهرستان اراک کارتن خوابی با تلاش دستگاههای مربوطه وجود ندارد که این مهم در سایه همکاری محقق شده است.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی هم گفت: اکنون معتاد متجاهر در اراک وجود ندارد و این موفقیت در نتیجه تلاش ۶۰ روزه همکاران و سازمانهای مردم نهاد به دست آمده است.
«زهرا امینی» افزود: اقلام بهداشتی شامل ماسک، پد الکل، ماده ضدعفونی، دستمال کاغذی و غذای گرم در شرایط شیوع بیماری ناشی از ویروس کرونا بین معتادان توزیع شده است.
او اظهار داشت: ساماندهی معتادان متجاهر باید براساس پروتکل بهداشتی صورت گیرد تا از شیوع و انتقال آن جلوگیری شود و بهزیستی استان مرکزی در کنار سایر دستگاهها در راستای جمع آوری معتادان متجاهر طبق دستورالعمل همکاری میکند.
یک میلیون ۴۰۰ هزار نفر در ۱۲ شهرستان استان مرکزی ساکن هستند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/ ش ج