استاندار مرکزی گفت: تصویب اختصاص ۹۸ میلیون متر مکعب از ذخایر سد الغدیر برای دشت مرکزی ساوه با محوریت منطقه یل آباد در شورای حفاظت آب، جان تازه‌ای به کشاورزی و باغات می‌بخشد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، سیدعلی آقازاده استاندار مرکزی در جلسه شورای حفاظت آب استان مرکزی که با حضور مدیران استانی و شهرستانی، امام جمعه، فرماندار و سایر مسئولان برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به تکمیل ظرفیت ۲۶۸ میلیون مترمکعبی سد الغدیر ساوه باید برنامه ریزی‌ها به گونه‌ای باشد که ۱۱۸ میلیون مترمکعب برای مصارف آب شرب شهری و حوزه کشاورزی اختصاص یابد و در پایان فصل پاییز نیز ۱۵۰ میلیون مترمکعب موجودی آب در دریاچه باقی بماند.

آقازاده افزود: علاوه بر بهره مندی بخش کشاورزی دشت مرکزی، مجوز برداشت ۲۰ میلیون مترمکعب نیز با مدیریت شرکت آب و فاضلاب و شورای تامین برای تامین مصارف خانگی در شهر ساوه صادر شده است.

او ادامه داد: روستا‌های نیازمند به آب شرب نیز باید از سوی مسئولان شهرستان ساوه شناسایی و در برنامه تامین آب از محل ذخایر سد قرار گیرند.

کشاورزی دشت مرکزی ساوه جانی تازه می گیرد
استاندار مرکزی تصریح کرد: وضعیت بارش‌ها و ذخایر آبی در استان مرکزی اکنون رضایت‌بخش است و ظرفیت همه سد‌های آبی با بارندگی‌های مناسب تکمیل شده است.
او یادآور شد: این شرایط در حالیست که تا ۲ سال پیش در مخزن سد ساوه حدود ۵۰ میلیون مترمکعب ذخیره آبی داشتیم،اما به لطف بارندگی‌های موثر در این مدت وارد شرایط ترسالی شده ایم به گونه‌ای که سال گذشته سد الغدیر پس از ۲۰ سال سرریز کرد.

آقازاده در عین حال بر ضرورت مدیریت منابع آبی برای استفاده آیندگان تاکید کرد و اضافه کرد: حدود ۲۰ سال خشکسالی سبب تشنگی زمین و افزایش شیار و فرونشست‌هایی در دشت‌های استان شده است و لازم است ذخایر استراتژیک مناسبی را طبق سیاست‌های دولت و وزارت نیرو در منابع آبی داشته باشیم.

عالی ترین مقام دولت در استان مرکزی با اشاره به آغاز فصل زراعت بهاره و آبیاری مزارع و باغات،خاطرنشان کرد: اکنون ۲۶۸ میلیون مترمکعب آب در سد الغدیر موجود است و باید حداقل ۱۵۰ میلیون مترمکعب آب در پایان پاییز باید در سد الغدیر موجود باشد.
استاندار مرکزی اضافه کرد: در ساوه با مدیریت شرکت آبفا باید مازاد آب سد،میان کشاورزان و شهر توزیع شود؛به شرط آنکه چاه‌های آب خاموش شود.

در ادامه علی میرزایی فرماندار ساوه نیز گفت: توجه به تامین آب برای بخش کشاورزی این شهرستان که با ۷۲ نوع محصول و بیشترین تولید گندم در استان مرکزی سبب اشتغال شمار زیادی از کارگران و نیرو‌های انسانی شده، یک ضرورت است.

میرزایی اظهار کرد: در ۲ سال اخیر تخصیص و توزیع منابع آبی سد الغدیر با همراهی کشاورزان به خوبی انجام شد و در کنار این اقدامات، ۳۰ حلقه چاه غیرجاز نیز مسدود شد که کمک شایانی به استفاده بهینه و جلوگیری از هدر رفت آب کرد.

او افزود: پارسال و پس از سرریز شدن سد الغدیر بخشی از آب را به کشاورزان دادیم که به نوعی مطالبه نزد آن‌ها تبدیل شد و امروز هم با تدبیر استاندار، سهم قابل توجهی معادل ۹۸ میلیون مترمکعب از ذخایر سد الغدیر برای احیای دشت مرکزی و رونق فعالیت‌های کشاورزی و باغداری اختصاص یافت.
کشاورزی دشت مرکزی ساوه جانی تازه می گیرد
فرماندار ساوه تاکید کرد: باید به مطالبات کشاورزان توجه کنیم، زیرا هدف آن‌ها تولید و کمک به افزایش ذخایر محصولات استان و ایجاد اشتغال است.
میرزایی تصریح کرد: در هرجا که کار کارشناسی نیاز باشد با در نظر گرفتن منافع مردم عمل می‌کنیم و اختصاص آب از سد الغدیر به کشاورزان نیز نمونه بارز تعامل موثر با بهره برداران حوزه باغی و زراعی است.

او ادامه داد: پارسال با احتساب آب شرب و کشاورزی حدود ۷۰ میلیون مترمکعب از سد ساوه برداشت شد.

مصطفی آمره ای مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی نیز گفت: برای کشاورزانی که امکان اعطای آب از شبکه به دلایل فنی مقدور ندارند، باید راهکاری اتخاذ کنیم.

آمره ای با بیان اینکه برای اختصاص آب از سد الغدیر به منطقه یل آباد و کشاورزان فعال در دشت مرکزی نیاز به ایجاد دریچه‌ای جدید در سد است، اظهار کرد:مشکل اینجاست که ایجاد دریچه‌های جدید برای سد و شبکه‌ها نیاز به مجوز وزارت نیرو و ارائه گزارش فنی دارد.
به گفته سید جلال شاهرخ مدیر بهره برداری سد الغدیر، میزان دبی ورودی آب به دریاچه این سد اکنون ۸۳ مترمکعب بر ثانیه است در حالیکه سال گذشته در مقطعی از زمان حجم ورودی آب حتی به بالای ۵۰۰ مترمکعب هم رسید.
کشاورزی دشت مرکزی ساوه جانی تازه می گیرد

او با بیان اینکه  ۹۶ درصد از ظرفیت ۲۶۸ میلیون مترمکعبی سد الغدیر تاکنون تکمیل شده و در آستانه سرریز شدن قرار دارد،بیان کرد: سد الغدیر و نیروگاه برقی پایین دست آن در سال ۱۳۷۵ به بهره برداری رسید که دارای ۱۷ هزار و ۸۰۰ کیلومترمربع مساحت حوزه آبریز است و موقعیت آن در ۲۵ کیلومتری غرب ساوه قرار دارد.
انتهای پیام / ش ج 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.