دانشمندان دریافتند که زیاد خوابیدن ممکن است خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دهد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، تحقیقات نشان می‌دهد خواب کمتر از ۳ ساعت و نیم و بیشتر از ۸ ساعت و نیم، احتمال مرگ و میر را تا ۱۵ درصد افزایش می‌دهد؛ بنابراین کم خوابی و پرخوابی هر دو می‌توانند خطرساز باشند.

در این میان خواب زیاد اگرچه بیماری نیست، ولی می‌تواند نشانه بیماری باشد. نتایج یک بررسی جدید نشان داده افرادی که طولانی مدت می‌خوابند در معرض زوال عقل قرار دارند.

زیاد خوابیدن موجب ابتلا به آلزایمر می‌شود

محققان اسپانیایی که این پژوهش را انجام دادند تأکید می‌کنند، افرادی که ۹ ساعت در شبانه روز می‌خوابند به میزان قابل توجهی در خطر هستند. به نظر می‌رسد بی‌خوابی و خواب طولانی مدت باعث کاهش عملکرد عصبی شناختی می‌شود که می‌تواند زمینه‌ساز بیماری آلزایمر یا دمانس باشد.


بیشتر بخوانید: چه عواملی باعث مرگ در خواب می‌شوند؟


زیاد خوابیدن موجب ابتلا به آلزایمر می‌شود

براساس آمار حدود ۱۲ میلیون نفر در جهان دِمانس (آلزایمر) دارند و انتظار می‌رود که این تعداد در سال ۲۰۴۰ به حدود ۲۵ میلیون نفر برسد. محققان سازمان جهانی آلزایمر (ADI) پیش‌بینی کردند که شمار بیماران مبتلا به زوال عقل در جهان تا سال ۲۰۵۰ سه برابر و به ۱۳۱.۵ میلیون نفر برسد.

به گفته دانشمندان، بهترین میزان خواب ۷ تا ۸ ساعت است که هم به سلامتی افراد کمک می‌کند، هم مانع آسیب به سلامتی می‌شود. پس بهتره است در این روز‌های قرنطینگی به اندازه بخوابید.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار