به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، صبحانه، انرژی لازم برای بدن و مغز را پس از یک گرسنگی شبانه، تأمین کرده و به همین خاطر در متون لاتین به نام قطع کننده مسیر گرسنگی یا (Breakfast) شناخته میشود. شروع یک روز فاقد صبحانه مانند استارت زدن یک خودرو فاقد سوخت است. صبحانه مهمترین وعده غذایی به حساب میآید و کسانی که این وعده غذایی را در برنامه روزانه خود میگنجانند، از سلامت بیشتری در طول زندگی خود برخوردارند.
صبحانهای که از غلات کامل و فیبر غذایی کافی تشکیل شده باشد، میتواند از نوسانات قند خون در طول روز جلوگیری کند و به این ترتیب مانع از آسیبهای ناشی از بالا بودن قند خون شود. مصرف صبحانه کامل، موجب میشود تا حداقل تا ده ساعت قند خون در حد طبیعی باقی بماند. خوردن صبحانه سبب کنترل اشتها میشود و میل به خوردن شیرینی و نشاسته را برطرف میکند.
یک صبحانه کامل تهیه شده از نان، غلات، شیر و میوه، علاوه بر این که باعث کاهش وزن میشود، از ابتلای افراد به بیماریهایی مثل دیابت نیز جلوگیری میکند. مواد غذایی که در این وعده میل میکنید یکی از منابع اصلی کلسیم، آهن، ویتامین ب، پروتئین و فیبر است. بدن شما به این مواد معدنی مغذی برای اینکه بتواند روز خود را شروع کند نیاز دارد.
خوردن صبحانهای که سرشار از فیبر (مثلاً فیبر موجود در میوهها مثل سیب) است، باعث کاهش خستگی میشود. این وعده غذایی سوخت و ساز بدن را بهتر میکند و میتواند حافظه و میزان تمرکز را بهبود بخشد.
بیشتر بخوانید:خوردن این خوراکیها در صبحانه ممنوع!
محققان معتقدند افرادی که صبحانه نمی خورند چاق تر هستند. افرادی که از خوردن صبحانه غفلت میکنند معمولاً با کمبود برخی ویتامین ها و مواد معدنی مثل آهن، کلسیم، روی و ویتامین B2 مواجه اند. حذف این وعده غذایی باعث می شود که در هنگام مصرف کردن کالری، انسولین بیش ازحد تولید شود.
نخوردن صبحانه باعث کاهش تدریجی قند خون میشود و این مسئله فرد را بیشتر به سمت ریزه خواری به خصوص خوردن شیرینی جات میکشاند. اگر صبحانه را حذف کنید در وسط روز نیاز بیشتری به قند پیدا کرده و میان وعده پر قندتری میل میکنید، در نهایت دچار اضافه وزن میشوید.
انتهای پیام/