کمرئی از تعیین تکلیف محتوای دروس کنکور ۹۹ و توافق با سازمان سنجش در این مورد خبر داد.

به گزارش حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا کمرئی، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در برنامه تلویزیونی پرسشگر در پاسخ به اینکه چرا مدرسه تلویزیونی از اواسط عید کمرنگ شد و رفته رفته جای خود را به آموزش‌های مجازی داد؟ بیان کرد: هفته اول اسفند تعطیلات طولانی آغاز شد و متوجه شدیم باید خودمان را برای روند طولانی از تعطیلات آماده کنیم. اصولی را درنظر گرفته و بر اساس آن اقدام به طراحی برنامه کردیم.

او افزود: اولین اصل عادلانه بودن آموزش و حداکثر فراگیری بود. اصل دوم مهیا بودن امکانات بود. فرصتی برای طراحی جدید یک بستر و تجربه تعطیلی فراگیر نداشتیم. اصل سوم رعایت پروتکل‌های وزارت بهداشت بود. امنیت و سلامت اولی‌تر از آموزش است. اصل چهارم نیز انعطاف پذیری در برنامه بود.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه از هفتم اسفند برنامه ریزی با رسانه ملی آغاز و کلید مدرسه تلویزیونی دهم اسفند زده شد، گفت: آموزش تلویزیونی کمرنگ نشده و تا پایان زمان تحصیل تداوم دارد و حتی پررنگ‌تر هم خواهد شد با ۱۲ برنامه شروع کردیم و اکنون ۲۸ برنامه از سه شبکه آموزش، معارف و چهارم پخش می‌شود. درباره پخش آموزش دروس شاخه کاردانش هم طراحی‌های گسترده تری خواهیم داشت.

کمرئی اضافه کرد: بیش از ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ برنامه در همه مقاطع تحصیلی و رشته‌ها از طریق تلویزیون تهیه و پخش شده است. ۹۳ تا ۹۷ درصد پوشش آنتنی وجود دارد. اما برآوردی از اینکه کدام دانش آموزان پای آموزش‌های تلویزیونی نشسته اند نداریم. هرچند طبق ارزیابی‌های ما مسجل شده که حدود ۷۰ درصد بچه‌ها پای تلویزیون نشسته اند و آموزش‌ها را دنبال کرده اند و بیش از ۹ میلیون بار دانلود از طریق تلوبیون انجام شده است.

او ادامه داد: شاید یکی از دلایل حرکت ما به سمت سامانه‌های مشخص نظارت پذیر همین نقیصه آموزش‌های تلویزیونی بود که نمی‌توانستیم ارزیابی از میزان و نحوه استفاده از این آموزش‌های تلویزیونی داشته باشیم و قابل سنجش و مدیریت نبود. برخی مناطق هم اصلا دسترسی نداشتند و درسنامه‌هایی ارسال شد و راهبران آموزشی به صورت حضوری آموزش را ادامه دادند.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش درباره اینکه آیا آماری دارید که چند دانش آموز به تلفن هوشمند دسترسی ندارند؟ گفت: آماری نداریم.

کمرئی در واکنش به این گفته زاهدی، رئیس کمیسیون آموزش مبنی بر اینکه «اخیرا وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد که با راه اندازی سامانه شاد قصد دارند حجم صد درصدی کتاب درسی را امتحان بگیرند که ما مخالف هستیم.» گفت: تاکید وزیر آموزش و پرورش استمرار آموزش تا پایان محتوای درسی است و نه بحث آزمون و ارزشیابی. آزمون و ارزشیابی تا جایی که واقه شده و آموزش برای معلم مسجل شده و دانش آموز در معرض یادگیری قرار گرفته است انجام می‌شود. هنوز در حین آموزش هستیم. باید از یک کف دروس ارائه شده یقین حاصل کنیم و آن را ملاک قرار دهیم.

کنکور از ۸۰ درصد دروس خواهد بود

او ادامه داد: در پایه دوازدهم شبهاتی مبنی بر غیرحضوری بودن آزمون‌ها مطرح شده بود که برطرف شد و امتحانات نهایی پایه دوازدهم قطعا غیرحضوری خواهد بود. درباره حجم دروس باید با سازمان سنجش یک مبادله اطلاعات انجام دهیم؛ روی ۸۰ درصد توافق کرده ایم.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: اما درباره سایر پایه‌های دوره متوسطه ما این سناریو را منظر داریم که، چون آموزش‌های ارائه شده توسط معلمان در دوره تعطیلات هم حائز اهمیت است ۸۰ درصد محتوای درسی، ۲۰ نمره ارزیابی دانش آموز را به خود اختصاص دهد و آموزش‌های ارائه شده باقی مانده، با سوالات اختیاری ۴ نمره داشته باشد و یک فرصتی برای آن‌ها باشد که یک پنجم پایانی کتاب را مطالعه کرده‌اند.

کمرئی درباره اجباری شدن استفاده و عضویت در شبکه شاد برای معلمان و دانش‌آموزان و سایر سوالات مطرح شده از سوی  زاهدی، رئیس کمیسیون آموزش گفت: دغدغه‌های مالی و حقوقی پیرامون شبکه شاد باید در حوزه‌های کارشناسی مربوطه بحث شود؛ اما هر دو پلتفرمی که در اختیار آموزش و پرورش قرار گرفته در پشت آن افراد زبده‌ای از دانشگاه شریف حضور داشتند و در پلتفرم تعاملی آموزش الکترونیکی نیز شرکت همراه اول ورود کرده و هر دو پلتفرم به صورت رایگان هبه شده و پلتفرم شبمه تعاملی را همراه اول تا ۱۵ سال تضمین کرده که خدمات پشتیبانی و بروزسانی را انجام دهد اما ابعاد حقوقی دیگر باید در جای خودش بررسی شود.

معاون آموزش متوسطه اظهار کرد: این پلتفرم در یک زمان ۱۵ روزه عینیت یافته و ماموریت آموزشی ما ارجح بوده و خود ما وارد ابعاد اجرایی و فنی نشده ایم. اما مدل اجرایی شبکه شاد همانند مدرسه است؛ فقط وارد فضای مجازی شده است. بچه‌ها فقط تعامل متنی را دارند و یک پیام رسان متناظر با ساختار مدرسه است و اطلاعات را از سناد گرفته ایم و موارد امنیتی تا حد ضرورت رعات شده است. دلیل عدم حضور پیام رسان‌های داخلی این بوده که آن‌ها در زمان امضای قرارداد ضعیف پای کار آمدند و مشارکتشان در نیمه راه قطع شد.

او  در پاسخ به اینکه بیش از ۲۷ و نیم میلیون دانلود آموزش‌های تلویزیونی از تلوبیون و سروش انجام شده است، چرا برای تقویت مدرسه تلویزیونی تلاش نمیشود؟ گفت: از رسانه‌ها به عنوان مکمل استفاده می‌کنیم و هرنوع رسانه‌ای حکم رسانه مکمل را دارد. در شرایطی تلویزیون جایگزین معلم شده بود، اما ماهیت تعاملی ندارد و امکان ادامه به روش قبلی نبود، اما در فضای مجازی امکان تعاملی بودن با معلم بیشتر برقرار است.

کمرئی ادامه داد: ۱۱ میلیون نفر عضو شبکه شاد هستند و نشان دهنده این است که این قابلیت در شبکه وجود دارد. درباره مدارس ضرورت نصب شبکه را تاکید کردیم. اجباری است و معلوم نیست شرایط مشابه کرونا را باز داشته باشیم یا خیر. در کشور در معرض بلایای طبیعی قرار داریم و باید واکنش سریع داشته باشیم. اکنون آموزش و پرورش دارد دستورالعمل آموزش در فضای بحران را تهیه می‌کند و در مقدمات کار است.

امتحان هماهنگ در پایه نهم نداریم

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش درباره چگونگی برگزاری امتحانات دانش آموزان هفتم تا یازدهم (متوسطه اول و دوم به جز دوازدهم) گفت: از عید به این سو چند سناریو داشتیم و بر روی روش‌های ارزیابی برای پایان خوب، متمرکز شدیم. ارزشیابی در شش پایه اول دوره ابتدایی که توصیفی است و آزمون هماهنگ پایه ششم هم منتفی شده است. امتحانات پایه نهم نیز به جهت تاثیر در هدایت تحصیلی، به صورت هماهنگ استانی برگزار می‌شد، اما امسال هماهنگ نخواهد بود و آن را ضروری نمی‌دانیم.

او  ادامه داد: اما برای ارزشیابی ها، ابتدا باید دید دانش آموزان فضای آموزش حضوری را تجربه می‌کنند یا خیر؟ اگر بازگشت به مدرسه داشته باشند طبیعتا ارزشیابی‌های ما مشابه روش‌های سنجش قبلی است؛ به غیر از موضوع حجم دروس که بر اساس مدل ارائه شده، مدیر و معلم درباره آن به صورت غیرمتمرکز تصمیم می‌گیرند و آموزش را پایان میدهند. اما حالت دوم این است که امکان حضور مهیا نشود.

کمرئی افزود: البته ترجیح ما آزمون‌های حضوری با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و در صورت صدور مجوز از سوی مراجع مربوطه است. اما اگر نشد؛ چاره‌ای جز ارزشیابی غیرحضوری نداریم که طراحی شده و دستورالعمل آن تبین شد و یک مرحله در شورای عالی کلیاتش بحث شده است.

معاون آموزش متوسطه بیان کرد:  به این شکل است که معلمان بر اساس آموخته‌های دانش اموزان به میزان حجم تدریس شده با روش‌های چهارگانه مکمل و بر اساس ارزشیابی مستمر نوبت اول دانش آموز و همچنین عملکرد یک ماهه بعد از آن تا تعطیلی مدارس، ارزشیابی نهایی را انجام دهند. در واقع همان کاری بود که در دوره ابتدایی انجام میشود و حالا به پایه‌های بالاتر تعمیم پیدا می‌کند.

آزمون اینترنتی برگزار نمی‌شود

معاون آموزش متوسطه  در پاسخ به اینکه آیا آخر سال آزمون اینترنتی گرفته خواهدشد یا خیر کفت: خیر، آزمون اینترنتی هماهنگ گرفته نخواهد شد، ولی معلم‌ها دارند آزمون‌ها و ارزشیابی‌ها را انجام و تکالیف را از سوی دانش اموزان دریافت می‌کنند. ارزشیابی از فرایند آموزش انجام میشود.

او  درباره پایه دوازدهم بار دیگر گفت: امتحانات پایه دوازدهم قطعا حضوری خواهد بود و حجم امتحانات هم ۸۰ درصد محتوا با ۲۰ نمره خواهد بود و ۲۰ درصد هم نمره اختیاری است تا آموزش‌های ارائه شده دوره کرونا هم ترتیب اثر داده شود. آزمون کنکور هم بر اساس آن خواهد بود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
امیر حسین
۰۸:۲۴ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
بار عرض سلام آقای وزیر بهداشت ما می دانیم باید حضوری بدیم خب یک چیزش بده برای پایه نهم
اگر ما کرونا بگیرم کردان کی هست پس مجازی کنید خواهش می کنم
به خاطر کرونا مگیم مجازی بگیرد
Iran (Islamic Republic of)
دانش اموز ساده
۱۹:۴۸ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۰
اقا من یه دانش اموز پایه نهمی هستم من ۲ تا خواهر کوچک تر از خودم دارم و مادرم مشکل ریه داره اگه من برم مدرسه از یه نفر که ناقل یاشه کرونا بگیرم بعد بیام به خانوادم منتقل کنم بعد خدایی نکرده مشکلی پیش بیاد یکی تون گردن میگیره، اقا میگید با رعایت پرتوکل ها ولی نمیشه مخصوصا تو این وضع الان کرونا که دیگه داره هر کشوری یکی یه یه دونه جهش یافتشو بیرون میده اقا مشکل شما تقلب کردن ما هست که به نظر خودتون از جونمون با ارزش تره ،میشه هزار بار رشترو عوض کرد ولی نمیشه از اول جونمون رو انتخاب کنیم لطفا لطفا و لطفا امتحانات رو غیر حضوری کنید # نه ـ به ـ امتحانات ـ‌حضوری # جانمان ـ با ـ ارزش ـ تر ـ است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۹ ۲۲ فروردين ۱۴۰۰
مگه میشه . مگه داریم . یعنی انقدر مملکتمون نابوده که جون جوونای کشورمون واسشون مهم نیس . تا کجا بی عدالتی . ما که پارسال پر از استرس بودیم . حالا که نهمی ها این امتحان که ایندشون رو میسازن باید حضوری بشه . مگه داریم . مگه میشه . بعد میگن چرا کشورمون عقب موندس . به خاطر همین مسئولین ناشایست که فقط به فکر خودشون هس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۵ ۰۶ خرداد ۱۳۹۹
سلام به اقای وزیر
لطف کنید امتحانمون رو تو مدرسه نگیرید
خودما وخانواده هامون واقعا نگران هستند
لطفا یکم منطقی باشید
ماهمون نمراتی ک نوبت اول گرفتیم نوبت دومم میگیریم
یکم توجه کنید ب اصرار های دانش اموزان پایه نهم
Iran (Islamic Republic of)
امیرمهدی
۰۲:۳۵ ۰۶ خرداد ۱۳۹۹
سلام ببخشید تقصیر ما هست که امتحاناتمون افتاده زمانه کرونا مگه ما جونمون زیاد تر از بقیس که امتحان های ما که نهم هستیم باید حضوری باشه اگه کرونا بگیریم کی پاسخگو هست لطف کنید نگرانی های ما و خانوداه هایمان را جدی بگیرید خودتون رو جای ما بگذارید اگه تونستین با این استرس و نگرانی کرونا امتحان بدین در آخر لطف کنید سریعتر اعلام کنید که امتحانات به صورت غیرحضوری باشه لطفا لطفا به ما دانش آموزان و خانواده هایمان توجه کنید و نگرانی هایم را درک کنید
Iran (Islamic Republic of)
یه بنده خدا
۱۷:۰۶ ۰۵ خرداد ۱۳۹۹
خب جناب وزیر شما با نهم ها مشکل دارین یک کلام بگین بریم بمیرین ما کارخودمونو انجام میدیم وقتی یه نهمی کرونا گرفت واقعا اون وقت فک میکنین تقصیر کیه تقصیر کسی که اصرار به حضوری بودن داره خوده خدا داره میبینه تقاص کار های اشتباهتون رو اون دنیا پس میدین
Iran (Islamic Republic of)
یه کلاس نهمی
۱۳:۲۲ ۰۵ خرداد ۱۳۹۹
اگه مسئولین بیشتر فکر میکردن الان می‌فهمیدم که امتحانا باید غیر حضوری باشه.
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۷:۰۷ ۰۵ خرداد ۱۳۹۹
دلت خوشه مسیولین براشون جون نهمی ها مهمه مگه
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۱:۱۶ ۰۱ خرداد ۱۳۹۹
لطفا امتحانات نهم را غیر حضوری کنید برای دانش اموزان خیلی خطر دارد که به کرونا مبتلا بشن
Iran (Islamic Republic of)
دهم
۰۸:۵۶ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
بابا این چه کاریه یه سال دیگه ما همین پایه رو بخونیم ک بهتره یا بر اساس نویت اول نمره بدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۳ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
با تشکر ویزه از مسئولین آموزش وپرورش که بدون توجه به نگرانی های والدین وبدون اعتنا به نظرات خانوادهها. هیچ تغییری درامتحانات حضوری نهم انجام ندادند و امتحانات به صورت حصوری انجام می شود باز شرمنده مون کردند کاش فقط یک لحظه خودشون را جای ما می گذاشتند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۴ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
وای جی سی تروخدا تروخدا لطفا لطفا این تمدید نظام قدیمو پیگیری کنین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۴ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
نظام قدیمو پیگیری کنین
Iran (Islamic Republic of)
علی پور
۲۰:۵۲ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام، ما دوتا بچه معلول توی خونه داریم و دخترمون کلاس نهم هست و ما به شدت نگران وضعیت بچه هامون هستیم.اگه امتحانات حضوری باشه، و دخترمون توی مدرسه کرونا رو به خونه بیاره، وضعیت دوتا معلول مون به خطر می افته.ما باید چیکار کنیم؟کرونا که شروع شد، ما به خاطر وضعیت این دوتا بچه معلول مون از قم خارج شدیم و به جنوب اومدیم که مریض نشن.
Iran (Islamic Republic of)
مبینا
۲۲:۱۵ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
اگر برای نهم نمرات نوبت اول رو بزنن چه اشکالی داره. دانش آموز برای نوبت اول هرکاری کرده نوبت دوم هم میکنه. لطفا لطفا طبق نمرات نوبت اول و ارزشیابی و هرکاری که توی آموزش آنلاین انجام دادیم نمره را قرار دهید. دبیر ها در فضای مجازی داعم امتحان میگرفتن. تکلیف میدادن. از همون ها نمره بگذارند. گذاشتن این نمرات و نمرات نوبت اول چه اشکالی داره.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۰:۵۹ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
توروخدا امتحانات پایه نهم را غیر حضوری کنید خواهش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۸ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
وای جی سی لطفا توروخدا جون هرکی دوست داری از سنجش یه مصاحبه بگیرید و درباره نظام قدیم هم بپرسید که آیا بودجه بندی ماهم تغییری میکنه یا نه؟ایا اون ۲۰ درصد برا مام حذف میشه یا نه یا چی؟ بخدا میخوایم درس بخونیم الان سردرگمیم لطفااا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۱ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
یعنی چی کنکور از 80درصد مطالب خب ما الان داریم جمع بندی میکنیم زودتر اعلام کنن که ما زمانمون را روی مبحث دیگه بزاریم
دیگه داریم میمیریم از استرس
Iran (Islamic Republic of)
زهره
۱۴:۴۵ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
بلاخره امتحان نهایی دوازدهم حضوری هست یا غیر حضوری
یه جا نوشته حضوری یه جا دیگه نوشته غیر حضوری ؟
تکلیف ما چیه؟
Iran (Islamic Republic of)
کنجکاو
۱۳:۴۶ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
درمورد امتحانات پایه دوازدهم کفته شده غیر حضوری ویکبار گفته شد ه حضوری تکلیف چیه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۶ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
اقا ایشون چه ربطی به سنجش داره که میاد تعیین میکنه کنکور چجوری باشههههههه؟؟؟؟؟؟؟؟ تو رو قران حذف نکنید بسه دیگه ، بخدا پیر شدیم از دستتون ، والا سالای قبل از اسفند خیلیا مدرسه نمیرفتن بعد حالا چی؟ درضمن اون فصلای اخر به شدت آسونه میتونن جای این حرفا کنکور رو ۴ هفته عقب بندازن تا اونو بخونن، الانم میتونن بخونن، اون دوتا فصل اخر بیشترش حفظیه وای چرا من اینجا بدنیا اومدم چرااااااا
آخرین اخبار