پیامبر اکرم (ص) در ۱۴۰۰ سال پیش اولین شخصی بود که به رعایت بهداشت در مقابله با بیماری‌های همه‌گیر توصیه کردند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، دین اسلام تأکید زیادی بر بهداشت و طهارت فردی دارد.

 خانم رز، استاد دانشگاه لوتران کالیفرنیا معتقد است؛ آداب اسلامی در کنار استفاده از صابون یا ماده ضدعفونی کننده‌ها دست‌ها می‌تواند در بحران کرونا و رعایت بهداشت و ممانعت از ابتلای انسان به ویروس موثر باشد که تأیید دیگری بر اهمیت احکام بهداشتی اسلام است.

حدود یک ماه پیش، روزنامه نیوزویک آمریکا در مقاله‌ای به توصیه‌های پیامبر اسلام (ص) در خصوص نظافت و نوع واکنش در قبال بیماری‌های واگیردار پرداخت، تعالیمی که به نوشته این روزنامه، این روز‌ها پزشکان به شدت به آن‌ها توصیه می‌کنند.

در این مقاله که به قلم کریچ کانسیدین نوشته شده، آمده است که شیوع کرونا در سراسر جهان باعث شده که دولت‌ها و رسانه‌ها برای ارائه توصیه‌های بهداشتی جهت مبارزه با این ویروس تلاش کنند و همچنین مراجعه به متخصصین امور بهداشتی و پزشکی به خصوص بیماری‎های واگیردار افزایش یافته است.

دکتر «آنتونی فوسی» متخصص پیشگیری و دکتر «سانجای جوبتا» خبرنگار پزشکی به این روزنامه گفت: لزوم نظارت و رعایت قرنطینه از مهم‌ترین تدابیر برای جلوگیری از بیماری‌های واگیردار است.

نویسنده مقاله در پاسخ به این سوال که چه کسی برای اولین بار به رعایت بهداشت و لزوم رعایت قرنطینه برای جلوگیری از شیوع بیماری واگیردار توصیه کرد، نوشته است: پیامبر اسلام (ص) در ۱۴۰۰ سال پیش اولین شخصی بود که به رعایت بهداشت در مقابله با بیماری‌های همه‌گیر توصیه کردند.

پیامبر در مقابله با بیماری‌های همه‌گیر چه کردند؟

او در ادامه این مقاله افزود: علی رغم اینکه حضرت محمد (ص) به هیچ وجه کارشناس بیماری‌های مرگبار نبود، اما یک توصیه خوب برای جلوگیری و مبارزه با شیوع بیماری واگیر دار همچون کرونا دارد.

طبق این مقاله، پیامبر اسلام (ص) توصیه کرده است که مبتلایان به بیماری از افرادی که سالم هستند جداسازی شوند و به انسان‌ها توصیه کرده است که به صورت روزانه نظافت خود را رعایت کنند.

نویسنده در ادامه احادیثی از پیامبر اسلام را در این خصوص در مقاله خود ذکر کرد.

تأکید پیامبر اکرم (ص) به جداسازی افراد مبتلا از افراد سالم

او نوشت: به گفته پیامبر اسلام هنگامی که شنیدید در سرزمینی طاعون آمده وارد آن‌جا نشوید؛ اما اگر در مکانی که شما هستید طاعون آمد از آن خارج نشوید؛ همچنین به جداسازی مبتلایان به بیماری‌های عفونی از دیگر افراد سالم تأکید کرده است.

توصیه اسلام به استفاده از دارو در درمان بیماری همه‌گیر

این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشت: پیامبر اسلام در ایجاد توازن میان ایمان و عقل حکیمانه رفتار می‌کرد در حالیکه در خلال هفته‌های گذشته برخی گفتند که صرف دعا کردن می‌تواند ما را از ویروس کرونا حفظ کند و نیازی به رعایت قواعد قرنطینه نیست.

این نویسنده آمریکایی در پایان نوشت که علی رغم اینکه پیامبر اسلام (ص) می‌گوید: دین یک قانون اساسی جامع برای زندگی بشر است، اما از پیروانش می‌خواهد تا اقدامات پیشگیرانه را برای تضمین امنیت و سلامت و رفاه خود را در پیش گیرند.


بیشتر بخوانید:

احتمال تولید واکسن کرونا تا شروع موج دوم

توصیه‌های تغذیه‌ای برای روزه اولی‌ها

ویروس کرونا؛ چند راهکار ساده برای درمان بی‌خوابی در دوران خانه‌نشینی

تأثیر روزه‌داری بر عملکرد ریه‌ها

مصرف زیاد ویتامین‌ها باعث پیشگیری از کرونا نخواهد شد


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.