رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه گفت : یکی از حوزه‌هایی مورد توجه امسال، بحث تجارت خارجی است در این راستا بخش عمده‌ای از منابع ملی در اختیار استان را به تکمیل زیرساخت‌های بخش تجارت خارجی اختصاص داده‌ایم.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛حبیب‌الله وفایی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه گفت : وظیفه و رسالت اصلی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در حوزه اقتصادی استان است که با تبیین و تعیین برنامه‌های اقتصادی کوتاه مدت، بلند مدت و میان مدت زمینه افزایش رفاه و معیشت هم‌استانی‌ها را به وجود می‌آورد.

او با اشاره به بسته شدن پرونده بودجه سال ۹۸، گفت : سال گذشته توانستیم برای استان یک‌میلیارد و ۶۰۰ میلیارد تومان از مرکز از طریق منابع مختلف از جمله منابع استانی، ملی، ردیف‌های متمرکز و سایر ردیف‌های که در قانون پیش‌بینی شده، پول اخذ کنیم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمانشاه افزود: تقریبا نصف این رقم حدود ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبارت استانی است که در قالب جدول ۱۰ «اعتباراتی که به صورت مستقیم در اختیار خود استان قرار می‌گیرد» و ردیف‌های متفرقه استانی و نصف دیگر هم در قالب ردیف‌های ملی اخذ شد.

وفایی گفت: در مجموع ۵۵ درصد این یک‌هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان به استان تخصیص داده شده و معادل همین رقم در استان در راستای پروژه‌های عمرانی که به اقتصادی استان کمک کرده، هزینه شد.

او در خصوص هزینه‌کرد اعتبارات استانی، گفت: بخشی از این اعتبارات در قالب اعتبارات بحران در راستای تخریب‌های ناشی از بلایای طبیعی ازجمله سیل و زلزله، بخشی در راستای تحقق اشتغال و رفع بیکاری، بخشی در قالب بازارچه‌های مرزی، بخشی برای توسعه روستاها، توسعه زیرساخت‌های استان در بحث اربعین، کمک به طرح‌های فاضلاب شهری و... هزینه می‌شود.

این مسؤول ادامه داد: با تمام فراز و نشیب‌ها توانستیم اعتبارت سال ۹۸ را در این قالب‌ها ساماندهی کنیم و به اجرای فعالیت‌های عمرانی، اقتصادی و اشتغالزایی در استان بپردازیم.

او با اشاره به یک ارتباط منطقی بین پروژه‌های ملی و استانی در بودجه سال ۹۹، افزود: در واقع سقف اعتبارات ملی تا حدود زیادی با برنامه‌های توسعه اقتصادی استان لینک شده است.

وفایی به جامع بودن برنامه و توجه به تمام بخش‌های کشاورزی، گردشگری و... اشاره کرد و گفت: مسئله بیکاری به عنوان یک مسئله نهادینه به‌عنوان بیکاری ساختاری در اقتصاد استان شکل گرفته و از این رو برنامه‌های اقتصادی در این راستا معطوف کرده‌ایم.

او ادامه داد: طی ۲ سال گذشته نرخ رشد بیکاری به میزان ۵.۹ درصد کاهش داشته که نشان می‌دهد برنامه‌ریزی در این راستا تا حدودی پاسخگوی نیاز استان بوده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمانشاه ادامه داد: یکی از ردیف‌های که در سال گذشته از مرکز گرفته‌ایم بحث توازن ملی بوده، رقمی حدود ۲۵۰ میلیارد تومان که برای بیش از ۶۰ پروژه هر ساله تخصیص داده می‌شد، اما امسال این کار را نکردیم.

او گفت: یکی از حوزه‌هایی مورد توجه امسال، بحث تجارت خارجی است در این راستا بخش عمده‌ای از منابع ملی در اختیار استان را به تکمیل زیرساخت‌های بخش تجارت خارجی اختصاص داده‌ایم.

وفایی ادامه داد: حدود ۷۰ درصد از این ۲۵۰ میلیارد تومان توازن ملی را به پروژه‌هایی که مربوط می‌شوند به آن دسته از جاده‌های مواصلاتی که به پایانه‌های مرزی استان در راستای رونق گرفتن صادرات و واردات ختم می‌شود، اختصاص داده شده است.

او ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک استان با کشور عراق را بازار بزرگی در غرب دانست و گفت: پروژه جاده گیلان‌غرب به سومار در راستای توسعه صادرات و ارزآوری کشور، تامین بازار تجارت خارجی و... شروع شده است.

این مسؤول به توسعه زیرساخت‌های پایانه‌های شوشمی و شیخ صالح اشاره‌ای داشت و گفت: این سه پروژه در اولویت برنامه‌های امسال هستند تا منابع را به سمت خلق و تولید ثروت پیش ببریم.

اولویت برنامه‌ها امسال استان به گفته وفایی، به نتیجه رساندن پروژه‌های نیمه‌تمام استان است و در این خصوص، افزود: تکمیل فاز اول منوریل کرمانشاه را به طور جد در برنامه داریم و پیگیر آن هستیم.

او با دعوت از سرمایه‌گذاران برای مشارکت در اقتصاد استان، خاطرنشان کرد: شاید یکی از دلایل مشکلات عمیق اقتصاد کرمانشاه، وابستگی بیش از حد به اقتصاد دولت است، مردم در عرصه‌های اقتصادی کمک کنند و و بهترین راهکار در این خصوص حضور در عرصه تولید است.

وفایی گفت: امسال استان در سال جهش تولید با توجه به ظرفیت‌های بخش صنعت، معدن، کشاورزی، گردشگری، مسکن و ...، برنامه‌های بسیار خوبی دارد؛ مردم می‌توانند در قالب پروژه‌های عمرانی می‌توانند مشارکت و سرمایه‌گذاری بومی داشته باشند .

 

 

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.