فرماندار شهرستان نهبندان گفت: هم اکنون ۳۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان نهبندان آلوده به ملخ صحرایی شناسایی شده است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ، بیکی فرماندار شهرستان نهبندان در ستاد مدیریت بحران این شهرستان نهبندان، گفت: این شهرستان در موضوع ورود و هجوم ملخ‌های صحرایی در وضعیت بحرانی است.

او افزود: با درخواست مجموعه شهرستان، بازدید‌های میدانی از سوی معاون استاندار خراسان جنوبی و مدیرکل بحران استان از کانون‌های ملخ انجام شده است.

بیکی بیان کرد: امکانات شهرستان برای مبارزه با بحران هجوم ملخ‌های صحرایی کم است، بنابراین همه دستگاه‌های اجرایی باید همکاری لازم را با جهاد کشاورزی شهرستان داشته باشند.

فرماندار شهرستان نهبندان تصریح کرد: هم اکنون ۳۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان نهبندان آلوده به ملخ صحرایی شناسایی شده است که این حجم سطح آلوده، در روز‌های آینده و بعد از پایان مرحله اول پورگی ملخ‌ها بیشتر خواهد شد.

او با بیان اینکه  ۲۰، کانون آلوده به ملخ صحرایی در نهبندان شناسایی شده است، اظهار کرد: با پایش همه نقاط شهرستان باید کانون ها، با امکانات، نیروی انسانی و ماشین آلات کم سم پاشی شوند و بنابراین نیازمند یک برنامه ریزی دقیق هستیم.

بیکی با اشاره به نیاز به وجود هواپیمای سم پاش، ادامه داد: با توجه به افزایش سطوح آلوده به ملخ صحرایی، باند فرود و پرواز هواپیمای سم پاش باید مشخص شود.

لزوم همکاری گروه‌های مردمی و دهیاری ها

فرماندار شهرستان نهبندان تصریح کرد: از سم پاش‌ها و تجهیزات ادارتی مانند منابع طبیعی، دامپزشکی و جهاد کشاورزی و شهرداری استفاده می‌شود، ولی گروه‌های مردمی، هلال احمر و دهیاری‌ها باید در خصوص سم پاشی همکاری کنند.

او با تاکید بر پایش تمامی نقاط آلوده به ملخ صحرایی، گفت: باید از ظرفیت بخشداری ها، دهیاری‌ها و شورا‌ها در شناسایی کانون‌های بحرانی استفاده کرد، بنابراین دهیاران باید به صورت میدانی از اراضی کشاورزی بازدید و گزارش کار را به بخشداری‌ها ارائه دهند تا کار شناسایی کانون‌های بحرانی و آلوده به ملخ صحرایی تسهیل شود.

بیکی با بیان اینکه کشاورزان باید از چرای دام در مناطق سم پاشی شده خود داری کنند، گفت: باید اطلاع رسانی چند رسانه‌ای در این مورد انجام شود تا در کنار موضوع مبارزه با ملخ‌های صحرایی، آسیبی به دامداری‌ها وارد نشود.

فرماندار نهبندان با بیان اینکه هم اکنون ملخ‌های صحرایی در نهبندان در مرحله اول پورگی یعنی تخم ریزی هستند، افزود: همزمان با تولید پوره ها، حجم وسیعی ملخ؛ شهرستان نهبندان را در برخواهند گرفت که آسیبی جدی به محصولات باغی و کشاورزی وارد خواهد شد.

او  با بیان اینکه هم اکنون ۱۰ استان کشور درگیر هجوم ملخ شده اند، اظهار کرد: امسال حجم هجوم ملخ‌ها با توجه به رطوبت زمین بسیار زیاد و شرایط و بستر برای تولید ملخ‌ها فراهم است.

انتهای پیام/ ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.