مریم خالد نژاد، کارشناس ژنتیک معاونت بهداشتی علوم پزشکی البرز در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، گفت: باتوجه به اقداماتی که از سال ۷۶ انجام شده از سه سال پیش تا کنون نوزادی مبتلا به تالاسمی در البرز متولد نشده است.
کارشناس ژنتیک معاونت بهداشتی علوم پزشکی البرز افزود: در البرز سه سال است که جنین ماژور متولد نشده و ادامه این روند مستلزم همکاری زوجها و خانوادهها با کادر بهداشت و درمان است.
خالد نژاد با بیان این که زوجین باید غربالگری انجام دهند که اگر به تالاسمی مبتلا بودند وارد برنامه شوند، گفت: اگر جنینی به تالاسمی ماژور مبتلا بود میتوانیم سقط قانونی انجام دهیم.
او با اشاره به این که بیماری تالاسمی یک نوع کم خونی است که به دو صورت ماژور و مینور در جامعه دیده میشود، افزود: اگر دو شخص مبتلا به مینور باهم ازدواج کنند احتمال دارد مینور شدن نوزاد، ۵۰ درصد؛ ماژور شدن او، ۲۵ درصد و سالم بودن، ۲۵ درصد است.
کارشناس ژنتیک معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی البرز افزود: بیشترین تولدهای ماژور به دو دلیل انجام میشود اول ازدواج غیر ثبتی و دوم ازدواج اتباع بیگانه زیرا عقدشان محضری نیست بنابراین برای آزمایش اقدامی انجام نمیدهند.
خالد نژاد گفت افزود: بیماری تالاسمی یک بیماری ارثی و شایع در ایران است.
او گفت: زوجین قبل از ازدواج با یک آزمایش خون ساده میتوانند از تولد فرزند مبتلا به تالاسمی جلوگیری کنند.
خالد نژاد گفت: در زمان شیوع کرونا نیز خدمات با کیفیت ژنتیک شامل غربالگری زوجین پیش از ازدواج با رعایت موازین بهداشتی و نوبت دهی در مراکز مشاوره ازدواج شهید راست روش کرج، شهدای فردیس، شهید زارع نژاد نظرآباد و شهید کلیم الله ساوجبلاغ توسط همکاران محترم انجام می شود.
انتهای پیام /ر. خ