به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت اظهار کرد: بر اساس گفته رئیس سازمان جهانی بهداشت، اهداف اصلی مبارزه با ویروس کووید ۱۹ حفظ سلامت ، معیشت و اقتصاد مردم است.
او افزود: قاعدتاً با رعایت نکردن درصدی از دستورالعملهای بهداشتی در حین بازگشاییها نوعی رقابت و تناقض در بین این دو هدف به وجود میآید.
حریرچی ادامه داد: هر گونه بازگشایی که برای تأمین معیشت و نیازهای اقتصادی مردم انجام میشود، باید با رعایت دستورالعملهای بهداشتی به حداکثر ممکن برسد .
او تأکید کرد: هرگونه افزایش حضور مردم در اجتماع و هرگونه تردد در سطح شهرها که دارای اثرات اقتصادی و معیشتی قابل توجه نباشد، در شرایط همهگیری فعلی میتواند مضر و خطرناک باشد.
معاون کل وزارت بهداشت تصریح کرد: رعایت عدالت در سلامت و عدالت در ارائه خدمات بهداشتی درمانی درباره ویروس کرونا دستاورد عظیم جمهوری اسلامی در دوره اخیر است.
بیشتر بخوانید: علائم خاموش ویروس کرونا در سالمندان
او با بیان اینکه برخلاف کشورهای غربی، در درمان بیماران کرونایی تبعیض قائل نمی شویم، گفت: مجموعه اقدامات بهداشتی درمانی در این دوران بدون هیچ تبعیض جغرافیایی، قومی، سنی، جنسیتی و طبقاتی انجام شده است. مراقبت از یک بیمار مبتلا به کرونا در مناطق محروم و دور دست کشور در سیستم دولتی، بیمارستانهای دولتی مشابه یک آدم ثروتمند یا یک مسئول سیاسی در مرکز کشور انجام شده است.
معاون کل وزارت بهداشت گفت: سونامی اطلاعات غلط درباره بیماری کرونا در سطح جامعه و حتی در مقالات علمی موضوع مهمی است. هماکنون بسیاری از پژوهشها و مقالات علمی که منتشر میشوند، غیر قابل اعتماد و اشتباه هستند.
او افزود: مجلات علمی که درباره ویروس کرونا منتشر میشوند، فاقد طراحی و زمانبندی مناسب هستند و هم داروی مناسبی بر روی آنها انجام نشده است. باتوجه به تجریبات اخیر، باید منتظر رد وکتمان کردن برخی مقالات علمی بعد از انتشار آنها باشیم.
حریرچی ادامه داد: هر گونه پژوهشی درباره کرونا ممکن است در ابتدا درست به نظر برسد، اما با فاصله اندک بطلان آن تحقیق مشخص شود، به همین دلیل من از مردم خواهش میکنم که با دید تردید نسبت به مقالات نگاه کنند.
او با اشاره به مردمی که با حضور در مساجد، پروتکلهای بهداشتی را رعایت کردند، گفت: افزایش ابتلا در برخی از استانها به دلیل حضور مازاد مردم است.
معاون کل وزارت بهداشت یادآوری کرد: هموطنان با نصب نرم افزار ماسک بر روی موبایل خود میتوانند شهرهای سفید و جاهایی آلوده را مشاهده کنند.
حریرچی در پاسخ به باشگاه خبرنگاران جوان، درباره احتمال بازگشایی دانشگاه ها بعد از ماه رمضان گفت: اگر روند نزولی بیماری حفظ شود و ادامه پیدا کند، ممکن است بعد از ماه رمضان تصمیماتی در خصوص بازگشایی دانشگاهها در ستاد مرکزی گرفته شود. اگر دانشگاهها باز شود، حضور در کلاسها اختیاری خواهد بود. امیدواریم در پایان ترم بتوانیم امتحانات را به شکل حضوری برگزار کنیم.
معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه همچنان نگران خوزستان هستیم، تصریح کرد: آمار مبتلایان به کرونا در این استان افزایشی است. از مردم خوزستان درخواست داریم که به فاصلهگذاری اجتماعی بیشتر توجه داشته باشند.
او افزود: باید توجه کرد که اپیدمی کرونا در خوزستان نسبت به سایر استانها و به ویژه استانهای جنوبی کشور دیرتر آغاز شده و به دنبال آن پیک دیرتری در این استان داشتیم. این میزان ابتلا در خوزستان نشان داد که گرمی آب و هوای یک منطقه، موجب از بین رفتن کرونا نمیشود. باید در همه استانها اقدامات بهداشتی و درمانی را رعایت کنیم و آماده باشیم تا بعد از فصل گرما هم با ویروس کرونا زندگی کنیم.
حریرچی با اشاره به انتشار مقالهای درباره درصد شیوع کرونا در برخی استانها مثل گیلان که با انجام تست سرولوژیک اعلام شده بود و پیش بینیها درباره میزان ابتلای جمعیت کشور به کرونا گفت: با انجام تست آنتی بادی کرونا در برخی استانها مانند گیلان، درصد بالایی از میزان درگیری گزارش شده است.
او ادامه داد: ۳۳ درصد میزان ابتلا به کرونا میتواند زیاد و خارج از عرف محسوب شود، اما به طور کلی تخمین زده میشود که ۱۰، ۱۲ و ۱۵ درصد از افراد کم علامت و بی علامت به کرونا مبتلا باشند و اگر این عدد صحت کامل داشته باشد و تایید شود نشان میدهد که ما ابتلای ۱۰ تا ۱۵ درصدی در جمعیت داشته ایم، اما اگر درصد مرگ و میر و بستری در بیمارستانها به میزان کنونی و همین قدر پایین باشد، ما دستاورد خوبی داشته ایم وهمه اینها نتیجه توانمندی سیستم بهداشتی و درمانی کشور علی رغم ابتلای چندین میلیونی است.
بیشتر بخوانید: بازگشاییها به معنی عادی شدن شرایط نیست
حریرچی در پاسخ به این سوال که آمار نیمی از مبتلایان مربوط به تهران و خوزستان است و آیا احتمال بازگشت تعطیلیها وجود دارد یا خیر بیان کرد: تهران جمعیت بالایی دارد و آمار مبتلان هم بالتبع بالاست، در استان خوزستان هم روند ابتلا افزایشی است. سیاست وزارت بهداشت هم اقدام بر اساس تقسیم بندی شهرستان های کم خطر، خطر متوسط و خطر بالاست.
او تاکید کرد: اگر بازگشاییها موجب افزایش موارد ابتلا شود، به طور حتم تصمیمات سختگیرانه تری اتخاذ میکنیم و احتمال بازگشت تعطیلی ها وجود دارد.
حریرچی ادامه داد: اهواز دومین شهر کشور از نظر جمعیت، حاشیه نشینی است و در حال حاضر هم بیشترین موارد مبتلا به کرونا در استان خوزستان مربوط به شهر اهواز است و باید تدابیر مناسبی اندیشیده شود.
او افزود: تهران هم با توجه به تراکم جمعیت و جمعیت شناوری که روزانه به تهران وارد می شود، تفاوت هایی با سایر مناطق کشور دارد. تهران منطقه مهم و خطیری برای ماست و می تواند در مقابله با کرونا پاشنه آشیل باشد.
معاون کل وزارت بهداشت درباره اینکه تهران پاشنه آشیل کروناست و با توجه به بالا بودن آمار ابتلا به کرونا در تهران و احتمال موج دوم کرونا بیان کرد: ما باید واقعیت و نکات مثبت و نگران کننده را بگوییم بنابراین شفاف و صریح اعلام میکنم که در تهران روند مراجعان، بستری در بخشهای عادی و آی سی یو و مرگ و میر ناشی از کرونا نزولی است و موارد ابتلا همچنان قابل توجه تلقی میشود البته ابتلای هزار نفر در تهران، کمتر از میزان ابتلا نسبت به جمعیت در برخی استان هاست، اما هنوز درباره تهران با توجه به ویژگیهای خاص این شهر، نگران هستیم.
او ادامه داد: پیش بینی ما این است که روند نزولی ابتلا به کرونا در یک یا دو ماه آینده ادامه خواهد داشت و روند افزایش نسبی در برخی استانها مشاهده خواهد شد. این مسئله آمار کل کشور را تحت تاثیر قرار نخواهد داد، افزون بر این وقتی روند نزولی است و ابتلا در میلیون نفر به چندین نفر میرسد، نوسانهای جزئی در ابتلا طبیعی است و شهرستان ۱۰۰ هزار نفری که روزی یک تا چهار نفر بستری دارد، نمیتوان این گونه آنالیز کرد.
حریرچی درباره موج مجدد ابتلا به کرونا اظهار کرد: اگر اتفاق غیر مترقبهای نیفتد، انتظار موج شدیدی در هفتههای آینده نداریم و باید به دو گانه سلامت و معیشت مردم توجه کنیم. تند روی از هر دو وجه مطلوب نیست و نباید بازگشاییها را به حداکثر رساند و به سلامت توجه نکرد.
معاون کل وزارت بهداشت درباره عادی سازی شرایط بیان کرد: ما در ۲۳ فروردین در کل کشور و ۳۰ فروردین در تهران بازگشاییها را داشتیم. دوره پنج روزه برای افزایش مراجعات سرپایی و ۲ هفتهای برای موارد بستریها طی شده است و خوشبختانه در این دوره ۲ هفته، روند افزایشی نداشتیم زیرا مردم در اکثر موارد رعایت میکنند و ترددها را کم کرده اند. مواردی که نکات بهداشتی را رعایت نمیکنند تذکرات را به آنها میدهیم و اینکه فکر کنیم روند بد یا خوبی نداریم؛ درست نیست.
او ادامه داد: در سطح جهانی در کشوری مثل آمریکا با وجود اینکه بسیاری از ایالاتها روند صعودی دارند، بازگشاییهای را شروع کرده اند. در بسیاری ایالاتها بیش از روندهای اعلامی در دولت، مردم از خانه خارج شده اند. در انگلیس که هوا آفتابی است حضور مردم در پارکها و اماکن عمومی بسیار بیشتر از چیزی بوده که دولت این کشور مجوز داده است.
حریرچی افزود: در بسیاری از کشورهای اروپایی هم این گونه است و باید کمی به واقعیتهای اجتماعی مردم توجه کنیم و هر چه بیشتر بگوئیم تعطیل شود، دلیل بر دلسوزی نیست بنابراین باید به هر دو مبحث سلامت و معیشت توجه شود.
معاون کل وزارت بهداشت درباره تله مدیسن و ویزیت حضوری تصریح کرد: در برخی دانشگاهها اقدامات بسیار مناسبی برای تله مدیسین صورت گرفته است، همچنین در برخی بیمارستانها ویزیت از دور و درمان مناسب انجام میشود.
او با بیان اینکه تله مدیسین تعرفه جدایی ندارد، اما هزینه کمتری برای ارائه دهنده و دریافت کننده خدمت دارد، گفت: امروز در جلسه ستاد کرونای تهران به بحث پذیرش بیماران عادی در بیمارستانها پرداخت شد. در اکثر بیمارستانها شرایط عادی حکمفرماست و قریب به اتفاق بیمارستانها بیماران کرونایی ندارند باوجود این با رعایت مسائل ایمنی بستری، ورودی جدا برای بخشهای بیماران کرونایی در نظر گرفته ایم.
معاون کل وزارت بهداشت تاکید کرد: اکنون ۹۰ درصد ظرفیت بیمارستانها به ویژه در تهران و شهرهای بزرگ، آماده خدمت رسانی به مردم است و باید از تله مدیسین استفاده حداکثری داشته باشیم. باید توجه داشت در بسیاری موارد مثل آزمایش، جراحی یا حتی فشارخون، بیمار باید حضور فیزیکی داشته باشد بنابراین شرایط بیمارستانها باید به گونه ای باشد که با رعایت نکات بهداشتی بتوانند ارائه خدمت کنند.
او ادامه داد: در بخشهای عادی ماسک و دستکش کافی وجود دارد، باید کاری کنیم مردم پس از ورود به بیمارستان از مشاهده لباسهای فضایی نترسند.
حریرچی درباره تورهای گردشگری و افزایش خطر ابتلا اظهار کرد: ما مجوزی برای تور گردشگری نداده ایم و هنوز مجوز بازگشایی به هتلها داده نشده است مجوز برای استفاده از حمل و نقل عمومی برای موارد اضطراری داده شده است. مردم فقط در موارد ضروری مجاز به سفر کردن هستند
او تصریح کرد: در تورها برای صرفه اقتصادی باید یک اتوبوس یا ون پُر شود. در میان جوانان به ویژه آنهایی که در تورها شرکت میکنند، میتواند ۸۰ تا ۹۵ درصد بی علامت یا کم علامت باشد بنابراین سنجش تب در افراد بی علامت ارزشی ندارد.
معاون کل وزارت بهداشت تاکید کرد: صنعت گردشگری از نظر اشتغال حائز اهمیت است اما تصمیمی برای این صنعت در ستاد ملی مقابله با کرونا گرفته نشده و مجوزی هم صادر نشده است بنابراین هر گونه اقدام مانند برگزاری تور، غیر قانونی است.
حریرچی در پاسخ به سوالی درباره بازگشایی رستورانها برای حضور مردم گفت: باید توجه داشت رستوران بیرون بر به این معنی نیست که غذا حتما باید با پیک برده شود بلکه مردم میتوانند حضوری به رستوران بروند و غذا بگیرند، اما سرو غذا در رستوارن ممنوع است.
او افزود: البته حضور مردم برای گرفتن غذا در وضعیت بیرونبر نباید منجر به تجمع مردم یا صف شود چرا که در اغلب موارد این چنین فاصلهگذاری اجتماعی رعایت نمیشود. از مردم درخواست میکنیم به هر مرکز خرید، یا عرضه کالا و رستوران که مراجعه میکنند، با موبایل QR کد مربوط به واحد صنفی را اسکن کنند، پس از اسکن کد درباره رعایت فاصلهگذاری و بهداشت محیط و چهار سوال پرسیده میشود و مردم میتوانند تخلفها را گزارش و بر نحوه عملکرد واحد صنفی نظارت کنند.
معاون کل وزارت بهداشت تصریح کرد: اگر امکان اسکن کد ندارند در صورت مشاهده تخلف آن را به سامانه ۱۹۰ گزارش کنند، باید توجه داشت که در استانهای غیر از تهران ۸۳ درصد واحدهای صنفی موارد بهداشتی را رعایت کردهاند.
حریرچی در نتایج پلاسما درمانی در درمان بیماران کرونایی اظهار کرد: در استفاده از پلاسما درمانی و استخراج آنتی بادی از بدن بهبودیافتگان در درمان بیماران کرونایی اقدامات خوبی انجام شده است، اما باید توجه کرد که هنوز هیچ درمان و داروی اختصاصی برای کرونا وجود ندارد و درمانهایی که مورد استفاده قرار میگیرد، حمایتی و مراقبتی است. به همین دلیل بر رعایت بهداشت فردی و فاصله گذاری اجتماعی تاکید میکنیم.
معاون کل وزارت بهداشت درباره داروی رمدسیویر و اثربخشی استفاده از آن در درمان کرونا بیان کرد: داروی رمدیسیویر که در آمریکا تبلیغ میشود و ترامپ از آن سخن میگوید، موجب انتشار مقالهای در سازمان جهانی بهداشت شد، اما این مقاله به سرعت از سایت این سازمان برداشته شد چرا که مقاله اصلی اثربخشی دارو روی شش میمون را نشان میداد و قاعدتا وقتی روی انسان یا حیوان مطالعه میکنیم، خود انسان یا حیوان را در مطالعه مورد شمارش قرار میدهیم، اما در این مقاله به جای شش میمون، ۳۶ "لوب ریه" را جزو آمار آورده بودند و نتیجه مطالعه به همین دلیل قابل استناد نیست.
حریرچی گفت: ما اشتیاق رسانهها را در حوزه دارو به دلیل اینکه مردم دوست دارند در این زمینه خبرهای خوبی بشنوند، درک میکنیم، اما تاکید میکنیم که درباره روشهای درمانی مردم و مراکز علمی و پزشکان با احتیاط رفتار کنند و نباید به امیدهای واهی درباره اثربخشی داروها در درمان کرونا دل ببندیم.
معاون کل وزارت بهداشت درباره وسواس مردم در واکنش به بیماری کرونا و مشاهده علامتهایی مثل سرفه گفت: اینکه بدانیم چه زمانی به نقطه تعادل رسیده ایم سخت است. واقعیت این است که مقداری ترس از کرونا و آگاهی مهم است، اما اینکه کرونا موجب سندرومهایی مثل وسواس شود، خوب نیست.
او ادامه داد: باید توجه داشت که ویروس کرونا مدت قابل توجهی با ما خواهد بود و باید یاد بگیرم چطور با کرونا زندگی کنیم. همه یاد گرفتند که دست ندهند، روبوسی نکنند و اگر در هنگام سرفه اصول بهداشتی را رعایت کنند.
حریرچی تاکید کرد: رعایت این نکات بهداشتی احتمال بروز سایر بیماریهای تنفسی مثل سرماخوردگی که موارد ابتلای قابل توجه ای دارد را کاهش میدهد.
معاون کل وزارت بهداشت درباره کمبود داروی بیماران تالاسمی گفت: با توجه به اثرات اقتصادی تحریمها، وقتی منابع ارزی در اختیار ما قرار نمیگیرد و نمیتوانیم تبادل بانکی داشته باشیم، مجبور هستیم استفاده از داروهای تولید داخل را بیشتر کنیم.
او گفت: گاهی ما در مقام انتخاب قرار میگیریم و در شرایطی که نمیتوانیم تبادل ارزی داشته باشیم و دارویی که تولید داخل آن مقرون به صرفه نیست، عقل حکم میکند که این دارو را وارد کنیم و بیماران از نمونه تولید داخل دارو استفاده کنند.
حریرچی درباره آخرین وضعیت غربالگری کرونا اظهار کرد: ما در غربالگری سرعت بسیار خوبی داریم و در سامانه سیب به جز ناب و سینا که چند میلیون نفر را تحت پوشش دارند، ۳۰ میلیون نفر افراد بالای ۱۵ سال در مرحله دوم غربالگری شدند. دستاورد مهمی که حاصل شده این است که موارد ویروسی که کشف میکنیم ۷۰ تا ۹۰ درصد موارد بی علامت، کم علامت یا اطرافیان در تماس با افراد کرونا مثبت هستند. در شرایط عادی این افراد خود مراجعه نمیکردند و شناسایی نمیشدند.
او ادامه داد: اسفند فقط افراد علامت دار تست میشدند و خانوادهها و افراد در تماس با کرونا مثبتها را تست میکردیم. این در حالی است که روز گذشته ۱۵۵۶ مورد کرونا مثبت داشتیم، بیش از ۱۱۰۰ مورد با غربالگری و تماس تلفنی شناسایی شدند. هدف ما این است که به ازای هر بیمار، ۱۰ نفر از خانواده و همکاران را تست کنیم بنابراین استراتژی ما فقط تست است.
معاون کل وزارت بهداشت درباره هزینه کرد یک میلیارد یورویی صندوق ذخیره ارزی که برای مقابله با کرونا به وزارت بهداشت تخصیص پیدا کرد، گفت: از یک میلیارد یورو صندوق توسعه ملی که مقام معظم رهبری برای مقابله با کرونا مجوز برداشت آن را صادر کردند، حدود ۱۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان به بخش بهداشت و درمان برای مقابله با کرونا اختصاص پیدا کرده است.
او افزود: حدود ۵ هزار میلیارد تومان برای حمایت از صندوق بیمه بیکاری استفاده میشود و با همکاری سازمان برنامه و بودجه و سایر دستگاههای نظارتی، تقسیم بندیها برای تخصیص این بودجه انجام شده است.
حریرچی ادامه داد: رقم تخصیصی از صندوق توسعه ملی به طور عمده در حوزه بهداشت، پیشگیری و تقویت سیستم درمانی کشور از نظر زیربنایی برای مقابله با کرونا هزینه خواهد شد. در مرحله اول نزدیک به ۴ هزار میلیارد تومان به وزارت بهداشت تزریق میشود؛ امیدواریم این میزان به زودی در اختیار وزارت بهداشت قرار گیرد.
معاون کل وزارت بهداشت درباره ادعاهای رسانههای معاند خارجی درباره آمار کرونا در ایران گفت: آمار ما شفاف است و ثبت احوال هم آمار را اعلام کرد. رسانههایی که در خارج کشور هستند، ابتدا درباره مشکلات سیستماتیک نظام سلامت کشوری که در ان فعالیت میکنند و حامی مالی این رسانهها هستند، گزارش دهند و بعد درباره آمار کرونا در ایران اظهار نظر کنند.
او افزود: کشوری مثل انگلیس مرگ و میر در مراکز نگهداری سالمندان را در آمار کرونا محسوب نمیکند، اما میگویند چرا ایران علل مرگ و میر به دلیل سایر بیماریها را وزارت بهداشت کرونا اعلام نمیکند!.
حریرچی درباره بازنگری در رنگ مناطق مختلف از نظر کرونا با توجه به روند صعودی کرونا در برخی استانها گفت: شهرستانهای سفید را هر پنج روز یکبار مورد بررسی قرار میدهیم. اگر اتفاق غیرمترقبه و غیرعادی در این مناطق نیفتد، تا دو هفته این سفید بودن اعتبار دارد و بعد از دو هفته ارزیابی مجدد صورت میگیرد و آن را اعلام میکنیم.
او افزود: ما نسبت به چند هفته گذشته روند نزولی ۶۰ تا ۷۰ درصدی بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا داریم و شاهد کاهش ۴۰ تا ۵۰ درصدی پذیرش بیماران در آی سی یو هستیم، طبق تجربیات طی دو هفته اخیر افزایش موارد ابتلا بسیار کم قوت و کم رمق هستند و روند در کل کشور روند نزولی است. براساس پیشبینیها صعود در برخی استانها کم رمق است و به پیک قبلی نمیرسیم.
حریرچی درباره بازگشایی تالارهای عروسی و مجوز نوبت دادن برای مراسمها گفت: در ماه رمضان کسی عروسی برگزار نمیکند. در عین حال من به عنوان یک شهروند، نه به عنوان یک مسئول میگویم که به تدریج داریم یاد میگیریم که بدون تکلف و خرج و قرض و بدون اینکه دل افراد دیگر را بسوزانیم، عروسی یا مراسمهای این چنینی بگیریم.
او ادامه داد: البته برخی افراد متمول مراسم آنچنانی میگیرند، اما باید دانست که گاهی وقتها آهی که مردم میکشند، خیلی مشکلات ایجاد میکند، به نظرم جوانان باید خرج چند ده میلیونی مراسم عروسی را سرمایه کار و زندگی کنند و مجددا تاکید میکنم که این موضوع را به عنوان یک شهروند مطرح میکنم. من در کودکی دیده بودیم وقتی کسی فوت میکند، همسایهها غذای مراسم تحریم را میپزند تا به فرد عزادار کمک کنند، اما امروز وقتی فردی فوت میکند، صاحب عزا نمیداند عزاداری کند یا برود تالار برای مراسم هماهنگ کند و ترتیب غذا را بدهد.
حریرچی گفت: تسلا دادن به عزاداران خوب است، اما میدانم بسیاری از خانوادهها برای برگزاری مراسم ترحیم پول قرض میگیرند و به سختی میافتند. گاهی در برخی مراسمها میبینیم که ۱۰۰ تاج گل گذاشتهاند، این در حالی است برخی با یارانه زندگی میکنند، این گلها نه تنها تاثیری در تسلی و علو درجات فرد مرحوم شده ندارد، بلکه بار ما را سنگینتر میکند؛ بنابراین خواهشم این است که به نکات مثبت کرونا هم توجه کنیم.
حریرچی درباره اینکه گفته می شود، ویروس کرونا ضعیف شده است، گفت: اخیرا مقالات و تحقیقاتی در آمریکا و برخی کشورها منتشر شده و نشان می دهد که ویروس کرونا کمی ضعیف شده است و این انتظار را هم داشتیم، باید توجه کرد که ویروسها در شرایط عادی می توانند جهش و تغییراتی داشته باشند، اما این جهشها و تغییرات معمولا خودبه خود از بین میرود.
او ادامه داد: گاهی اوقات تغییرات ویروس ها بسیار قابل توجه است مانند تغییراتی که برای کرونا ویروس جدید یا سارس و مرس اتفاق افتاد و هر سه به ویروسهایی خطرناک تبدیل شدند. باید توجه داشت که اگر ویروس تغییر ژنتیکی بدی نکند، وقتی در سطح جامعه شیوع پیدا کرده است، به دلیل اینکه بدن افراد در برابر ویروس مقاومت می کند، به تدریج ویروس ضعیف می شود. همانظور که در دنیا موفقیتهایی برای مقابله با ویروس ایدز حاصل شده که ناشی از اقدامات پیشگیرانه، بهبود درمان و تضعیف ویروس است. باید توجه داشت گزارش هایی از تضعیف ویروس داشته ایم اما اینطور نیست که این تضعیف خیلی زیاد باشد.
حریرچی درباره تقویت نظام مراقبتهای بیماری در کشور گفت: با توجه به اینکه ممکن است در آینده با پیک مجدد کرونا و همزمانی با آنفلوآنزا مواجه شویم، باید اقدامات احتیاطی لازم را در این زمینه انجام دهیم. به هر حال چند روز پیش زلزله ای در تهران داشتیم و مدیریت بحران زلزله های شدید امکانات خاص خود را میخواهد. در عین حال از نظر وضعیت تخت به جمعیت، علیرغم پیشرفتهایی که در طرح تحول داشتیم، هنوز شرایط ایدهآلی نداریم و پیش بینی ها برای تامین تخت آیسییو و بخش های مراقبت ویژه ایزوله با فشار منفی برای بیماریهای تنفسی عفونی صورت گرفته است.
او ادامه داد: همچنین ممکن است در برخی شهرها حتی شهرهای بزرگ سی تی اسکن نداشته باشیم و پیش بینی های لازم برای تامین برخی از تستهای تشخیصی بیماریهای ویروسی به ویژه کووید-۱۹ انجام شده است. ما یک برنامه استراتژیک و مناسب تدوین کرده ایم که مبتنی بر توان داخلی است و قسمت عمدهای از یک میلیارد یورو صندوق توسعه ملی به بحث مبارزه با بیماری ها اختصاص مییابد.
حریرچی درباره کاهش سختگیری استفاده از ماسک در مترو و اتوبوس، گفت: طبق مصوبه ستاد هر کس که سوار مترو میشود باید ماسک داشته باشد و از مردم می خواهیم خود رعایت کنند و از شهرداری و نیروی انتظامی درخواست داریم در این امر نظارت داشته باشند، از این ارگانها به ویژه نیروی انتظامی سپاسگزاریم که در مقاطع مختلف بسیار فداکارانه عمل کردند. میدانیم که آنها هم کمبود نیرو دارند و مانند کادر بهداشت و درمان فرسوده میشوند، از طرفی درخواستهای ما باید مطابق با امکانات دستگاهها باشد.
حریرچی درباره اجازه آزمایشگاههای خصوصی برای انجام آزمایش کرونا، گفت: طبق بخشنامه وزارت بهداشت آزمایشگاههای خصوصی مجاز هستند که روی نمونههایی ارسالی وزارت بهداشت آزمایش انجام دهند و تعرفه آن هم ۱۸.۴K است که با رقم سال گذشته حدود ۴۹۰ هزار تومان میشود که درک میکنم برای اکثر مردم این هزینه بالاست و فعلا بر اساس بخشنامه وزارت بهداشت آزمایشگاههای خصوصی فقط میتوانند آزمایشهایی را که فقط از سوی وزارت بهداشت ارجاع میشود، برای ویروس کرونا انجام دهند.
انتهای پیام/
فاصله بین 17 خرداد تا اول تیر که شروع امتحانات پایان ترم است دقیقا میود 14 روز 4روز از این 14 روز تعطیلی است باقیمانده 10 روز است یقینا بسیاری از اساتیدکلاسهای جبرانی مکرر و پشت سرهم را میخواهند ارائه دهند . شلوغی کلاسها و برخوردهای دانشجویان ,تامین غذا برای دانشجویان ,حضور در خوابگاهها در بخش کارشناسی ,تردد بسیار سنگین در وسائط نقلیه عمومی نظیر مترو و اتوبوسها ,الزام داشجویان به حضور در سر کلاسها تاوان سنگین این اقدام اجباری یا نمایشی به چه بهائی خواهد بود . در تصمیم تان شدیدا تجدید نظر کنید . و بچه ها مردم و خانواده ها ی ایشان را داغدار عزیزانشان نکنید.
ما که به صورت مجازی کلاسا رو داریم دنبال می کنیم و مشکلی هم نیست این یه ماه باقی مونده رو بیایم حضوری دانشگاه که احتمال ابتلا به کرونامون افزایش پیدا کنه؟
تا الآن تحمل کردیم و شرایط هم خوبه با این خرداد ماه دانشگاه رفتن اوضاع رو بد نکنید
همه جا بازه پارک ها باز شده، رستوران بازه، مغازه ها بازه، پاساژ ها بازه، مردم همینجور دارن ول میگردن تو پارک ها. همه جا بازه و آزاده. اونوقت دانشگاه ها که چیز مهمیه رو باز نمیکنن. پارک مهم تره یا دانشگاه؟ پارک اگ باز نشه اتفاقی نمی فته ولی دانشگاه اگ تعطیل باشه و مجازیییییی فردا فارغ تحصیلشان چیزی بلد نیستن
همه صنوف بازگشایی شدن
جاده ها باز هستن ملت هرجا بخوان میرن
ملت اینهمه از حمل نقل عمومی استفاده میکنن
مدارس هم از ۲۷ ام شروع به کار میکنن تازه اونم این بچه ها تو کوچه هو پس کوچه ها پلاسن تو بهترین شرایط میتونن منتقل کنن دست شون به همه جا میزنن
هرکی دوست نداشت نیاد سر کلاس اونی که میگه باز نکنین حتما داره مفتی مفتی شهریه بده
لطفا پیگیری کنید . اکثر دفاع پایان نامه ها به دلیل کرونا عقب افتاده . لطفا پیگیری کنید که اباغ کنن به همه دانشگاهها و موسسه های غیر انتفاعی که پذیرایی رو به دلیل کرونا ممنوع کنن. آخه از یک طرف پذیرایی نکنیم زشته اگر هم چیزی برای پذیرایی ببریم کسی رغبت نمیکنه بخوره و هزینه اضافی و الکی میشه.
لطفا درخواست کنید کلا پذیرایی را تا آخر شهریور ممنوع کنن که ما هم تکلیف خودمون بدونیم و پول و هزینه الکی نکنیم.
هرکسی دلش بخواد بلده خرج عروسی را صرف چیز دیگر بکنه احتیاج به نسخه پیچی مسئولان نیست
دنیا رو کرونا ببره مسئولان ما رو خواب میبره...
دلش هیچ وقت به حال مردمش نسوخته
لطفا پیگیری کنید با این وضعیت دانشگاه آزاد که توی هر کلاس 60 نفر میشینن چطوری میخوان فاصله رو رعایت کنن
یا حق
ثانیا بهتره اول مدارس رو باز کنید تا هم بچه ها از تو کوچه پسکوچه ها جمع بشن و هم مسافرین محترم برگردن شهرهای خودشون!
ثالثا آخرین جایی که بازگشایی میشه باید دانشگاه ها باشند، چون همه از شهرهای مختلف جمع میشن توی یه کلاس و یه خوابگاه!!!
افتاد؟؟؟؟؟؟؟
تهران جنوب مجتمع ولیعصر
یک کلمه افتاده بر سر زبانتان مدام تکرار میکنید
تازه اگه امار به زیر ۵۰۰ نفر هم در روز برسه شما تصور کن یه خواب گاه دانشجویی رو که از استان های مختلف دانشجو ها میان و ساکن می شن
این دانشجو ها برای رسیدن به دانشگاه از چند شهر می گذرند و ....
جون مردم با لاترین مصلحته....خوبه مسئولین در تصمیم گیری خدا رو در نظر داشته باشن
چطور باید با اتوبوس و هواپیما و قطار که محیط سر بسته هستند بریم دانشگاه؟
چطور باید در سلف ها غذا بخوریم و در عین حال فاصلهی اجتماعی را رعایت کنیم؟
وقتی بچه ها از همه ی شهر ها میان دیگه برای ما وضعیت سفید و قرمز فرقی نداره،یه نفر ناقل از یکی از مناطق قرمز می تونه کل دانشگاه را آلوده کنه
و از همه مهم تر چطور باید در کلاس هایی که جمعیت زیاد هست فاصله ی اجتماعی رو رعایت کنیم؟
لطفا پیگیر باشید از باشگاه خبرنگاران تقاضا میکنم یه نیم نگاهی به استان هرمزگان داشته باشید