به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شَنگ و مُچه از جمله گیاهانی با خواص دارویی است که در فصل بهار میروید و طعم لذیذی به آش میدهد.
آش «شنگ و موچه» یکی از غذاهای محلی چهار محال بختیاری است که در این غذا به جای سبزیجات رایج آشها، از شنگ و مچه استفاده میشود.
سید ابوالفتح شیرمردی با اشاره به خواص دارویی و درمانی گیاه شَنگ اظهار کرد: گیاه شنگ مقوی معده بوده و برای زخم معده مفید و از خونریزی معده و ریه نیز جلوگیری میکند.
محقق طب سنتی و سوزنی در چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه ریشه گیاه شنگ فوقالعاده اشتهاآور است، افزود: برای افرادی که اشتهای ضعیفی دارند از جمله کودکان ریشه این گیاه مورد مصرف قرار گیرد.
وی گفت: ریشه گیاه شنگ دارای لعاب بوده و کمی تلخ است و اینگیاه التیامدهنده زخم ریه است.
شیرمردی با اشاره به اینکه ریشه گیاه شنگ خلطآور و نرمکننده سینه است، بیان کرد: این گیاه التیام دهنده زخم و ریشه اینگیاه ضد سختی طحال است و برای مسلولین (گرفتاران بیماری سل) نافع است.
وی در ادامه اضافه کرد: ریشه گیاه شنگ پادزهر سموم است و برای افرادی که دچار مسمومیت میشوند توصیه میشود که باید ریشه این گیاه را جوشانده و عصاره آن را بنوشند، عصاره ریشه گیاه شنگ پادزهر قوی است و افراد از دور ریختن عصاره ریشه این گیاه خودداری کنند، زیرا برای درمان نقرس، رماتیسم، انواع کولیتها و التهابات رودهای به کار برده میشود.
شیرمردی ادامه داد: این گیاه در درمان زخمهای گوارشی و ریه مورد استفاده قرار گرفته و عصاره آن به دلیل قابض بودن برای درمان انواع خونریزی از جمله خونریزیهای رحمی، دستگاه تنفسی و درمان برخی از انواع اسهال نیز موثر است.
وی در ادامه با بیان اینکه تمام مواد مغذی شنگ در آب پخته شده گیاه یافت میشود، به افراد توصیه کرد: به هیچ وجه آب جوشانده این گیاه را دور نریزند.
محقق طب سنتی و سوزنی در چهارمحال و بختیاری در ادامه با اشاره به خواص دارویی گیاه مُچه یا شیتره عنوان کرد: این گیاه برای تسکین دردهای سیاتیک، رماتیسم و دردهای عصبی موثر است، ولی در مصرف آن باید احتیاط کرده و زیادهروی نشود.
شیرمردی در ادامه گفت: از دیگر خواص درمانی شیتره تصفیهخون و تنظیمکننده عوارض ناشی از کمبود ویتامین c است.
وی ادامه داد: گیاه شیتره برای تنظیم ریتم ضربان قلب مفید و ادرارآور و لاغرکننده است.
شیرمردی با بیان اینکه گیاهشیتره التیامبخش زخمهای سطحی است، اضافه کرد: این گیاه برای تقویت عمومی بدن و برطرفکننده اختلالات هضمی موثر است.
این محقق طب سنتی با اشاره به اینکه گیاه شیتره مسکن و تقویتکننده اعصاب است، بیان کرد: اینگیاه سیاهکننده پوست است بنابراین برای افرادی که مشکلات برص، لک و پیس دارند مفید است.
وی یادآور شد: از دیگر خواص درمانی گیاه شیتره تسکین دهنده درد طحال، صافکننده صدا و بهطور کلی دافع بلغم است.
شیرمردی با اشاره به اینکه مصرف بیش از حد گیاه شیتره باعث ایجاد مسمومیت میشود، تاکید کرد: مصلح این گیاه صمغ عربی است.
محقق طب سنتی در پایان با اشاره به اینکه بیماران کلیوی و کبدی در مصرف گیاه شیتره یا مُچه احتیاط کنند، خاطرنشان کرد: گیاههای مُچه و شَنگ برای خانمهای باردار منع مصرف دارد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/